1

Topic: Şi dacă DUMNEAVOASTRĂ, nu vreţi să pierdeţi nimic...atunci DECIDEŢI!

"Românii vor decide pe cine vor susţine"

   
Mihai Eminescu

"Fără muncă nu există bunăstare, fără adevăr nu există cultură"

http://www.econtext.ro/eveniment--2/pol … intre-p...

Există două partide diferite:

Partidul Poporului
şi
Partidul familiei Diaconescu


Constantin Cojocaru, preşedintele Partidului Poporului, spune că "românii vor decide pe cine vor susţine"

Autor: DANIA DIMITRIU

• Jurnalul Naţional: Domnule Cojocaru, sunteţi iniţiatorul legii care vă poartă numele şi preşedintele Partidului Poporului. Totuşi, foarte puţini români ştiu că, în acest moment, există două Partide ale Poporului. Partidul Poporului al cărui preşedinte sunteţi dumneavoastră şi Partidul Poporului condus de Dan Diaconescu. Care este relaţia dintre două partide?

Constantin Cojocaru: Înainte de toate, aş vrea să fac o precizare: există un singur Partid al Poporului, cel pe care l-am înfiinţat eu, după ce peste un milion de români au semnat pentru Legea Cojocaru şi, ulterior, au sprijinit înfiinţarea unui partid care să impună această lege. Puteţi verifica în Registrul partidelor politice de la Tribunalul Bucureşti, Partidul Poporului îl are ca preşedinte pe Constantin Cojocaru.

Într-adevăr, mai există încă o formaţiune, un partid-căpuşă, cunoscut drept Partidul Poporului Dan Diaconescu, care, invocând mincinos Legea Cojocaru, încearcă să câştige, în mod fraudulos, simpatia publică. Dar acest partid nu este al poporului, ci al familiei Diaconescu. Aşadar, există două partide: Partidul Poporului şi Partidul familiei Diaconescu. Poporul va decide pe cine va susţine.

• Totuşi, nu mai colaboraţi politic cu domnul Dan Diaconescu? În percepţia publică sunteţi considerat, în continuare, ideologul PPDD.

Este o percepţie greşită, întreţinută deliberat de televiziunea domnului Diaconescu pentru a-i menţine captivi pe românii care cred în soluţia socială şi economică reprezentată de proiectul meu de a oferi 20.000 de euro fiecărui cetăţean major al României. 

• Care-i povestea celor 20.000 de euro?

Îmi pare bine că pot clarifica, încă o dată, acest aspect. Sunt foarte mulţi oameni inteligenţi care, pentru că nu s-au informat corect, cred că această propunere este o gogoriţă, o utopie, un basm. Dar nu-i deloc aşa. Foarte pe scurt: fiecare cetăţean major va primi 20.000 de euro pentru a începe o afacere. Banii se vor acorda pe bază de proiecte. Statul va avea obligaţia să acorde asistenţă gratuită pentru realizarea planurilor de afaceri. Sumele necesare vor fi obţinute prin introducerea impozitului progresiv pe avere. Aşadar, nu sunt bani care cad din cer şi se aruncă iresponsabil. Acest proiect va asigura cel puţin 6 milioane de noi locuri de muncă, va promova puternic capitalul românesc, eliminând dependenţa de împrumuturi sau investiţii străine, şi va consolida o clasă de mijloc extrem de puternică, după modelul celei din Germania. Eu nu vând iluzii, eu construiesc soluţii.

• Domnule Cojocaru, înainte de a fi preşedinte de partid, sunteţi doctor în economie. Este acest proiect o soluţie serioasă, realizabilă? Pare mult prea simplu, prea frumos pentru a fi adevărat?

Acesta este „defectul” soluţiilor adevărate. Sunt simple. Însă, nu vă lăsaţi păcălit, pe cât de simplă este soluţia la nivel teoretic, pe atât de complexă este aplicarea sa eficientă. Oamenii care doar doresc să-şi construiască o carieră politică furând această idee nu vor fi niciodată capabili să o aplice. Pentru ei, e doar o minciună electorală, ca oricare alta. O vor repeta până la alegeri şi, apoi, vor ridica din umeri neputincioşi, pentru că nu au habar cum se poate implementa. Oricine poate învăţa o formulă matematică pe de rost.

Dar numai matematicianul va şti cum să o aplice în viaţa reală. Soluţia Cojocaru, aplicată fără a fi înţeleasă, de un aventurier politic, ar produce efecte contrare. Românii trebuie să aibă foarte mare grijă. În ultimii 20 de ani, au mai primit multe cadouri otrăvite de tipul Caritas sau FNI. Mare atenţie! O zi de naivitate poate fi plătită cu 4 ani de chin. Eu propun o soluţie economică viabilă, alţii, care îmi folosesc ideea fără să o înţeleagă, promit mincinos pomeni electorale.

• Vă referiţi la partidul lui Dan Diaconescu?

Eu nu mă refer la ceva ce nu există. Eu sunt economist, mă bazez pe cifre şi fapte, nu pe iluzii. Domnul Diaconescu nu are un partid, are o iluzie. Sincer, îmi doresc să vorbesc cât mai puţin despre domnia sa, nu mă interesează să alimentez conflicte cu nimeni. Vreau doar ca românii să ştie adevărul şi să aleagă în cunoştinţă de cauză.   

• Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

Am aşteptări realiste. Cu multă muncă în teritoriu, vom depune liste cu proprii candidaţi în toate localităţile din România. Legea Cojocaru a primit semnături de susţinere de la peste un million de români. Cu muncă serioasă şi cu reprezentanţi 100% curaţi, neimplicaţi în jocuri politice murdare, am convingerea că putem fi surpriza alegerilor locale.

• Nu luaţi în calcul  şi o alianţă electorală?

Categoric nu. Nu avem nimic de negociat cu nimeni. Proiectul nostru e simplu: 20.000 de euro pentru fiecare cetăţean major. Toti românii cu vârsta de peste 18 ani, din toate localităţile României, care vor să înceapă o afacere, pot beneficia de aceşti bani pentru a-şi schimba destinul lor, al copiilor lor, al comunei sau oraşului lor. Spre exemplu, într-un sat în care 500 de cetăţeni primesc câte 20.000 euro, ar putea intra 10 milioane de euro. 10 milioane de euro asigură saltul de la şomaj, noroi şi wc în curte la un loc de muncă, apă curentă, gaz şi canalizare. Acesta este soluţia Cojocaru pentru fiecare localitate din România. Aşadar, cred că avem cel mai bun proiect politic. Nu avem nevoie de alianţe electorale cu nimeni.   

• Dincolo de doctrine, România este, în prezent, extrem de polarizată, existând două forţe politice situate, cel puţin aparent, pe poziţii ireconciliabile: un bloc politic creat de preşedintele Traian Băsescu, PDL, UNPR, UDMR, poate şi PPDD, şi unul al Opoziţiei democratice, reprezentată de USL. Unde se plasează partidul dumneavoastră?

Sigur nu în tabăra cu Partidului Diaconescu. Nu poţi fi în aceeaşi tabăra cu cei care te-au furat. Aşa cum am mai spus, Partidul Poporului optează pentru o poziţie independentă, nu va face alianţe electorale, însă, evident, va sprijini îndepărtarea cât mai rapidă a actualului regim politic, care ne-a îndatorat pentru următorii 20 de ani, a distrus capitalul românesc şi şi-a făcut un titlu de glorie din reducerea locurilor de muncă şi a nivelului de trai. Regimul domnului Băsescu a făcut atât de mult rău României, încât lupta împotriva acestui focar al răului a devenit o datorie civică pentru fiecare român.

• Domnule Cojocaru, estimând realist, credeţi că legea dumneavoastră va fi vreodată aplicată? Vor primi vreodată românii câte 20.000 de euro pentru a începe propriile afaceri?

Depinde doar de români. Şi îndepărtarea lui Ceauşescu părea o fantezie şi, în câteva zile, întregul său regim s-a prăbuşit. Dacă, la toamnă, românii vor vota pentru Legea Cojocaru şi Partidul Poporului, începând din ianuarie 2013 fiecare cetăţean major va primi câte 20.000 de euro. Nu-i deloc imposibil. Cei care vor să convingă că nu-i un basm electoral, ci o soluţie solid documentată economic, să intre pe site-ul variantacojocaru.ro. Vor citi, vor înţelege şi vor decide singuri.

Jurnalul.ro
http://www.jurnaluldevrancea.ro/politic … ide_ale...

Un alt articol cu aceeaşi temă:
Urăsc opiniile gloatei
http://www.criterii.ro/articole/articol … le-gloatei

Partidul Poporului  Dan Diaconescu (PP-DD)
http://dan-blog.ro/partidului-poporului … pp-dd.html

Vă rog să citiţi si comentariile şi apoi decideţi cu cine votaţi,

dar, nu uitaţi şi de ...Eminescu!

În încheiere, vă mai recomand un material: Surse din SRI,

OTV, extaz si agonie pentru Dan Diaconescu: Axa Caracal - Elodia - glorie si lux - catuse

http://www.partidul.poporului.ro/en/con … -gandit...

Şi dacă DUMNEAVOASTRĂ, nu vreţi să pierdeţi nimic...atunci DECIDEŢI: Petitie: "Partidul Poporului - Dan Diaconescu - o necesitate politica ... http://www.petitieonline.ro/petitie/28048051/semneaza

http://romaniadindiaspora.ning.com/prof … va-sus-ine

Sursa: MCP Press Agency, Mihai Georgevici