1

Topic: Campanii inedite impotriva fumatului

Campaniile impotriva fumatului au devenit ceva foarte normal, nu doar in Europa sau America, ci si la nivel mondial. Iar acolo unde metodele traditioanle de informare cu privire la raul pe care il face tutunul nu au efectul dorit, autoritatile locale sau alte organizatii implicate, incearca noi metode mai atractive pentru public.

Un asemenea exeplu este Arabia Saudita, unde o fundatie caritabila a gasit o metoda inedita, sub forma unui concurs, pentru a-i convinge pe tinerii fumatori sa renunte la viciul lor. Organizatia Purity, organizatoarea concursului, ii va asigura castigatorului intrega suma de bani necesara organizarii ceremeniei de casatorie. Un lucru important, deoarece in tarile islamice mirele este cel care sustine integral toate costurile legate de casatorie, multe cupluri fiind nevoite sa isi amane planurile de casatorie pana cand barbatul isi va permite organizarea ceremoniei. Ideea de la care a pornit acest concurs este aceea de a incuraja intemeierea de familii in care partenerii nu fumeaza.

Competitia a adunat sute de barbati din Arabia Saudita care trebuie sa demonstreze ca au puterea de a renunta la fumat. Dorinta de a castiga banii de nunta a fost atat de mare, incat a astras un tanar care a inceput sa fumeze la gandul ca va putea renunta la viciu pentru a castiga concursul.

Si cum fiecare bordei are obiceiul sau, pe batranul continent autoritatile din orasul scotian Dundee au ales ceva mai atragator pentru locuitorii acestuia. Astfel autoritatea de sanatate a decis sa stimuleze populatia sa se lase de fumat furnizandu-i mancare in schimb. Mai exact, persoanele care accepta sa renutne la fumat vor primi timp de 4 luni cate 25 de dolari pe saptamana pentru a cumpara alimente proaspete. Participantii la campanie vor fi supusi periodic la teste pentru a verifica daca nu s-au mai lasat tentati de tigari. Cei peste 1.000.000 de dolari alocati de autoritatea de sanatate pentru acest proiect sunt considerati o investitie rentabila, in conditiile in care tratamentul bolilor cauzate de fumat este mult mai costisitor.

Campanie anti-fumat lansată de Comisia Europeană

http://www.dae.gov.ro/articol.php?id=2097

http://www.stopfumatul.ro/pagini/campanii-ined...
http://mcppress.ro/forum/viewtopic.php?pid=160...

VIDEO. Mai bun decat orice campanie anti-fumat. Clipul care te va face sa renunti la tigari
http://stirileprotv.ro/stiri/sanatate/video-ma...

Si atunci...sa luam exemplul presedintelui nostru?

Sursa: MCP Press Agency, Mihaela Dorobantu