1

Topic: UN COMENTARIU CARE DEMONSTREAZA FORTA DEMOCRATIEI IN ROMANIA

Parlamentul României funcţionează în afara legii - în afara legii cadastrale.

Palatul Parlamentului este, probabil, "moştenirea" prin definiţie. Bucureştii şi naţiunea română, în ansamblul ei, au "moştenit" monstruozitatea de Casă a Poporului, palatul lui Nicolae Ceauşescu, construit într-o vreme în care românii sufereau de foame şi frig pe la cozi. "Ultimul salut al dictatorului megaloman către poporul său", scrie cotidianul austriac Wirtschaftsblatt.

Au trecut ceva ani de atunci. România are ceva mai mulţi bani, dar nu suficienţi pentru a-i face monstruozităţii igiena de care are nevoie. De fapt, nici să o păzească de o posibilă prăbuşire în timp nu are suficiente fonduri, notează ziarul vienez.

Ei, şi de acum vine surpriza: preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu (Valeria, în textul original austriac) Zgonea ar solicita sprijin de la Bruxelles pentru finanţarea reparaţiilor dar nu poate fiindcă, pur şi simplu, "Casa Poporului" nu este proprietatea nimănui. În orice caz, nu aparţine statului. De fapt, nu există un cadastru pentru clădirea ce domină centrul oraşului. Casa Poporului este un no man's land!

În comunism, problema cadastrală nu a existat. La căderea Ceauşeştilor, lucrările erau în stadiu de şantier şi au rămas multă vreme aşa. Dedesubtul amplasamentului fuseseră proprietăţile celor ce locuiau în centrul istoric, ras de pe faţa pământului din nebunia dictatorului. Nimeni nu a făcut preluarea oficială a şantierului, când clădirea a fost gata. Nu a fost făcută înscrierea în registrul cadastral pentru imensitatea din buricul târgului. Ceea ce, observă şi ziarul austriac, înseamnă că Parlamentul - adăpostit acum în palatul lui Ceauşescu - funcţionează, practic, ilegal. Cel puţin din punct de vedere cadastral. "Simptomatic pentru ţară", conchide Eva Konzett, autoarea articolului din Wirtschaftsblatt, întrebându-se dacă a fost cumva răutăcioasă cu această din urmă afirmaţie.

Comentariu

IN ACEASTA SITUATIE, CINE SI DE CE SI-A PERMIS SA SCHIMBE DENUMIREA SI DESTINATIA CLADIRII: "CASA POPORULUI" IN "PALATUL PARLAMENTULUI", CU A CUI APROBARE?
NU CUMVA ACESTIA SUNT REPREZENTANTII PCR, CARE SI ASTAZI CONDUC ACTUALELE PARTIDE POLITICE, MAI BINE DE DOUA DECENII DUPA 1989?
DACA ASA STAU LUCRURILE, ATUNCI EU PROPUN CONDUCERII PARLAMENTULUI ROMANIEI, IN CALIATE DE REPREZENTANT AL ORGANIZATIEI NEGUVERNAMENTALE, FUNDATIA MCP (MASS COMMUNICATION POWER), CA O JUMATATE DIN ACEST PATRIMONIU AL ACTUALULUI PALAT AL PARLAMENTULUI SA APARTINA SOCIETATII CIVILE (ORGANIZATIILOR ACTIVE ALE ACESTEIA, INCLUSIV FEDERATIA MILITARILOR DIN ROMANIA, DIN CARE SI EU FAC PARTE)
CU STIMA DEOSEBITA, EC. MIHAIL GEORGEVICI, FOST OFITER CU ORGANIZAREA PRODUCTIEI SI A MUNCII PE CASA POPORULUI, DIN DIRECTIA DE INVESTITII A MAPN, IN PREZENT, FONDATORUL MASS COMMUNICATION POWER.

https://www.facebook.com/georgevici.mihail

2

Re: UN COMENTARIU CARE DEMONSTREAZA FORTA DEMOCRATIEI IN ROMANIA

Este posibil, ca unul din “bebeluşi” să ajungă preşedintele României?
http://mcppress.ro/forum/viewtopic.php?pid=9072#p9072

Daca raspunsul la aceasta intrebare este negativ, nu mai stati mult pe ganduri...
http://aliantalegesiordine.ro

3

Re: UN COMENTARIU CARE DEMONSTREAZA FORTA DEMOCRATIEI IN ROMANIA

Să-şi fi ieşit Guvernul din minţi?

Comunicat de presă- Abuzul puterilor statului

Alianţa Lege şi Ordine, organizaţie apolitică de monitorizare a abuzurilor puterilor statului, cere prin vocea Preşedintelui său, avocatul Gheorghe Dinu, puterii executive să respecte principiile statului de drept şi prevederile imperative ale Constituţiei.  Ne referim la respectarea libertăţii presei, a libertăţii cuvântului şi mai cu seama la principiul neretroactivităţii legii civile. Neretroactivitatea legii civile reprezintă nu numai un principiu juridic prevăzut de Constitiţia României, acest principiu asigură stabilitatea raporturilor juridice şi încrederea cetăţenilor în puterile statului. Ne referim la Proiectul legii insolvenţei art. 384, care are caracter retroactiv încălcând art. 16 din Constituţie.

Se încalcă şi legea 52- legea  publicării proiectului de lege în scopul dezbaterii publice a acestuia.

Se pare că guvernanţii noştri nu numai că nu respectă principiile statului de drept şi ale democraţiei, dar încalcă sfidător legea fundamentală a ţării - Constituţia. Acest guvern încalcă regimul de modificare a unei legi organice prin OUG. În aceste condiţii ALO, Alianţa Lege şi Ordine, cere Avocatului Poporului să-şi intre în atribuţii şi să ia poziţie faţă de acest rabat de la democraţie, de la principiile statului de drept! Curat murdar, ar spune Caragiale!

Biroul de presă ALO

http://aliantalegesiordine.ro/post?selID=255


Să-şi fi ieşit Guvernul din minţi?


De cînd românul acela supărat pe traiul amar i-a tuflit preşedintelui, aflat la sărbătoarea de la Ţebea, o bucată de pîine în frunte, s-a produs o mare minune: preţul pîinii a scăzut cu 6%, însă bugetul cheltuielilor cu personalul din primării şi consilii judeţene a fost suplimentat cu aproape 70 de milioane de euro. Ilegal sau imoral?

Protestele medicilor cu salarii mizerabile de la 800 la 1.100 pe lună nu i-au impresionat pe guvernaţi, deşi medicii sînt de o săptămîna în stradă pentru a primi atît cît este suficient unui trai omenesc. Fără să mai vorbim de necesităţile materiale care ar permite accesul la noile tehnologii şi proceduri medicale, imperios necesare pentru a ţine pasul cu colegii de breaslă din Occident. Cei abilitaţi să facă dreptate, demnitarii, sînt impasibili. De ce i-ar mişca?

Sistemul de sănătate este irelevant pentru politicieni. Ei nu se tratează în ţară, ci în străinătate! După şase ani de facultate şi alţi patru de rezidenţiat, un medic e umilit cu cîteva sute de lei, numai cît să nu moară de foame. De unde să le dea medicilor drepturile salariale, cînd preşedintelui îi trebuie avion de 60 de milioane?

Parcul auto al Guvernului trebuie înnoit, la Bechtel trebuie să plătească hoţia şi prostia, şi amenzile la C.E.D.O. şi datoriile din campania electorală. Apoi, nu trebuie să le asigure nişte venituri substanţiale odraslelor, nepoţilor şi cumetrilor? Ce să mai dea pentru sănătatea naţiunii?

Deşi România se află astăzi într-un deficit îngrijorător de medici, ei şi-au spus că prea mulţi medici strică! Adică le strică planurile.

Românii ar avea şansa să se trateze mai uşor, pensionarii n-ar mai muri aşa iute, şi guvernanţii ar fi nevoiţi să cheltuiască în continuare cu pensia lor, în loc să-şi pună deoparte un ban alb pentru zile negre.

http://aliantalegesiordine.ro

http://comunicatpentruromani.blogspot.r … minti.html

Sursa: MCP Press Agency, Irina Zaharia