1

Topic: Comunicat de presa

Comunicat de presa

Avocatul Gheorghe DINU, presedintele Aliantei Lege si Ordine (ALO), (organizatie apolitica de monitorizare a abuzurilor puterilor statului), ia act cu ingrijorare de nominalizarea de catre Primul-Ministru Victor Ponta a dlui Relu Fenechiu pentru demnitatea de Ministru al Transporturilor si Infrastructurii.
Ingrijorarea ALO, este generata de faptul ca dl Relu Fenechiu este inculpat si trimis in judecata pentru fapte de inselacine in dauna avutului public.
In context, Alianta Lege si Ordine, cere Primului-Ministru Victor Ponta, Parlamentului si Presedintelui Romaniei, sa nu valideze propunerea d-lui Relu Fenechiu in functia de ministru.
ALO cere acest lucru Parlamentului si Presedintelui Romaniei in temeiul moralei si a prevederilor imperative ale art.109 alin.2 din Constitutia Romaniei, prevederi care dau dreptul celor 2-puteri ale statului sa suspende din functie pe acel ministru pentru care cere urmarirea penala.
Mai mult art.109, alin.2 din Constitutie, dispune imperativ ca " trimiterea in judecata a unui ministru, atrage de drept suspendarea acestuia"..
Alianta Lege si Ordine (ALO) nu este de acord cu usurinta cu care Primul-Ministru Victor Ponta foloseste principiile statului de drept, respectiv cel referitor la prezumtia de nevinovatie.
ALO, apreciaza, ca imorala nominalizarea d-lui Relu Fenechiu pentru functia de ministru si mai ales motivarea Primului Ministru in sensul ca faptele penale pentru care a fost inculpat si trimis in judecata dl. Relu Fenechiu au fost savarsite inainte de a fi nominalizat.
Chiar daca aplicarea prevederilor imperative ale art.109 alin.2 din Constitutie se aplica ministrilor in functie, sau celor ce au savarsit faptele in timpul mandatului de ministru, ALO apreciaza ca imorala nominalizarea lui Relu Fenechiu pentru functia de Ministru al Transporturilor si Infrastructurii.
Si tot ce este fundamentat pe o cauza imorala, este ilegal.

In concluzie, ALO cere dlui Presedinte al Romaniei sa nu accepte nominalizarea dl.Relu Fenechiu si sa refuze dreptul acestuia de a depune juramantul in fata sa si astfel sa-si inceapa mandatul conform prevederilor imperative reglementate la art.82 din Constitutie.
Si prin acest comunicat de presa Alianta Lege si Ordine cere puterilor statului ca de urgenta sa puna de acord rezultatul Referendumului din anul 2009-privind hotararea poporului suveran ca numarul de parlamentari sa fie de maximum 300.

ALO cere acest lucru si in consideratiunea Deciziei nr.682 din iule 2012 pronuntata de Curtea Constitutionala a Romaniei, prin care se releva ca orice act, fapt sau act juridic care nu relfecta  rezultatul referendumului din 2009-prin care poporul suveran a hotarat, ca unic purtator al suveranitatii nationale, ca in parlament sa fie ales un numar de maximum 300 de parlamentari, intra in contradictie cu prevederile imperative ale art.1, 2 si 61 din Constitutia Romaniei.

ALO cere din nou si Avocatului Poporului - sa se implice in aceasta problema importanta pentru un stat de drept.

ALIANTA LEGE si ORDINE
biroul de presa,
Vicepresedinte Octavian Albu

http://mcppress.ro/forum/viewtopic.php?pid=8678#p8678

Sursa: MCP Press Agency