1

Topic: Ruga unui pensionar

Dragii noștri primari, v-am ales cu speranța că veți auzi doleanțele noastre de-a nu ne uita odată ce v-ați așezat în sacunul „puterii administrative”.
Fiți buni și coborâți printre oameni, mergeți în piețe și vă veți cruci de ce o să vedeți. Mai zilele trecute (când peste tot ni se ofereau „fluturași” de către flăcăi și fete cu îndemnul de-a merge să votăm noua schimbare în bine) am fost în piața VETERANILOR din sectorul 6, unde am asistat la o scenă cutremurătoare.
O bătrânică, gârbovită de ani, bolnavă, nemâncată, îmbrăcată în niște haine ponosite, abia mergea în picioare, când s-a oprit în dreptul unei tarabe pe care era un morman de cireșe. A privit înmărmurită la prețul cireșelor, „12 lei/kilogramul?!!!...” A oftat prelung, iar din ochii ei secați de vitregia timpului care i-a fost potrivnic, au picurat câteva lacrimi. Și-a rezemat cotul de o lădiță și, cu degetele tremurânde... (a întins o mână uscată precum a sfinților pictați în biserică) a luat două cireșe, când „producătoarea agricolă” - o huidumă care cântărea pe puțin 130 de kg i-a dat peste mână și a strigat parcă-i luase foc hambarul cu cereale: „La muncă, nu la furat! Ce, fă baborniță jegoasă, dacă fiecare mi-ar lua câte-un pumn de cireșe, unde aș ajunge?... la faliment!” Nimeni n-a scos un cuvânt... (fără comentarii) Următorului client, tot un om în vârstă, a avut parte de cuvinte jignitoare din partea revoltatei vânzătoare, care a pus cireșele în pungă, le-a aruncat în dușmănie pe cântar, iar cu degetul arătător (ca un desăvârșit prestidigitator) a apăsat în jos talgerul: „Banii! 15 lei!... e bine?” Omul s-a căutat în buzunare, întinzând să-i plătească cireșele. „Măi-măi!... ce-ai făcut până acum, moșulică? „Grăbește-te că nu e timp, mai este și alții la coadă!...”
Zilnic se petrec lucruri incredibile: „boșii pieții” adevărata mafie (permanenți la tarabele cele mai bune) îi obligă pe țărani să le vândă marfa la un preț de nimic, sau îi trimit să vândă pe trotuar, unde vine „poliția vigilentă” care-i amendează pe... săracii de ei, care au vândut (dragavei, urzici, ceapă, ridichii, flori)... nici de o pâine și costul transportului înapoi.
* * * * *
ALELȘI AI POPORULUI, această bătrână care la viața ei a născut copii, a crescut nepoți, a muncit pe brânci o viață întreagă pentru victoria „SOCIALISMULUI”... moare de foame în sărăcie, este neputincioasă, iar cei avuți nu o iau în seamă. Le este povară... Ascultați-i ruga:
Vă implor, (copiii mei, că ați crescut la sânul nostru) nobila voastră misiune este să aveți grijă și de noi, (oamenii nevoiași), fiindcă noi v-am ales cu inima deschisă și gândul curat, și ne punem speranța în voi... că ne va fi mai bine.
* * * * *
Stimați politicieni, domnilor primari, toți cei care sunteți noii aleși în structurile administrative, imaginați-vă că ar fi fost mama domniilor voastre, cum ați fi procedat? I-ați fi dat peste mâini când voia să guste câteva cireșe?
* * * * *Nu știu dacă scrisoarea mea o să ajungă s-o citească noii primari aleși, dar am o rugăminte la toți care ați pățit asemenea necazuri, spuneți-le că e păcat de noi să ne stingem cu zile.

La ce mai sunt buni, primarii penali din PSD?

Din practica anilor traiti, cu un PSD in frunte,
De cate ori se inroseste tara, cu alesii locali,
Urmeaza perioade dificile, cu arestari nevrute,
La care, deja ne asteptam, cu...primarii penali.

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actua … ati+penali

Cu stafeta PCR (PSD) "TOT INAINTE!" (ca inainte...)

Si daca azi, dupa atat de multi ani, de la '89,
Cam tot ce s-a schimbat, a fost la suprafata,
Atunci, e sigur, ca ne facem numai "rau", noua,
Mentinand stafeta noastra PCR (PSD), mareata!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid … mp;theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid … mp;theater

Sursa: MCP Press Agency, scriitor- compozitor, Marin Voican-Ghioroiu