1

Topic: Shihan Georg Nicolau

Sursa: Niky Cotelici - MCP Press Agency
Cand spunem: Shihan Georg Nicolau, spunem de fapt, perfectiune ridicata la nivel de arta.
Fondator al artelor martiale romanesti inca din anii 1968-1970, Shihan Georg Nicolau a parasit Romania in anul 1982, stabilandu-se in Germania.
"Mä intrebi ce am fäcut in Germania..mi-am fäcut antrenamentul meu zilnic si m-am concentrat asupra Hon-Do-Ryu incercind sä-l aduc la forma care sä mä satisfacä..Sensei Daro mi-a fost asistent si partener...in timp ce Shihan Leonardo a intrat in legäturä cu O-Sensei Bluming fäcind acum si Kyokushin-Budokai..si ajungind sä-l reprezinte pe O-Sensei in Germania si acum si in Romania..Am patentat apoi numele stilului si sigla sa iar acum in 2002 impreunä cu citiva elevi de-ai mei si cu Shihan Leonardo si Sensei Daro am infiintat oficial organizatia noasträ de Hon-Do-Ryu unde eu sunt presedinte si Shihan Leonardo vicepresedinte..Ideea de a infiinta o organizatie a noasträ este din anii 70..cind speram sä avem un Dojo propriu si sä nu depindem organizatoric de nimeni..Imediat dupä ce la voi s-a infiintat FRAM-ul multi dintre elevii mei cei vechi au rämas "pe din-afarä"..lucru care s-a intimplat si cu elevii vechi ai lui Shihan Leonardo..La rugämintea mea Shihan Mircea Boldea a inglobat stilul nostru in organizatia sa ajutindu-i astfel sä treacä de o perioadä dificilä..Multi s-au orientat apoi spre alte directii si au avut un drum propriu.. Despre viitorul Hon-Do-Ryu ..iti spun doar cä a fost fäcut pentru elevii mei,mi-am tinut promisiunea fäcutä acum multi ani in fata lor ,iar viitorul säu depinde de ei.. "
GEORG NICOLAU - SHIHAN Gründer (SOKE) von Hon-Do-Ryu Karate.
Präsident und Chiefinstruktor von IHDR-KO Ehrenmitglied von F.R.A.M. ( Romanian Martial Art Federation)
8. Dan Hon-Do-Ryu,
9. Dan Sei-Budokai,
6. Dan Kick-Boxing
http://forum.fight.ro/viewtopic.php?t=1 … 55bff0ad1b