Comemorarea Eroului Națiunii Române - AUREL VLAICU

FIECARE CETATEAN ARE DREPTUL LA INFORMARE, EDUCARE, LA O VIATA DEMNA, PROSPERA SI CIVILIZATA. ACUM ESTE MOMENTUL COMUNICARII PUBLICE SI AL MEDIATIZARII MARILOR PERFORMANTE IN TARA SI STRAINATATE. SPER SA MERGEM IN ACEST SENS, PE CALEA PROGRESULUI, A DEMOCRATIEI SI A PROSPERITATII, DE CARE AVEM NEVOIE ! DOAMNE AJUTA !
hfrbu
Site Admin
Mesaje: 327
Membru din: Joi Dec 07, 2023 9:18 pm

Comemorarea Eroului Națiunii Române - AUREL VLAICU

Mesaj de hfrbu »

Începând cu acest an 2024, există și o lege de comemorare a acestui pionier al aviației românești. În acest context, vă redau un mesaj:

Comemorarea Eroului Națiunii Române - AUREL VLAICU

“Am onoarea să vă aduc la cunoștință faptul că pentru cinstirea in mod deosebit a memoriei lui Aurel Vlaicu (1882-1913), având în vedere reuşitele sale extraordinare în construirea şi realizarea maşinilor sale și zborurilor cu acestea, precum şi invenţiile în domeniul aeronauticii care l-au inclus în rândul inovatorilor celebri ai primelor decenii ale secolului al XX-lea, acesta este declarat:
Erou al Naţiunii Române.
Legea a fost adoptată de Camera Deputaților.
Comemorarea Eroului Naţiunii Române – Aurel Vlaicu are loc în data de 17 iunie, ziua primului zbor efectuat pe teritoriul românesc. Documentul prin care s-a definit acest titlu acordat lui Aurel Vlaicu este Legea nr. 88/2024 și a intrat în vigoare cu data de 14 aprilie 2024.
Totodată, credem că este bine de știut că, titlul de „Erou al Națiunii Române” a fost acordat în ultima perioadă și Domnitorilor Mihai Viteazul, Sfântului Ștefan cel Mare și revoluționarilor Avram Iancu, Horea, Cloșca și Crișan.
Omagial și istoric este bine și admirăm apariția acestei Legi, dar puțin mai complicat este faptul că in invățământul românesc nu se mai face istorie. Astfel, noi, Asociația Română pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii avem sfânta obligație să promovăm și să prezentăm la adevărata dimensiune imaginea și realizările marelui erou, inginerul Aurel Vlaicu.”

Text: Sorin Stoicescu, președinte ARPIA (Asociația Română pentru Propaganda și Istoria Aviației)
Scrie răspuns