Topic: CU PUTEREA MASLULUI, CURATAM PACATELE!
PUTEREA MASLULUI
Luminita Ciobanu
[email protected]
Taina Sfantului Maslu sau Ungerea Bolnavilor a fost instituita de Mantuitorul Iisus Hristos, care inainte de Inaltare i-a trimis pe Apostoli sa propovaduiasca Evanghelia si le-a spus:
"Mergeti in toata lumea si propovaduiti Evanghelia la toata faptura" (Marcu16, 15-18)
Asadar, din vremea aceea, prin puterea harului preotiei care s-a transmis peste veacuri, Taina Sfantului Maslu se savarseste neincetat in Biserica lui Hristos de catre preoti.
SAPTE.
Dupa vechea traditie a Bisericii Ortodoxe Romane, Taina Sfantului Maslu trebuie savarsita de sapte preoti.
VINDECARE.
Sfantul Maslu se poate face in biserica sau in casa crestinului. Harul Sfantului Maslu ajuta la vindecarea partiala sau integrala a suferintelor trupesti, precum si la iertarea pacatelor. In cazul unor grele suferinte, cand exista primejdie de moarte, Sfantul Maslu se poate savarsi in orice zi, ori de cate ori este nevoie, in casele celor bolnavi.
CREDINTA.
Nu trebuie sa uitam de cele mai multe vindecari infaptuite de insusi Fiul lui Dumnezeu, cat a stat pe pamant, pe care le gasim in cuprinsul Sfintei Evanghelii.
Credinta in Domnul l-a mantuit si pe orbul din nastere.
"Prin atingerea cu mana de ochii celui orb din nastere si prin ungerea cu tina si spalare, l-a vindecat de intunericul orbirii" (Ioan 9, 2 - 7)
RUGACIUNE.
Timpul cel mai potrivit pentru savarsirea Sfantului Maslu este in perioada posturilor de peste an, dar si in zilele de miercuri si vineri de peste an.
...Dupa fiecare dintre citirile din aceste sfinte carti se fac rugaciuni staruitoare catre Dumnezeu, pentru vindecarea celui bolnav, care este uns mai apoi cu untdelemn sfintit, tot de sapte ori.
PUTERE VINDECATOARE.
"Sfantul Maslu se poate face nu numai celor bolnavi trupeste, ci oricarui crestin care doreste sa se vindece de bolile sufletesti ale pacatelor", adauga parintele Marian Sarbu.Untdelemnul sfintit este patruns de lucrarea darurilor Duhului Sfant si de putere vindecatoare atat pentru bolile trupului, cat si pentru suferintele sufletului.De remarcat faptul ca untdelemnul, cat si faina sfintite in timpul Maslului nu se arunca si nu se folosesc in scopuri necuviincioase. Credinciosii fac din ele o paine pe care o dau bolnavului sa o manance sau fac prescuri pe care le duc la biserica. De asemenea, untdelemnul mai poate fi pus in candela, acasa sau la biserica.
MINUNI.
Nu trebuie sa uitam ca prin credinta putem indeparta orice rau, dar numai prin credinta adevarata.Iar rugaciunea este cea care ne apropie de Dumnezeu....Si rugaciunea credintei va mantui pe cel bolnav si Domnul il va ridica, si de va fi facut pacate se vor ierta lui" (Iacov, cap.5, vers.14-15).
LEAC.
"Pentru vindecarea de anumite boli ale trupului, crestinii au insa datoria sa consulte si medicul.Pentru ca si pe medic l-a binecuvantat Dumnezeu ca sa slujeasca si sa-i videce pe oameni de bolile lor, iar medicamentele sunt facute din lucrurile din natura inconjuratoare, pe care Dumnezeu a creat-o".
Este nevoie de multa staruinta in rugaciune, de viata curata si mai ales de rabdare, prin care este incercata trainicia credintei noastre in Dumnezeu, Cel care ingaduie boala si daruieste sanatatea.
http://ro.netlog.com/mihaigeorgevici/bl … id=1488312
Sursa: MCP Press Agency, Mihai Georgevici