1

Topic: Romania la Karate 1 Premiere League Lisabona Mai 2021

Sursa: MCP Press Agency - Reporter Niky Cotelici

Romania la Karate 1 Premiere League Lisabona Mai 2021

Dupa o pauza destul de mare a concursurilor, sistate din cauza pandemiei, Karate Premiere League da startul activitatilor sportive  cu o competitie de seniori la cel mai inalt nivel in karateul mondial si olimpic WKF, unde tara noastra este reprezentata de urmatorii sportivi:

Petru Comanescu     - Kata masculin
Guta Adrian              - Kata masculin
Luca Preda                - Kata masculin
Stanciu Denisa          - Kumite feminin -50 kg
Alexandra Pop          - Kumite feminin -50 kg
Iorga Bianca             - Kumite feminin  -55 kg
Claudia Ionita           - Kumite feminin  -61 kg
Miruna Mălăuţă        - Kumite feminin  -61 kg
Bogdan Gogoloși     - Kumite masculin  -60 kg
Iorga Vlad                 - Kumite masculin -84 kg
Florentin Tanas         - Kumite masculin +84 kg
Sportivii vor fi insotiti de urmatorii antrenori:Paul Popa
Traian Iancu
Alina Tinca
George Coca

Potrivit informatiilor furnizate de Dl  Octavian Amzulescu - Presedintele Federatiei Romane de Karate, toti sportivii participanti fac parte din lotul olimpic, dar s-au inscris separat, pe cluburi, doar anumiti sportivi care sunt in rankingul WKF. Unii sportivi vor fi insotiti de antrenorii de club.
Reporter: - Cum se prezinta sportivii nostri dupa o perioada cand accesul la antrenamente a fost limitat din cauza pandemiei?
Dl Octavian Amzulescu: - Greu de spus. I-am dus in cantonament la Piatra Arsa in ianuarie, iar acum o luna jumatate au fost la Istanbul la competitie.
Kata au facut individual, dar kumite, nu prea, din cauza restrictiilor.
Reporter: - Sunt sportivi buni si cu siguranta vor urca pe podium. Ii insotiti si dvs?
Dl Octavian Amzulescu: - Nu. Din pacate bugetul de anul acesta este execrabil, doar 450.000 lei, iar pentru competitii ne raman 200 - 250.000 lei.  Am prevazut sa plece sportivii si antrenorii de lot, in conditiile in care, majoritatea suporta toate cheltuielile din surse proprii.

Im iunie, la Paris are loc turneul de calificare pentru  Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Ii cunosc pe majoritatea sportivilor si unora dintre ei chiar le-am urmarit activitatea si ascensiunea. Cu siguranta, tricolorii nostri vor urca pe podium si se vor intoarce victoriosi acasa!
Mult succes, tricolori!
Oss!