1

Topic: STIRI UTILE PENSIONARILOR MILITARI

http://www.youtube.com/watch?v=L9UAmq8tmBA

2

Re: STIRI UTILE PENSIONARILOR MILITARI

Alianţa Lege şi Ordine (A.L.O.) îşi anunţă prezenţa pe piaţa politică românească

O nouă mișcare politică își face vizibilă prezența în spectrul politic românesc actual.
Alianța Lege și Ordine, inițial pornită ca o organizație apolitică, se dorește a fi atât o alternativă a actualului eșichier politic, cât și o „reacţie necesară împotriva încălcării repetate şi sfidătoare a legilor ţării, a Constituţiei în mod deosebit, de către majoritatea politicienilor din partidele parlamentare încălcări comise în beneficiul unor grupuri de presiune autohtone şi străine, dar în defavoarea interesului naţional”, conform unui comunicat remis presei de conducerea Alianței.

Această nouă mișcare politică este condusă de avocatul Gheorghe Dinu, fost candidat la Preşedinţia României, iar în structurile de conducere ale partidului se regăsesc nume precum cele ale colonelului în rezervă Viorel Georgevici – preşedinte ASCOL (Asociaţia Coloneilor), Mihai Constantinescu – președinte al Asociației Profesionale a Angajaților din Paza, economistul Adrian Radu, maior în rezervă Grama Carmen Veronica, dar și jurnaliști, Laurențiu Solomon sau Dan Coste fiind doar două dintre exemple.

Partidul Alianţa Lege şi Ordine își impune ca obiectiv fundamental renaşterea conştiinţei naţionale şi aşezarea României pe drumul corect al statului de drept, al democraţiei reale, în vederea realizării scopurilor sale esenţiale, ridicarea nivelului de trai al tuturor românilor, asigurarea securităţii sociale, economice, culturale, spirituale, instituirea şi respectarea sistemului de valori fundamentale individuale şi naţionale.

În același comunicat de presă, conducerea A.L.O. susține că doctrina pe care o propune „va  fundamenta, o dată pentru totdeauna, ABC-ul statului de drept. Un stat de drept nu poate să existe, ca dealtfel însăşi democraţia, fără principiul separaţiei puterilor în stat”.

Orientarea noii mișcări politice are tendințe de centru-stânga, aceștia fiind adepții „luptei pentru asigurarea unei protecţii sociale care se va manifesta prin acces la învăţământ, sănătate, locuinţe sociale pentru tineri, fără însă a neglija generaţia părinţilor şi bunicilor noştri”.

Pentru mediul de afaceri românesc, A.L.O. consideră că trebuie redusă considerabil birocraţia și corupţia, dar se pune accent major și pe stabilitatea legislaţiei financiar-economice. „Se doreşte reforma reală a administraţiei, astfel încât cetăţeanul să nu mai simtă acea puternică şi invizibilă barieră între el şi instituţiile sau funcţionarii statului, context în care va aduce în discuţia societăţii civile legea responsabilităţii ministeriale”.

Faţă de minorităţile naţionale din România, noul partid pretinde că are o unică unitate de măsură „cea cu care îi apreciază şi pe majoritari, pentru că toţi cetăţenii României trebuie să fie egali în drepturi şi obligaţii. Tuturor, doctrina noului partid le va cere un singur lucru: loialitate faţă de statul român şi faţă de instituţiile sale fundamentale”.

http://comunicatpentruromani.blogspot.r … nunta.html

http://mcppress.ro/forum/viewtopic.php?pid=8752#p8752


Sursa: MCP Press Agency, Tudorel Dobre

3

Re: STIRI UTILE PENSIONARILOR MILITARI

“Dar pentru mine, tristețea cea mare vine din atitudinea militarilor repede divizați în structuri diferite, după modelul bine-cunoscut al românilor bolnavi de șefie.

În loc să facă front comun pentru o cauză comună, asociații sau sindicate diferite s-au luat la ”harță” aducându-și acuze reciproce sau învederând prioritatea legitimității de reprezentare. Nimic mai păgubos pentru spiritul nostru de corp.

Nu am depus jurământul de credință sub drapele diferite. Suntem din același trup al Armatei României și acest numitor comun trebuie să redevină legitimația noastră de prezentare. Este destulă hulă, zâzanie și mahalagism în spațiul politic și nu este nevoie de un ”supliment” militar. Astăzi,  știu că există o anume voință de a produce ”dreptate până la capăt”. Da, este sloganul USL  pentru care românii le-au dat votul de cvorum. În numele acestui principiu i-am cerut politicianului-general Gabriel Oprea să-și ducă ”crucea până la capăt”. N-a fost nevoie de insistențe. M-a asigurat necondiționat. Pentru că noi, militarii, nu cerem pomeni. Cerem doar drepturile cuvenite date de Poporul în serviciul căruia vom fi până în ultima clipă de viață.

Corecția unei legi neghioabe se poate face prin Corpul Legiuitor și inițiativă guvernamentală dar și prin atitudinea solidară a corpului cadrelor de rezervă și active, prin dialogul nediferențiat al militarilor înșiși. Vă chem, stimați și de neînlocuit camarazi de Viață și de Țară la unitate, la respect față de valorile noastre imuabile, la bună și rânduită lucrare pentru Patria Română”.

General (r.) dr. Mircea Chelaru
Fost Șef al Statului Major General

Alianța Lege și Ordine (A.L.O.) își anunță prezența pe piața politică românească

"Partidul Alianţa Lege şi Ordine își impune ca obiectiv fundamental renaşterea conştiinţei naţionale şi aşezarea României pe drumul corect al statului de drept, al democraţiei reale, în vederea realizării scopurilor sale esenţiale, ridicarea nivelului de trai al tuturor românilor, asigurarea securităţii sociale, economice, culturale, spirituale, instituirea şi respectarea sistemului de valori fundamentale individuale şi naţionale.

În același comunicat de presă, conducerea A.L.O. susține că doctrina pe care o propune „va  fundamenta, o dată pentru totdeauna, ABC-ul statului de drept. Un stat de drept nu poate să existe, ca dealtfel însăşi democraţia, fără principiul separaţiei puterilor în stat”.

Orientarea noii mișcări politice are tendințe de centru-stânga, aceștia fiind adepții „luptei pentru asigurarea unei protecţii sociale care se va manifesta prin acces la învăţământ, sănătate, locuinţe sociale pentru tineri, fără însă a neglija generaţia părinţilor şi bunicilor noştri”.

conferentiar univ.dr. avocat, Gheorghe DINU.

http://www.aliantalegesiordine.ro/post?selID=50

Detalii mai multe la ALIANTA LEGE si ORDINE - MANIFEST, aici: http://www.aliantalegesiordine.ro/manif … artidului/

4

Re: STIRI UTILE PENSIONARILOR MILITARI

Noul partid „Alianţa Lege şi Ordine” este gata oricând să-i asculte pe români…(Citat din Academia Caţavencu)

Gheorghe Dinu: „ALO nu are nici mai mulţi şi nici mai puţini masoni decât au celelalte partide!”

Recent, a luat fiinţă o formaţiune politică inedită: Alianţa pentru Lege şi Ordine, mai pe scurt ALO. Acronimul nu e întâmplător dacă ţinem cont de faptul că majoritatea membrilor fondatori au activat în structurile serviciilor secrete. Din dialogul purtat cu liderul ALO, domnul Gheorghe Dinu, vă veţi da, cu siguranţă, seama că aceasta va fi o mişcare politică serioasă, gata oricând să-i asculte pe români…

Reporter: Aţi fost în serviciile secrete şi înainte sau doar după?

Gheorghe Dinu: Aș putea afirma, fără riscul de a greși, că începutul – ABC-ul în munca de informații l-am materializat prin 1987, sau, mai bine spus, A-ul l-am aprofundat înainte de decembrie 1989 și B și C-ul după 1990, când, în urma unei specializări în Franța, am fost onorat să primesc prima misiune foarte importantă, aceea de a pune bazele Serviciului de Protecție și Informații al Ministerului de Interne pentru județul Constanța (sau, mai simplu zis, serviciul UM 0215 pentru județul Constanța). Acest serviciu, care avea ca misiune principală prevenirea racolării cadrelor MI din județul Constanța de către serviciile de spionaj interesate, l-am organizat, consolidat și coordonat până-n anul 1994, când, în urma accesului României la înalta tehnologie cu dublă utilizare militară și civilă, am fost onorat să primesc misiunea de a pune bazele primului serviciu de investigații economico-strategice – pentru sud-estul României, serviciu care avea drept misiune prevenirea exportului produselor de înaltă tehnologie (militară și civilă) spre țările aflate sub embargo – cu scop antiterorist. Astfel am deținut prima funcție de general detașată de celebra unitate 0215 la nivelul județului Constanța.

Rep.: Au existat şi securişti buni sub Ceauşescu?

G.D.: Ca peste tot în lume!

Rep.: A fost Băsescu securist cu grade sau îl vorbesc duşmanii de rău?

G.D.: Ştiu că domnul Preşedinte al României, Traian Basescu, a fost ataşat comercial la Anvers, şi, după ştiinţa mea, câteodată şi foarte rar, doar ambasadorii nu sunt şi ofiţeri acoperiţi!

Rep.: Aveţi idee cum şi-a făcut averea Dan Voiculescu? A găsit peştera lui Ali Baba sau a spart conturile lu’ Ăl Bătrân?

G.D.: Ca mai întotdeauna, adevărul este pe la mijloc!

Rep.: Pavel Coruţ scrie în cărţile lui despre războaie energetice pe teritoriul României. Chiar ne batem cu bubulii în energii oculte sau bate el câmpii?

G.D.: Cu părere de rău, vă spun că nu am fost atras de cărţile lui Pavel Coruţ.

Rep.: Aţi fost sau încă mai sunteţi avocat, criminalist, decan, sereist, politician. Chiar aţi vrut să le faceţi pe toate, ca da Vinci?

G.D.: Cu certitudine am fost expert în criminalistică, mai bine spus am obţinut, în urma examenelor, gradul de expert în balistică, traseologie, dactiloscopie, grafoscopie etc. Tot în urma susţinerii unui examen am devenit avocat definitiv. În perioada 2010-2012 am fost Decanul Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică a „Universităţii Spiru Haret”, iar, din anul 2002 până în prezent, sunt conferenţiar universitar şi predau procedura civilă (am mai predat dreptul civil, drept comunitar, drept contencios constituţional şi administrativ) şi am coordonat şi coordonez două masterate în Dreptul Afacerilor în context European şi Protecţia Juridică a Drepturilor fundamentale ale Omului. Am susţinut prelegeri la mai toate universităţile din România ca visiting profesor. Am fost invitat la mai multe congrese, conferinţe şi simpozioane ştiinţifice în Elveţia, Germania, Franţa, SUA, Cipru etc. Nu am fost niciodată sereist, ci doar ofiţer în cadrul Serviciului de Informaţii de pe lângă Ministerul de Interne, ocazie cu care am colaborat cu toate serviciile de informaţii din ţară şi nu numai. Nu mă consider politician până ce nu voi reuşi să organizez un partid care să intre în Parlamentul României. Sunt mândru de ceea ce am făcut, pentru că niciodată nu mă angajez să fac un lucru la care nu mă pricep.

Rep.: E mai tare James Bond ca Richard Sorge, faimosul spion al secolului 20?

G.D.: Depinde din ce unghi priveşti lucrurile!

Rep.: Dar Floriana Jucan a noastră e mai bună ca Mata Hari a lor?

G.D.: Idem.

Rep.: Din partidul pe care l-aţi înfiinţat, Alianţa Lege şi Ordine (prescurtat ALO), fac parte foşti ofiţeri MApN, dar şi foşti membri ai serviciilor secrete. Nu vă e teamă c-o să vă acuze lumea că, în loc să-i luaţi doar pe ăia care au tras cu puşca, i-aţi luat şi pe ăia care au tras cu urechea?

G.D.: Partidul „Alianţa Lege şi Ordine” este în proces de înfiinţare. Oricine este de bună-credinţă este bine venit în această construcţie politică. ALO promovează ca doctrină „a treia cale”, o îmbinare între social-democraţie şi liberalism. A treia cale promovează a patra putere în stat – puterea intelectual-ştiinţifică, pentru că o ţară fără o intelectualitate puternică riscă să se transforme într-o piaţă de desfacere şi furnizoare de mână de lucru ieftină, ceea ce, în contextual globalizării şi al informatizării, un stat responsabil nu-şi poate permite – cu atât mai puţin ALO.

Rep.: Gurile rele spun că e cam mare densitatea de generali pe metru pătrat în ALO şi se întreabă: nu puneţi cumva de-o lovitură de stat?

G.D.: În toată lumea există guri rele, iar, în România mai ales, bârfa este ridicată la rang de putere de stat!

Rep.: Împotriva cui îşi propune să ne apere ALO, căci, din câte ştiu, românii, în afară de ei înşişi, nu mai au niciun alt duşman?

G.D.: Împotriva duşmanilor din politica românească, aceşti „aleşi ai poporului” care, în majoritatea lor, sunt cu totul rupţi de realitate şi încalcă adesea legile ţării şi mai cu seamă legea fundamentală – Constituţia.

Rep.: Ce-are ALO cu Curtea Constituţională de vrea s-o desfiinţeze? Ce rău v-au făcut cei nouă bătrânei inofensivi de la CCR?

G.D.: ALO nu are ceva special cu CCR, dar când vedem cum aceasta sfidează instituţiile şi principiile fundamentale de drept este clar că atribuţiile sale trebuie transferate Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Rep.: Care-i treaba cu ordoliberalismul nemţesc? Nu mai bine importăm nemţi direct, decât ordoliberalism?

G.D.: A treia cale sau calea de mijloc mai este cunoscută şi sub denumirea de „ordoliberalism”. Practic, a treia cale este o doctrină complexă, perfect adaptabilă contextului general al globalizării şi informatizării şi, după specialiştii noştri în politologie şi sociologie, este doctrina care răspunde cel mai bine prezentului şi viitorului intereselor României. A treia cale este o doctrină de succes, ea fiind promovată de Bill Clinton şi Barak Obama în Statele Unite şi de Angela Merkel în Germania.

Rep.: Am văzut că aveţi în partid şi masoni de rang înalt. Sunteţi în legătură cu oculta mondială?

G.D.: ALO nu are nici mai mulţi şi nici mai puţini masoni decât celelalte partide! De altfel, această atmosferă de mister din spatele masoneriei denotă lipsa de mediatizare şi, până la urmă, o lipsă de cultură generală.

Rep.: Dacă veţi ajunge la putere, care va fi prima măsură luată? Execuţii pe stadion sau confiscarea averilor ilicite – adică, ar spune cunoscătorii, a mai tuturor averilor făcute în România?!

G.D.: Eu sunt un specialist în ştiinţa dreptului, un adept al statului de drept, al separaţiei şi echilibrului puterilor în stat. Când ALO va reuşi să intre în Parlamentul României şi în cel european, abia atunci să fiţi siguri că principiile fundamentale ale statului de drept, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, aşa cum sunt ele stipulate în Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, vor fi respectate şi în România.

Publicat în revista AC, nr. 12 (18 – 24 martie)

http://www.academiacatavencu.info/inter … rtide.html

Totuşi, ce se întâmplă în ţara noastră este ceva de neimaginat:

Armata română este condusă astăzi de coaliţia USL?

http://comunicatpentruromani.blogspot.r … zi-de.html

Sursa: MCP Press Agency, Marian Popa

5

Re: STIRI UTILE PENSIONARILOR MILITARI

Răspunsul viitorului preşedinte al României la interviul cu MCP Press Agency

https://www.youtube.com/watch?v=vJnyWW3OCiU