1

Topic: Comunicat de presa

Alianta Lege si Ordine, organizatie apolitica de monitorizare a abuzurilor puterilor si institutiilor statului, isi arata ingrijorarea si consternarea fata de sfidarea literei si spiritului Constitutiei de catre conducerea TVR1. Ne referim la faptul ca la TVR1 se transmite emisiunea " Ora regelui" emisiune care sfideaza si instiga la incalcarea Constitutiei Republicii Romania si de ce nu chiar la o lovitura de stat-constititionala.

Firul rosu al acestei emisiuni, este instigarea la reinstaurarea moarhiei in Romania.

Aceasta emisiune se vrea a fi una de informare istorica dar care ocoleste adevarul istoric. Mai mult emisiunea instiga la incalcarea prevederilor imperative ale art. 1 din Constitutia Romaniei care dispun ca " forma de organizare statala in Romania este REPUBLICA" si nu monarhia.

Aceasta sfidare fatisa ne ingrijoreaza la fel cum ne ingrijoreaza o parte a reprezentantilor politici ai minoritatii maghiare, care cer tot incalcarea si modificarea aceluiasi art. 1 din Constitutie, respectiv ca Romania sa nu mai fie stat national unitar suveran si indivizibil. Pe cale de consecinta Alianta Lege si Ordine-ALO, cere ca de urgenta conducerea TVR1sa scoata din programul TVR1emisiunea " ora regelui" ca sa puna astfel capat incalcarii literei si spiritului prevederilor Constitutiei.

Daca aceasta emisiune sfidatoare la adresa Constitutiei si a cetatenilor platitori de taxe si impozite nu va fi interzisa, ALO, va actiona in justitie, pe cale penala, conducerea TVR1.

Cu acest prilej cerem CNA ( consillului national al audiovizualului) sa ia masurile legale care se impun in vederea respectarii Constitutiei si de catre  conducerea-TVR1.                                                     

Alianta Lege si Ordine,-                                                     

Biroul de presa