1

Topic: LUCRURI ANORMALE LA POLITIA LOCALA PLOIESTI. USL TRAIESTE LA PLOIESTI

USL TRAIESTE LA PLOIESTI
DOVADA- MUTARILE PSD-ISTILOR PE MANA PNL-ISTILOR



Incepand cu data de 01.12.2015, la Politia Locala Ploiesti, la Serviciul Comercial a fost detasat fostul sef al Finantelor Locale Ploiesti, numitul Hodorog Gabriel.

            Acesta, anterior datei mentionate, a lucrat ca simplu functioanr public in cadrul Directiei Patrimoniu din cadrul Primariei Ploiesti.

            Ceea ce retine atentia este faptul ca respectivul functionar public a fost transferat la Politia Locala Ploiesti in urma solicitarii directorului institutiei in cauza, asa cum reiese din referatul adresat de Carmen Daniela Gheorghe. Este de real interes faptul ca, pana acum, singurul “transfer”, daca il putem numi asa, realizat “sub bagheta” doamnei Gheorghe este cel al domnului Hodorog.

            Probabil ca raspunsul acestui “transfer de senzatie” trebuie privit in istoria (relativ) comuna a celor doua personaje implicate in process. Astfel, privind in urma, observam ca atat Gheorghe Carmen Daniela, cat si Hodorog Gabriel, au detinut posturile de directori ai  Politiei Comunitare si, respective,Serviciului Public de Finanţe Locale (SPFL) Ploieşti pe vremea cand Primaria Ploiesti era condusa de psd-istul Emil Calota. Dupa ce acesta a pierdut alegerile in fata lui Andrei Volosevici (pdl-ist la acea vreme, in prezent senator PNL), cei doi directori au fost demisi pentru prost management. Aceste „caderi din functii” au avut loc al nivelul anului 2009, respectiv 2010.

            De mentionat este si faptul ca, in anul 2009, Gheorghe Carmen Daniela a fost ajutata sa se „mute” de prietena sa, fosta ministra a mediului, Gratiela Gavrilescu, la Campina, unde a ocupat functia de director al Directiei Politiei Locale Campina – primar fiind un apropiat al fostului ministru, domnul Tiseanu Horia (PNL).

            Dupa ce un concurs nefast de imprejurari l-a propulsat in functia de „viceprimar cu atributii de primar” pe domnul Teodorescu Iulian, pe fondul problemelor pe care le avea fostul director general al Politiei Locale Ploiesti, numitul Toader Cristinel (in prezent arestat preventiv la domiciliu, la propunerea DNA, oraganul care instrumenteaza cazul), a fost readusa in pozitia de director plin, pe aceasii relatie de prietenie – prin Gratiela Gavrilescu – doamna Gheorghe Carmen Daniela.

            Neuitand ca au „slujit” interesele acelorasi „stapani”,Gheorghe Carmen Daniela a decis ca ar fi cazul sa isi readuca langa sine„apropiatii si simpatizantii acelorasi stapani”.

            Dupa „revenirea la putere” a PSD-ului, atunci cand Primaria Ploiestia a fost castigata de Iulian Badescu (cunoscut acum mai mult pentru dosarele sale de la DNA decat pentru ce a infaptuit ca primar), Hodorog Gabriel a devenit consilier in cadrul Primariei. Dupa arestarea primarului, demisia acestuia si imputernicirea lui Iulian Teodorescu la conducerea urbei, consilierul Hodorg s-a gasit in situatia nefericita de a-si pierde locul caldut de munca. Deoarece „prietenii” se ajuta intre ei, cu atat mai mult cu cat este vorba de banul public, i s-a gasit imediat un post liber laDirectiei Patrimoniu din cadrul Primariei Ploiesti. Privind in declaratia de avere din (31.12.2014) a domnului Hodorog Gabriel, observam ca acesta a desfasurat (probabil) in anul 2013 activitati din care a obtinut diverse sume de bani de la diferiti agentii economici – SC Compexin SA Ploiesti, economist, 14.459 lei/an si de la SC Maxygo Broker de Asigurare-Ploiesti, broker de asigurari, 21.917 lei/an.

            Deoarece pe site-ul Politiei Locale Ploiesti nnu am gasit inca declaratia de avere actualizata a lui Hodorog Gabriel, nu stim daca acesta mai desfasoara activitati lucrative remunerate in alte societati comerciale.

            Mai retine atentia faptul ca omul a reusit sa economiseasca bani si, fara credite, a achizitionat iin cursul anului 2014 o garsoniera pentru propiul copil care este student.

            Totusi sa vedem ce spuneLegea 155/2010, cea care reglementeaza statutul politiei locale. La art 14 ni se arata ca personalul politiei locale este compus din:

a) functionari publici care ocupa functii publice specifice de politist local;

b) functionari publici care ocupa functii publice generale;

c) personal contractual.

            In art. 16 este specificat ca:

            (1) Raporturile de serviciu ale politistilor locali si ale functionarilor publici care ocupa functii publice generale se stabilesc, se modifica, se suspenda si inceteaza in conditiile stabilite potrivit prevederilor prezentei legi si ale Legii nr. 188/1999, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. iar art. 21, aliniatul 2 literele e),g) si h) arata capolitistului local ii este interzis sa efectueze, direct sau prin persoane interpuse, activitati de comert ori sa participe la administrarea sau conducerea unor operatori economici, cu exceptia calitatii de actionar; sa detina orice alta functie publica sau privata pentru care este salarizat, cu exceptia functiilor didactice din cadrul institutiilor de invatamant, a activitatilor de cercetare stiintifica si creatie literar-artistica; sa participe la efectuarea oricarei forme de control in vreo entitate publica sau privata, in cazul in care, direct ori prin intermediari, este implicat sau are interese de natura contrara activitatii specifice de politie.

            Asa cum rezulta din referatul intocmit de conducerea Politiei Locale din Ploiesti, Hodorog Gabriel a fost detasat pentru o perioada limitata de timp in cadrul acestei entitati.  Ce zice legea 188/1999 privind institutia detasarii? Pai art. 89 ne arata ca:

            (1) Detasarea se dispune in interesul autoritatii sau institutiei publice in care urmeaza sa isi desfasoare activitatea functionarul public, pentru o perioada de cel mult 6 luni. In cursul unui an calendaristic un functionar public poate fi detasat mai mult de 6 luni numai cu acordul sau scris.

            (4) Pe perioada detasarii functionarul public isi pastreaza functia publica si salariul. Daca salariul corespunzator functiei publice pe care este detasat este mai mare, el are dreptul la acest salariu. Pe timpul detasarii in alta localitate autoritatea sau institutia publica beneficiara este obligata sa-i suporte costul integral al transportului, dus si intors, cel putin o data pe luna, al cazarii si al indemnizatiei de detasare.

            Intrebarile firesti care se nasc sunt:

1.    De ce a dorit Hodorog Gabriel sa munceasca ca politist local?

2.    Nu cumva prin faptul ca va primi mai multi bani (politistii locali din Ploiesti, incepand cu anul 2015 primesc norma de hrana, precum personalul militar si politistii nationali, suma ridicandu-se la aproximativ 1000 lei/luna) i se recompnseaza prietenia cu doamna director Gheorghe, pritenie care nu a incetat niciodata in acesti 5 ani de cand domnul Hodorog nu a mai ocupat vreo functie de conducere in aparatul administrative al Ploiestiului?

3.    E acordata vreo recompensa pentru ca si-a vazut linistit de viata sa si nu a tradat partidul care il propulsase in functia de director al Finantelor Locale Ploiesti, in speta PSD?

https://www.facebook.com/15084632499509 … mp;theater


Sursa: MCP Press Agency, Adrian Radu