INFORMARE / MASURILE ADOPTATE DE DELEGATII SINDICATELOR SI STRUCTURILOR ASOCIATIVE DIN SAOPSN, LA ”SUMMIT”-UL DIN 08.07

FIECARE CETATEAN ARE DREPTUL LA INFORMARE, EDUCARE, LA O VIATA DEMNA, PROSPERA SI CIVILIZATA. ACUM ESTE MOMENTUL COMUNICARII PUBLICE SI AL MEDIATIZARII MARILOR PERFORMANTE IN TARA SI STRAINATATE. SPER SA MERGEM IN ACEST SENS, PE CALEA PROGRESULUI, A DEMOCRATIEI SI A PROSPERITATII, DE CARE AVEM NEVOIE ! DOAMNE AJUTA !
hfrbu
Site Admin
Mesaje: 327
Membru din: Joi Dec 07, 2023 9:18 pm

INFORMARE / MASURILE ADOPTATE DE DELEGATII SINDICATELOR SI STRUCTURILOR ASOCIATIVE DIN SAOPSN, LA ”SUMMIT”-UL DIN 08.07

Mesaj de hfrbu »

INFORMARE

- MASURILE ADOPTATE DE DELEGATII SINDICATELOR SI STRUCTURILOR ASOCIATIVE DIN SAOPSN, LA ”SUMMIT”-UL DIN 08.07 2024 –

Stimați camarazi,

După cum preconizam, alegerile nu vor mai fi in septembrie. Pana la 1Decembrie vom avea același Parlament și același Guvern. Iar până la 1 septembrie, deplin asigurați, deputații noștri se vor tine, exclusiv, de vacante in locuri exotice, cumetrii si sindrofii de tras sfori in interes personal. Intelegeți, așadar, de ce nu am dat curs insultelor si acuzelor proștilor noștri fuduli si coordonatorilor lor de servicii, viteji online, care ne reportau că nu ieșim să crăpăm in strada pe 40 grade Celsius, zbierând la zidurile goale!

Prioritatea noastră rămâne solda de grad a rezerviștilor, pe care trebuie sa o impunem actualei majorități! Nu vrem ”Amendamentele Jianu”, botezate ”Leoreanu”, ”reactualizări”, ”recalculări” sau ”alinieri”, ci un calcul simplu ... Să se scadă BRUT-ul nostru actual din noul BRUT al soldei de grad, sa se aplice impozitarea, condițiile de calcul al pensiei si ceea ce rezulta sa se adauge la existent! Ori pe cale parlamentară (PLX262/2024), ori pe cale guvernamentală (Ordonanța).

In noua conjunctură, delegații sindicatelor și structurilor asociative din SAOPSN, intruniți pe 08 iulie a.c., au convenit asupra următoarelor:

1. Sa solicităm, în scris, prim-vicepremierului Marian Neacșu, să ne comunice de ce zace textul ordonanței în mapa primului ministru. Si să-l sfătuiască pe acesta să n-o mai facă pe naivul, că știe exact situația rezerviștilor încă de pe vremea când el si Fifor îl încadrau ca plopii pe Dragnea, la negocierile cu noi. Bașca solicitările depuse in scris, periodic, deputaților si cu ocazia fiecărei ieșiri in stradă, inclusiv in fata sediului PSD Buzau. Il poate păcăli pe dl. Ciutacu, dar nu pe noi!

2. Adoptarea, de către toate structurile asociative, a textului de NOTIFICARE propus de juriștii SCMD (vezi Anexa) si trimiterea acesteia de către toți rezerviștii, cu confirmare de primire, tuturor deputaților care îi reprezintă in circumscripțiile electorale, pe adresa partidelor. Suplimentar, adaugam trimiterea Notificării (de data aceasta la Parlament, la Comisia de Buget-Finante a Camerei Deputaților), către domnul președinte Bogdan Hutuca, deputat de Constanta, la care zace, cu tot cu amendamente (admise sau respinse), PLx262/2024.Va intrebati ce rost are? Acelasi ca al zecilor de mii de scrisori de protest trimise de conducatorii auto pe tema OUG-ului privind refuzul de acceptare a falselor teste antidrog. Cand se va trezi, in prag de alegeri, cu mii de Notificari pe aceeasi tema, orice deputat isi va baga picioarele in interesele stapanului strategic sau Ciolaco-Ciuce si va actiona in interes propriu!

3. Declansarea, dupa 15 august (adica dupa ce va veni, in plic, si numele noului presedinte), a pichetarii, pe termen (foarte) lung a sediilor PSD si PNL, in Capitala si in Tara.

4. Anuntarea, de pe acum, zilnic daca se poate, lansarea chemarilor si luarea masurilor pentru organizarea de catre rezervisti a unui miting general al nemultumitilor la Guvern, pe 25 Octombrie. Idiotilor care vor oracai ca impiedicam fariseii sa verse lacrimi de crocodil la monumentele eroilor, de Ziua Armatei, le replicam ca, in marea lor nesimtire de slugi penibile, stapanii lor, dupa ce s-au emotionat pe 4 iulie, au proclamat ZIUA NATIONALA A ROMANIEI, ”o zi ca oricare alta” si au fixat, in dispretul profund fata de tot ceea ce este romanesc, alegerile parlamentare, pe 1 Decembrie. Se adauga faptul ca, pana la 25 Octombrie, va pica si minciuna cu dublarea pensiilor civile, in care mai cred doar cativa manipulati de-ai nostri, rosi de invidie pentru blana ursului din padure sau pielea ciorii de pe gard.

Pe 25 Octombrie, Rezerva unita va trebui sa fie in totalitate, in strada, la Guvern si alaturi de ea, nu numai sindicatele partenere ale politistilor ci sindicatele tuturor salariatilor si asociatiile civice si ale pensionarilor civili. Pentru ca, nu numai SAOPSN este jumulit in interesul jefuitorilor Ucrainei, ci întreaga Tara e furată in interesul marilor corporații transfrontaliere. Dacă insistă să întoarcă spatele propriilor cetățeni, clasa politică va suferi consecințele! In Piața Victoriei ne vom asuma sarcina participării generale, fără excepție, la vot si trimiterii impostorilor acasă!

Honor et Patria! Vae Victis!

Președintele SCMD,

Președinte Executiv al FNM,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

Anexa

NOTIFICARE

Subsemnatul _______________, gradul (rezerva sau retragere) din M.Ap.N, M.A.I. sau S.R.I. (dupa caz) din anul__, domiciliat in __________________, identificat cu C.I. Seria __ Nr._____, prin prezenta, îmi exprim in mod explicit si in cunostinta de cauza indignarea, revolta si dezamagirea pentru modul intentionat și iresponsabil în care sunt generate si soluționate de catre autoritatile decizionale si executive ale statului roman, problemele cu care ma confrunt continuu, în calitate de beneficiar al pensiei militare de stat după anul 2011.

Așa cum se știe, aceste probleme au fost aduse, din nou, în data de 09.05.2024, în cadrul protestului organizat în Bucuresti, la cunoștința autorităților legislative și a conducerii ministerului unde am activat, precum si Casei de Pensii Sectoriale a M.Ap.N, (M.A.I. sau S.R.I., după caz), la care am participat alaturi de mii de persoane, fara a se rezolva absolut nimic pana in prezent.

Am constatat ca se tergiversează, cu bună știință, adoptarea în Parlament a unor amendamente la ordonanța de urgență care actualizează cuantumul soldelor de grad pentru militarii aflați în activitate, fiind complet ignorați cei aflați în rezervă, în mod imoral, ilegal și neconstituțional, atâta timp cât gradul reprezintă un titlu de proprietate pentru toți militarii.

După ce, o lungă perioadă de timp, am fost denigrat că as avea pensie speciala sau ”nesimțita”, după ce s-a mințit în opinia publică spunându-se că militarii nu au contribuit la sistemul de pensii și după ce, prin tertipuri juridice, mi-au fost anulate, sistematic, drepturile prevăzute în Legea 80/1995 și Legea 223/2015, azi sunt privat, tot ilegal, si de actualizarea soldei de grad.

Gradul militar nu are nici o legătură cu statutul de activ sau rezervist, este un drept câștigat, pe care nu îl poate lua nimeni, iar recunoașterea și compensarea lui trebuie să fie unice. Nu există nici o prevedere și nici nu poate fi introdusă, care să facă diferențe între gradul militarului în activitate și cel al unui rezervist.

Prin prezenta solicit:

1. Promovarea, în regim de urgență, a unei prevederi legale privind actualizarea pensiilor militare de stat, prin luarea în considerare, și pentru rezerviști, a cuantumului soldei de grad aflată în plată la militarii activi, în baza Ordonanței nr.26/2024, care a fost trimisă spre dezbatere parlamentară, la Camera Deputaților.

2. Continuarea demersurilor pentru eliminarea, în cursul anului 2024, a inechităților din sistemul de pensii militare, acordându-se pensii egale pentru funcții, grade și condiții egale, întrucât în prezent diferențele sunt foarte mari și se accentuează cu fiecare nouă reglementare. Aceasta presupune abrogarea Ordonanțelor de Urgență nr.57/2015, nr. 59/ 2017 și nr.114/2018 si revenirea la prevederile initiale ale Legii nr. 223/2015.

Atat eu cât și alți rezerviști militari, întelegem să tragem un semnal de alarmă către toți decidenții politici și militari, să nu ignore drepturile și interesele noastre legitime, acum, când aproape de granițele României se desfășoară un conflict militar de mare amploare. Atitudinea autorităților față de rezerviștii militari poate avea efecte grave, poate influența slăbirea structurilor de forță și descurajarea tinerilor care ar dori să îmbrățișeze cariera militară. Menționez că situația socială a militarilor în rezervă este sensibilă și extrem de dificilă, inclusiv din perspectiva veniturilor materializate în pensii și în alte drepturi legale, care nu li se acordă.

Data Semnatura

____ ____
Scrie răspuns