1

Topic: Sa nu mancati intre mesele zilnice!

Un raport recent al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii situează obezitatea printre primii 5 factori care cresc riscul de îmbolnăvire şi rata mortalității (ceilalți factori sunt subalimentaţia, sexul neprotejat, alcoolismul, igiena deficitară şi hipertensiunea). Obezitatea este responsabilă de apariţia unor boli precum: hipertensiune arterială, insuficienţă cardiacă, tulburări respiratorii, diabet zaharat, steatoză hepatică nonalcoolică; totodată, ea sporește riscul de infarct miocardic și de cancer și explică apariția tulburărilor de fertilitate la femei şi de potenţă sexuală la bărbaţi.

Mai mult: medicii confirma: obezitatea este o boala - Sănătate | Libertatea.ro

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/obezi...

Suzana Wesley, mama a nouasprazece copii, n-a facut scoala de pedagogie, dar a educat pe unii din cei mai de seama oameni ai Americii. Desi vechi de doua sute de ani, regulile ei sunt la fel de valabile pentru cresterea copiilor din ziua de azi si pentru a-i face sa “planga fara galagie”:

1. Nu ingadui sa se manance intre mesele zilnice.
2. Pune copiii la culcare la ora opt seara.
3. Cere-le sa ia medicamentele fara mofturi.
4.Frange incapatanarea capriciilor si vei lucra impreuna cu Dumnezeu la spre mantuirea sufletului.
5. Invata-i sa se roage de indata ce invata sa vorbeasca.
6. Cere-le tuturor sa stea cumintii la inchinaciune.
7. Nu le da nimic cand plang isteric, da-le doar atunci cand vorbesc frumos si politicos.
8. Ca sa nu incurajezi minciuna, nu pedepsi o greseala recunoscuta insotita de parere de rau.
9. Nu lasa niciodata nepedepsit un pacat.
10. Nu pedepsi niciodata un copil de doua ori pentru aceiasi greseala.
11. lauda si incurajeaza buna purtare.
12. Orice incercare de a face ceva bun, oricat de nereusita ar fi, trebuie laudata.
13. Respecta dreptul la proprietate, chiar si in cele mai mici amanunte.
14. Tine-te intotdeuna de cuvant.
15. Nu cere niunei fete sa munceasca, inainte ca ea sa stie sa citeasca bine.
16. Invata-i pe copii sa se teama de nuia.

Ignoranta provoaca suferinta! Obezitatea este o boala!
..................................................- ..........................
Va intrebati despre ce vorbesc...nu?

De persoane ce in mod normal le catalogati direct fara sa realizati cine sunt acolo, inauntru. Persoane ce sufera de aceeasi boala ca si mine. O boala de care lumea fuge pentru ca nu o poate explica...Obezitatea.

De cate ori simteam nevoia sa strig de acolo, de dinauntru...sa spun lumii cine sunt EU. Dar de cele mai multe ori nu aveam puterea pentru ca ma loveam de un val de jigniri, de umilinte, de idei gresite.

Pentru prima oara in viata mea simt nevoia sa strig:

Obezitatea nu este: mananca de se indoapa...grasana...ia uite la ea cata e...balena...Ignoranta provoaca suferinta! OBEZITATEA este o BOALA.
"Pe plan psihic, principalele probleme cu care se confruntă persoanele ce suferă de obezitate morbidă este discreditarea şi discriminarea. Persoanele obeze devin deseori bătaia de joc sau subiectul unor comentarii răutăciose, fapt ce le face să-şi dorească să intre din ce în ce mai puţin în contact cu oamenii. Tendinţa de izolare îi face pe obezi să evite chiar şi lucrurile simple, precum plimbările în parc sau utilizarea mijloacelor de transport în comun, tocmai pentru că nu vor să fie ţinta unor comentarii maliţioase."

O boala ce distruge mai mult decat oricare boala. E o sinucidere...lenta si dureroasa...pentru ca esti singur, neinteles, neiubit atat cat vrei. Inseamna ca vreau sa ma izolez in comunicarea mea cu exteriorul, ori ca exista o emotie sau un sentiment prizonier, izolat in interiorul meu, pe care nu vreau sa-l vad. Prin obezitatea mea caut o forma de protectie pe care o acumulez continuu prin gandurile mele cele mai profunde. As vrea sa ma apropii de oamenii pe care ii iubesc si in acelasi timp imi este frica. Imi camuflez frica mea de a fi expusa, vulnerabilitatea mea si in acelasi timp vreau sa evit sa fiu ranita prin remarci, critici si situatii inconfortabile.Problema obezitatii este mult mai complicata decat se credea pana acum, necesitand o deosebita atentie atat pentru varsta adulta, cat si pentru copii.

Atat am avut de spus!

Eu am facut primul pas...am cerut ajutor...si incet, incet inteleg ca a sosit momentul sa imi iau viata inapoi!
Publicat de Andreea Turay

http://fiore-turay.blogspot.com/2012/01/ignora...

In ce consta cura de slabire pentru o persoana obeza?

Cura de slabire variaza de la o persoala la alta, in functie de cauzele obezitati, activitate fizica si metabolica. Alimentatia trebuie sa asigure necesitatile organismului nu numai in privinta principiilor majore, ci si a microelementelor (Ca, Mg, Na, Ka etc.) si a vitaminelor. Concentratiile adecvate fiecarui individ pot fi stabilite doar de catre medic.
De obicei, este vorba despre o dieta moderat hipocalorica, insotita de exercitii fizice adecvate si uneori chiar de tratament medicamentos. In general, orice dieta are ca linie directoare reducerea consumului de grasimi (in special grasimi saturate) si a colesterolului; consumul unor alimente cu un aport caloric si energetic redus; reducerea aportului de sodiu, adica a consumului de sare; alimentatie bogata in fibre. Aceste alimente, reducand concentratia de colesterol din sange, favorizeaza metabolizarea la nivelul ficatului si eliminarea lui din organism.

http://www.sanatateata.com/de-retinut/obezitat...

Pe scurt,

retineti titlul articolului: Sa nu mancati intre mesele zilnice!

si veti avea SUCCES!

http://ro.netlog.com/mihaigeorgevici/bl … id=1472130

Sursa: MCP Press Agency, Mihai Georgevici