1

Topic: Niky Cotelici - O zi la Poligonul de Tir Alpha

Sursa: MCP Press Agency

Reporter: Niky Cotelici

O zi la Poligonul de Tir ALPHA – Frumusani

Poligonul de Tir Alpha, a gazduit  duminica, 19 mai, Cursurile de Garda de Corp, ale Academiei Nationale Bodyguard, al carui presedinte este dl Mihai Constantinescu.

Cursanti din Bucuresti si din tara, s-au adunat aici, la Frumusani, in incinta Poligonului de Tir Alpha, pentru a se initia in tainele trasului cu arma si unii dintre noi, pentru a se perfectiona.

Nelipsita de la aceste activitati si inainte de a-mi incerca norocul, i-am urmarit pe colegii mei cum patrund in tainele misterioasei meserii de Garda de Corp.

Dar nu i-am urmarit numai pe ei...  Curiozitatea profesionala m-a facut sa ii urmaresc cu atentie si pe instructorii de tir, fascinata de acest univers  “limitat” al manuirii armelor de foc.

Dar, sa pasim in sala cu foc continuu!

Plasat strategic, dincolo de privirile indiscrete, Poligonul de Tir Alpha Frumusani, iti ofera siguranta maxima si confort in desfasurarea activitatii de “foc  semiautomat”.

Spun siguranta maxima, pentru ca accesul in sala de tir este limitat la 6 tragatori, supravegheati strict  de cei 3 instructori, inarmati pana in dinti, pentru a evita surprizele neplacute.

Instructajul este riguros si a fost facut chiar de seful poligonului, instructorul Gabi Enache,  un profesionist de exceptie, cu o experienta de ani si ani in domeniul armelor letale.

Cu o privire dura si patrunzatoare, care mie mi-a inspirat teama, Gabi, asa cum il numesc cursantii, ne-a scanat imediat,  profesional, folosind pentru fiecare, metoda de initiere in functie de personalitatea fiecarui tragator.

Riguros. Dur. Precis. Acesta este portretul instructorului perfect si cred cu tarie ca Gabi Enache are toate aceste calitati ale unui profesionist de exceptie, rar intalnit.

Ii multumim si pe aceasta cale  instructorului Gabi Enache, pentru modul exceptional  si acuratetea cu  care ne-a instruit si a decurs  cursul de tragere cu arma letala.

Si pentru ca deja avem virusul Glock, vom reveni , iar si iar la Poligonul de Tir Alpha.

https://scontent.fotp3-1.fna.fbcdn.net/ … e=5D69821A