1

Topic: Citeşte acest material din „Adevărul”, pentru a ştii ce urmează…

CITIŢI  ACEST ARTICOL ŞI COMENTARIILE, PENTRU A ŞTII CUM SĂ VOTAŢI!

Exclusivitate:

Cine sunt cei trei experţi care au spus că teza de doctorat a lui Victor Ponta nu este plagiat

Cei trei experţi pe care i-a numit Consiliul Naţionaţl de Etică (CNE) din subordinea Ministerului Educaţiei şi, prin urmare, a premierului, sunt persoane care au relaţii cu Victor Ponta ori Adrian Năstase. Cel din urmă, Adrian Năstase, a fost îndrumătorul de doctorat al lui Ponta şi ar avea şi el probleme dacă lucrarea este declarată oficial plagiat.

Cei trei experţi sunt persoane apropiate tandemului Victor Ponta - Adrian Năstase, deşi în România există sute de specialişti, profesori în drept din rândul cărora puteau fi alese persoane fără nicio legătură cu cei doi.

1. Gheorghiţă Mateuţ

Avocatul Gheorghiţă Mateuţ, cel mai bun penalist din România, l-a apărat pe unul dintre condamnaţii din dosarul "Trofeul Calităţii" - Vasile Cristian, patronul firmei "Eurografica". Acesta este dosarul în care fostul premier Adrian Năstase a primit condamnarea de doi ani de închisoare cu executare.

Gheorghiţă Mateuţ neagă existenţa vreunei incompatibilităţi, referindu-se la Dosarul "Trofeul Calităţii". "Nu există nici un fel de incompatibilitate pentru că eu nu l-am apărat pe Adrian Năstase. Nu văd nici un fel de problemă în acest sens", a declarat Mateuţ, pentru "Gândul", cotidianul care a descoperit prezenţa lui Mateuţ pe lista experţilor numiţi de Consiliu.

Mateuţ a cercetat plagiatul ca un avocat al apărării

În urmă cu 6 ani, în 2006, Victor Ponta şi Gheorghiţă Mateuţ l-au apărat împreună pe Ovidiu Tender, care fusese arestat preventiv într-un dosar RAFO - Carom - VGB.

Atunci, cei doi au apelat la o procedură folosită în premieră, adică au cerut instanţei restabilirea situaţiei anterioare judecării unui recurs.

A fost un spectacol mediatic născut de Ponta, dar efectul nu a fost cel scontat: Tender nu a ieşit în acea zi din puşcărie.

Mateuţ a fost invitat acum, în echipa de experţi a Consiliului Naţional de Etică, în calitate de cadru universitar, el fiind profesor la Universitatea Babş - Bolyai din Cluj.

Cu toate că a fost ales în echipa de experţi să-şi spună părerea potrivit normelor academice, profesorul Mateuţ a studiat lucrarea de doctorat, aşa cum a declarat pentru "Adevărul", cu ochii juristului.

De aceea,spune Gheorghiţă Mateuţ, repetând ceea ce scrie şi în raportul întocmit de experţi, lui Victor Ponta nu i se poate imputa un plagiat, adică "presupusa abatere de la normele de bună conduită în cercetarea ştiinţifică", deoarece plagiatul a fost consacrat legal în 2004.

Trimiterea este făcută la legea drepturilor de autor, care spune că plagiatul se pedepseşte cu închisoare între 3 luni şi 5 ani, dar plagiatul este definit, aşa cum aşa cum spuneau şi membrii Comisiei de etică a Universităţii Bucureşti, de aproximativ 230 de ani. Doar încadrarea actuală, ca infracţiune, a plagiatului, datează din 2004.

Un plagiat săvârşit înainte de 2004 poate fi pedepsit conform reglementărilor existente la vremea respectivă, adică autorului trebuie să i se retragă titlul şi toate avantajele financiare şi titlurile obţinute pe baza acestui plagiat.

2. Dumitra Popescu

Dumitra Popescu este cercetător la Institutul de Cercetari Juridice al Academiei Române.

Reamintim că atunci când s-a discutat cazul lui Ioan Mang, cel care a fost pus de Ponta ministru la Educaţiei, premierul a spus că plagiatul ar trebui analizat de Academia Română. Probabil se referea la acest Institut al Academiei.

Dumitra Popescu a fost profesor titular la Catedra de Drept Internaţional Public a Universităţii „Titu Maiorescu” Bucureşti.

La această universitate a predat şi Adrian Năstase, la catedra de drept public.

În 2010, la sărbătorirea a 20 de ani de la înfiinţarea universităţii, fostul premeir al României a primit titlul de Doctor Honoris Causa de la universitatea "Titu Maiorescu".

Legătura dintre Dumitra Popescu şi Năstase este însă mult mai veche. Cei doi au lucrat împreună la Institutul Academiei, înainte de 1990, şi apar amândoi în notele informative date de fostul ministru al Justiţiei Rodica Stănoiu (PSD), la Securitate, sub numele conspirativ "Sanda".

Dumitra Popescu şi Adrian Năstase au scris împreună şi o carte. Este vorba despre volumul "Drept International Public", apărut în 1994 şi semnat de prof. univ. dr. Dumitra Popescu, conf. univ. dr. Adrian Năstase şi lector univ. Florian Coman.

Popescu a confirmat c-a făcut parte din grupul de experţi numit de Consiliul Naţional de Etică, dar s-a arătat foarte surprinsă că am aflat acest lucru. A refuzat să ofere detalii despre lucrarea de doctorat a lui Ponta, spunând că tot ce-au avut de zis ei, experţii, au scris în Raportul întocmit şi prezentat Consiliului.

Pe baza acestui raport Consiliul a dat verdictul "nu e plagiat".

Cei doi au rămas în relaţii şi, în 2006, amândoi apar la unul dintre evenimentele organizate de Fundaţia "Titu Maiorescu" - Masa rotundă cu tema "Criza din Peninsula coreeană şi chestiunea neproliferării nucleare", Năstase fiind moderator, iar Dumitra Popescu, unul dintre raportori.

3. Gabriel Boroi

A fost coleg cu Adrian Năstase, atât la Facultatea de Drept din Universitatea Bucureşti), la Universitatea particulară "Titu Maiorescu", cea care i-a acordat fostului premier titlul de Doctor Honoris Causa, în 2010, cât şi la Universitatea "Nicolae Titulescu".

Gabriel Boroi este, de altfel, rectorul de la "Nicolae Ttulescu".

El a publicat alături de Viorel Ciobanu, cel care era decan al Facultăţii de Drept din UB când şi-a dat doctoratul Victor Ponta, un curs universitar.

Ciobanu este şi membru în Comisia de etică a UB, dar s-a retras de la discuţiile privind teza de doctorat a lui Ponta, tocmai pentru că ar fi fost în incompatibilitate.

Gabriel Boroi nu a infirmat c-a făcut parte din acest grup de exeprţi, însă a refuzat să răspundă la câteva întrebări, deoarece se află în vacanţă, cu soţia, şi nu are timp de nimic. "Nu vă spun nimic, sunt în vacanţă, nu mă mai derabjaţi, sunt cu soţia, nu am timp", a repetat Boroi, în timpul celor două convorbiri telefonice avute cu el.

Ecaterina Andronescu declara ieri, fără a rosti numele lor, că cei trei jurişti sunt oameni cu un trecut profesional impecabil, dar nu a putut să ne explice de ce nu s-au găsit trei persoane, experţi în drept, care să nu fi avut nicio legătură cu teza de doctorat a lui Ponta sau cu îndrumătorul de doctorat al premierului.
Gabriel Liiceanu

Gabriel Liiceanu:"Preşedintele suspendat are dreptul să îşi pledeze...

    Avangarde: participare de 59% la referendum, 69% din cei care vor s...
    Traian Băsescu vorbeşte despre implicarea Rusiei în suspendare: "Su...
    EXCLUSIV VIDEO Traian Băsescu: "Avem nevoie de o confirmare că popo...
    politice, că poate pune capăt unei acţiuni neconstituţionale"
    OSCE monitorizează respectarea de către Serbia a drepturilor etnici...

Ceas Feminin Perigaum Model Dual Time P-0803-SW Ceas Feminin Perigaum Model Dual Time P-0803-SW

476,00 RON
Adevarul Shop
Adaugă Comentariu

    dfdfefdf2012-07-23 14:21:16unu m-a furat 8 ani si altul a plagiat. oare pe cine sa aleg dintre cei 2 ? a fetele unuia au case de milioane de euro si genti de sute de mii de euro iar altul a facut copy paste. oare pe cine sa aleg ? amanta unuia a furat toate fondurile europene iar altul a copiat l-a examen. oare pe cine sa aleg ?
    Raspunde
        Pentru Laura Cosoi viaţa e frumoasă şi fără Smiley. Vedeta nu poart... S-a despărţit de Smiley, dar viaţa merge înainte! Aşa că Laura Cosoi n-are niciun motiv să fie mai puţin sexy decât era până acum, ba, dimpotrivă! citeste articolul
        Ioana Băsescu, vrei să pari mai suplă? Fiica cea mare a lui Traian Băsescu, Ioana (35 de ani), e conştientă de formele sale rubensiene şi apelează la tot felul de tertipuri pentru a etala o siluetă fără cusur. Zilele trecute, Ioana a fost surprinsă de fotoreporterii Click! purtând celebra "rochie-miracol", creată de Stella McCartney, care creează impresia că talia e mai subţire decât în realitate. citeste articolul
        Uimitor! Căţeaua a născut o mâţă Sud-coreeanul Jeong Pyong-bong, de 63 de ani credea că le-a văzut pe toate în viaţa asta. Însă nu mică i-a fost mirarea când a descoperit printre puii fătaţi de căţeaua din bătătură un... pisoi. citeste articolul
        kiki2012-07-23 14:28:10Iti spun eu ce sa alegi: o creanga groasa si o funie. apoi spanzura-te.
        Raspunde »
        89
        6
        eweis2012-07-23 14:45:36Sa-l alegi pe Mos Craciun, sa-ti aduca o oglinda, ca sa te vezi in toata splendoarea prostiei tale , chiar si remunerarate.
        Raspunde »
        65
        2
        @dfdfefdf2012-07-23 14:49:29...as fi curios cu ce ai fost furat timp de 8 ani? Ti s-a luat dreptul la furt? Ti s-a luat dreptul la inselaciune? Ti s-a luat dreptul la contrabanda? Te-au obligat sa muncesti cinstit si nu prea-ti convine? Singurul lucru ce a facut Ponta, a crescut salariile cu 8%, procente deja anuntate anticipat de MRU si Boc. Ce a urmat? Degradarea leului, cu mai mult de 10%. Adica calculata la euro, ai un venit mai mic ca inainte. Din cauza ca multe produse sunt din import, pretul lor sigur va creste. Acuma poti sa vezi cine te-a furat. Doar o intrebare: esti cumva oltean ca sustii hotzia lui Victoras?
        Raspunde »
        66
        2
        » Vezi mai multe raspunsuri
    cbaicus2012-07-23 14:23:22Nu conteaza ce legaturi au avut sau n-au avut! In tara asta, nu exista rusine si nici teama de repercusiuni! Plagiatul e evident, nu e nevoie de experti, si ministrul Andronescu ar trebui sa aiba atata creier cat sa-si dea seama! Si totusi, nu-si da...
    Raspunde »
    77
    2
        t2012-07-23 14:34:46Ce ministru de educatie frate si de unde creier! Mamaia asta a terimat invatamantul romanesc de cand se invarte pe acolo (20) de ani. Inca nu v-ati dat seama ca ei sunt acolo sa se apere unul pe altul?
        Raspunde »
        56
        3
        NU TE MAI CHINUI ALEGA2012-07-23 15:06:03ND !... pe 29 in demitem si gata !
        Raspunde »
        3
        29
        costel2012-07-23 15:10:53cine a plagiat flota,cine a plagiat casa din mihaileanu,cine ne-a plagiat pensiile si salariile si pt ca suntem la "adevarul" ar fi interesant sa aflam si cine a plagiat rompetrolul?p.s. domnu` paturiciu,urmeaza verdictul!
        Raspunde »
        1
        42
        » Vezi mai multe raspunsuri
    t2012-07-23 14:30:37Oameni buni, nu avem nici-o putere asupra acestei caracatite! Puterea noastra sta in a nu legitima acesti corupti la referendum, de aceea nu trebuie sa ne prezentam la vot. Sa-i ingnoram de data asta, asa cum am fost si noi ignorati intotdeauna.
    Raspunde »
    50
    2
        rafu2012-07-23 15:43:17Boroi l-a salvat pe Pontam si-a luat banii si a plecat in vacanta
        Raspunde »
        11
        0
    kiki2012-07-23 14:35:21Solutia este una singura: BOICOT! Nu invalidarea buletinelor ci NEPARTICIPAREA la vot.
    Raspunde »
    42
    2
        marin2012-07-23 15:04:00De ce sa nu participam , CA SA BAGE EI VOTURI IN URNE , IN NUMELE NOSTRU ?! Va dati seama , cand reprezentantul pdl va merge si el la un pipi , cat vor stampila ceilalti din comisie si vor baga in urne ?! Eu zic mai bine sa mergem si sa punem NU , asa vor vedea cat de multi condamna modul total nedemocratic prin care au vrut sa scape de Basescu. EU NU DE DRAGUL LUI BASESCU voi merge la referendum, voi merge pentru a le arata celor doi maimutoi ca nu sunt de acord cu felul in care au incalcat legile democratiei.
        Raspunde »
        16
        3
        Secu'2012-07-23 15:05:06Boicot inseamna lasitate! Basescu se ascunde in spatele celor care nu vin la vot din mii de motive: sunt morti, sunt handicapati, sunt plecati din tara, sunt lenesi, dezinteresati etc. Basescu este un las!
        Raspunde »
        2
        38
        rodica2012-07-23 16:10:45trimite email la partidele USL=UNPR si spune-le ca sa stie ca NU VOTEZ - BOICOTEZ.altfel vor minti
        Raspunde »
        1
        1
        » Vezi mai multe raspunsuri
    Ana2012-07-23 14:40:33Pentru ca nu vrem sa se mai simta umilit – votam DA! Traian Basescu- 11 martie 2012 – Moment de sinceritate In prima zi in care am plecat de la Cotroceni, plec din viata politica, mi-a ajuns. A fost, cel putin in ultimii... din 2007 incoace a fost cea mai umilitoare perioada din viata mea, jignit de dimineata pana seara de tot soiul de oameni, pe televiziuni, prin adunari publice. Functia de presedinte a reprezentat pentru mine cea mai mare umilinta a vietii mele.
    Raspunde »
    1
    42
        cititor2012-07-23 15:23:43Apel: Caut un expert in drept cu coloana si care sa fie de acord sa citeasca teza lui Ponta cu atentie. 85-115 de pagini sunt plagiate copy/paste, am vazut toti. Sansele sa fie numai astea sunt mici. E nevoie de cineva care sa fi citit si alte carti de drept, si care sa recunoasca pasaje dintr-un alt material. Imi trebuie pentru a mai contesta odata teza lui Ponta la CNE impreuna cu alte materiale doveditoare (legal e permis daca apar noi dovezi). Am vazut actiunea cu cartea din 2010, pentru asta poate face puscarie ca era dupa 2004, dar pe mine ma doare teza lui.
        Raspunde »
        15
        0
        mos teaca2012-07-23 16:03:41Stai sa vezi umilinta! Euro e la 4,6 si nu se va opri! "Capra moare de riioasa si coada tot sus o tine" ( cu ghilimele, ca noi nu plagiem) si scriem si sursa- intelepciunea pierduta a romanului...A devenit de-odata mindru, dar a pierdut intelepciunea! O sa piarda si mai mult, dar cind o sa vada...o sa fie frig si foame...
        Raspunde »
        7
        0
        Experti incompatibili!2012-07-23 14:47:46Chiar ne cred idioti. Adica dintre toti specialistii in drept numai cei care au avut legaturi cu d-l Ponta, d-l Nastase si d-l Ciobanu au putut fi gasiti. Nu stiu ce sa zic despre capacitatea lor intelectuala, dar la etica sunt repetenti (pentru ca au acceptat acest caz, desi stiau ca sunt incompatibili si pentru ca nu au vazut plagiatul, invocand niste argumente puerile). In ce tara din lume aceasta comisie ar fi compatibila cu asemenea caz? Oare nu sunt criterii de alegere a expertilor care sa ceara ca ei sa nu aiba legaturi cu cel care a scris lucrarea reclamata, cu coordonatorul de doctorat si comisia de doctorat. Cine ar trebui sa faca o contestatie impotriva acestei comisii pentru incompatibilitate? Felicitari ministerului pentru gasirea celor trei experti incompatibili.

http://www.adevarul.ro/actualitate/Excl … 25951.html

Cine sunt cei trei experti care au spus ca Ponta nu a plagiat

http://www.ziare.com/victor-ponta/plagi … at-1180285


Şi totuşi, nu uitaţi că avem nevoie de un partid care să ne apare interesele!


http://romaniadindiaspora.ning.com/prof … -vota-la-1


Sursa: MCP Press Agency, Marian Taubinger

2

Re: Citeşte acest material din „Adevărul”, pentru a ştii ce urmează…

Răspunsul viitorului preşedinte al României la interviul cu MCP Press Agency

https://www.youtube.com/watch?v=vJnyWW3OCiU