1

Topic: România a ajuns... pe prima pagină a ziarelor din toată lumea

România a ajuns, în sfârșit, pe prima pagină a ziarelor din toată lumea
Cine cu cine votează? România a ajuns, în sfârșit, pe prima pagină a ziarelor din toată lumea. Reportaj de Viorel Baetu

    Postat de Lucreția Berzintu în Iulie 15, 2012 la 11:01am
 

Cine cu cine votează?
România a ajuns în sfârsit pe prima pagină a ziarelor din toată lumea.

Reportaj de Viorel Baetu


Principalul e să fii băgat în seamă și politicienii români au reușit în sfârșit performanța!
Bravo lor, acum lumea vorbește de România.

Despre un Prim Ministru, care e tânăr , dinamic, a studiat la Oxford(???) a luat un doctorat (mai mult sau mai puțin plagiat) habar nu are de democrație (după cum ne spune Europa Comunitară) dar e carismatic, merge înainte (sau înapoi?) și promite „marea cu sarea” (pe ce bani?).

Despre un Parlament în care stau o grămadă de parlamentari care au fost acuzați din greșeală (sau totuși nu?):
”Surupaceanu Mugurel, PSD – trimis in judecata in mai 2009 pentru spalare de bani si complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial.

Voicu Catalin, PSD – trimis in judecata in mai 2010 pentru trafic de influenta in forma continuata (doua fapte) si fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata.

Chiuariu Tudor, PNL – trimis in judecata in decembrie 2010 pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial.

Dumitru Ion, PSD – trimis in judecata in doua dosare in februarie 2006 pentru abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave in scopul obtinerii unui avantaj patrimonial; si, respectiv, abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata. In primul dosar, a fost achitat definitiv, in cel de-al doilea, achitat in prima instanta.

Ghiveciu Marian, PSD – trimis in judecata in decembrie 2011 pentru instigare la infractiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial – in forma calificata.

Voiculescu Dan, PC – trimis in judecata in decembrie 2008 pentru folosire de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite si spalare de bani, ambele in forma continuata.

Năstase Adrian, deputat PSD, condamnat in prima instanta la 2 ani de inchisoare cu executare, pentru folosirea influentei sau autoritatii functiei de presedinte al unui partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata”

Despre un Președinte, care nici el nu e fără greșeală și care conform tipicului împământenit la balcanici (de pe vremea asupririi otomane), a împărțit binele cu două mâini, (dar mai mult cu stânga, căci cu dreapta a dat la ”ai lui”), care a tăiat în carne vie, (de obicei la adversarii politici), care a bătut criza europeană (prin măsuri de austeritate impuse populației) și care oricum s-a clătinat zdravăn, dar nu a căzut (legal).

Despre o țară care e în ”criză rău” dar nu la nivelul Greciei sau Spaniei sau Portugaliei, pentru că nu e în comunitatea celor care plătesc cu EURO ( ce noroc!).

Despre un guvern care, în loc de legi, vrea să conducă țara prin Ordonanțe de Urgență
(adică eu vreau și indiferent de ce spune legea, e lege ce spun eu și cui nu-i place n-are decât să se ducă, unde?), parcă ar fi în timpul războiului.

Despre un înlocuitor de Președinte (cum era Nechezolul înlocuitor de cafea) care cu o diplomație învățată probabil la Harward-ul din Ferentari (dacă primul ministru a fost la Oxford, a fost și el undeva) îi trage cu lozinci de genul:

” şeful statului nu primeşte ordine decât de la Parlament, în unele cazuri, şi de la popor, când acesta se pronunţă. (adică iese pe stradă!).
Deci cu alte cuvinte, voi Europa Comunitară dați-ne banii și lăsați-ne pe noi să facem ce vrem cu ei (așa mai apar niște miliardari români), iar poporul ar face bine să voteze ce vrem noi și să nu se amestece în treburi care nu-l privesc (sau îl privesc totuși?).

Despre un popor................................!!!
Curios pe ăștia iar i-a uitat toată lumea (cu toate că toată lupta se duce pentru acest popor.)

Despre beneficiile devalorizări:
-Măi Ioane ăștia de la parlament, iar vorbesc de noi.
-Unde măi Vasile?
-Peste tot, nu-i auzi, poporul în sus și poporul în jos.
-Asta cu în jos, se potrivește.
-Vor să ne facă să o ducem mai bine.
-Auoleo, ăștia iar ne taie la salarii și la pensii!!!
-Dar LEUL se devalorizează tare și asta e bine.
-Cum e bine?
-Păi dacă te taie la salar, un leu nu mai e un leu, e doar 90 de bani.
-Și?
-Pierzi mai puțin!
......................................................................................

Situația actuală văzută, obiectiv, subiectiv sau subiectiv, obiectiv, este:
Un partid X vrea puterea absolută, repede și fără compromis(dar cu promisuri), pentru a scoate țara din ”mizerie” (pe care în timpul guvernării partidului lor au numit-o ”progres”) iar pentru asta, pune la pământ justiția (bună, rea, dar era) îl pune pe președinte (bun, rău, dar ales democratic) să-și strângă boarfele (într-un camion, sau în două) și să plece din marele birou prezidențial (probabil i-au tăiat legitimația de acces cu forfecuța).
Deci înlătură orice control asupra Guvernului (care între timp nu mai e compus decât din membrii partidului X) în timp ce forţează (prin metode puciste) îndepărtarea din funcţie a preşedintelui (ca să aducă pe cine?).

Europa Comunitară din care România face parte spune (pe drept cuvânt):

- Asta nu e democrație!!

și impune (adică pardon), îl roagă pe primul ministru răzvrătit, să respecte următoarele șase puncte:

1. Respectarea independenţei Justiţiei;
2. Restabilirea competenţelor Curţii Constituţionale;
3. Respectarea deciziilor Curţii Constituţionale;
4. Transparenţă în numirea Procurorului General şi a şefului DNA;
5. Numirea unui Avocat al Poporului care să fie sprijinit de toate partidele;
6. Integritatea să devină o prioritate politică.
căci altfel îl pun pe linie moartă și îl sancționează (deci îi taie macaroana unde îl doare mai tare, adică la bani).
Primul ministru, promite (că nu îl doare gura) și speră că îi fentează el, într-un fel sau altul, pe ”deștepții ăștia de la Bruxelles” căci în 29 Iulie la referendum îi va cădea capul președintelui în poală și atunci să vezi trai și viață (adică putere și iar putere).

- 51% din populație ( din 15.000.0000, din 18.200.000, căci încă nu se știe care e populația) trebuie să voteze, deci dacă lăsăm pe dinafară cele peste 10.000.000 de românii care trăiesc în afara granițelor României, nici o problemă.
- Parlamentul e în vacanță, așa că pentru a se ține de promisiune:
”Guvernul României trebuie să emită alte două ordonanţe de urgenţă de anulare a ordonanţei prin care stabileşte excepţii de la legea referendumului pentru preşedinte şi ordonanţa prin care amputa atribuţiunile Curţii Constituţionale cu privire la posibilitatea de a verifica, pentru constituţionalitate, hotărârile Curţii”
trebuie adunat acest parlament (oare chiar trebuie?) dar parlamentarii nu fac concediu în Bucegi și să-i aduci de la Miami, din Hawai sau de pe Cote D’azur, e complicat și durează.
Deci altfel spus, noi vrem dar vedeți și voi că nu se poate!

Ah și ca să nu uităm:

-Angela Merkel nu are drept de vot!

Concluzie:

1) Fiecare țară importă de ce are nevoie și ce nu poate să producă singură, România ar face bine să introducă un ”Green Card” și să importe politicieni adevărați, poate chiar și pe Angela Merkel fără drept de vot!
2) La alegerile din toamnă, soluția nu e să nu alegi (că tot ăia ies), ci cei care vor să ajungă pe scaune moi, să facă publică o declarație de venit și să dovedească concret că în afară de parole au făcut ceva concret pentru alegători, iar scaunele să fie tari, ca să nu mai poată adormi în ședințele din Parlament.
3) Deci nu alegeți partidele, alegeți oamenii !!!


Aschaffenburg 15. 07. 2012


PS: Comentarile sunt de prisos și nu sunt dorite.
Asta da, democrație!!!!

--------------------------------------------------------------------------------

Sursa: am primit pe e-mail de la autor.

Notă: Ing. Viorel Baetu, alias Michael Cutui, este vicepreședintele Asociației Culturale ”Ars Longa” din Nurnberg, membru în comitetul de conducere a Ligii Asociațiilor Româno-Germane (LARG), membru al ”Deutschen Jurnalisten Verband Bayern” (Asociația Jurnaliștilor Germani din Bavaria), membru fondator al Asociației mass media & Jurnaliștilor de Limbă Română de Pretutindeni (AMJRP)/Quebec/Canada. De-a lungul timpului publică articole jurnalistice, eseuri, romane, poezie; este scriitor român.

------------
http://romaniadindiaspora.ning.com/prof … ma-pagin-a

O zi bună, tuturor!