Topic: GĂINI EURO 5
Maria Diana Popescu, Agero
În războiul electoral, se pare, şi deszăpezirea a fost colorată, destabilizînd orice soi de certitudine, lăsînd în urmă indigenţă. Astfel, Primăvara se arată cu preţuri europene la aceleaşi cîştiguri româneşti umilitoare: scumpirea ouălor nestresate. Cele stresate din Polonia (ţara unde 95% din producţie provine de la găini crescute în cuşti neîmbunătăţite, interzise de U. E.) au fost confiscate de comisarii Gărzii Financiare, săptămîna trecută. Oare cu ce instrumente au măsurat ei gradul de stres al oului? Probabil l-au ascultat cu urechea. La cît sînt de săraci românii, nu-i mai interesează cît de stresate sînt ouăle sau dacă au în curte găini euro 5, cînd dintr-un salariu abia îşi plătesc întreţinerea pe o lună. Stresul găinilor este motivul unei crize artificiale care să poată justifica scumpirea. Se apropie o mare sărbătoare creştinească şi din cauza faptului că nu cotcodăcesc în limbajul U.E., găinile noastre şi cele din import vor oua mai scump. Ar fi minunat ca populaţia să fie unită şi să nu cumpere niciun ou din marcheturi, să rămînă cu ele pe rafturi, astfel, speculanţii ar lua o mare ţeapă. Ba că ouăle sînt stresate, ba că nu trebuie sa facem zgomote mari în preajma coteţului cu porci, altfel porcii se stresează şi carnea nu mai e fragedă! Nu mai ştie cum s-o mai dea românul, atîta timp cît dulăii cei mari nu vor pleca de la măcelărie, de lîngă ciolane.
Mai este un pic şi răsar urzicile. Vom mînca sănătos, dacă nu cumva vine directivă că şi buruienele sînt suferinde de stres. Despre salariile şi pensiile românilor stresate la maxim nu vorbeşte Guvernul nostru, care a cheltuit fără prea mult stres de la începutul anului şi pînă acum, prin cumpărare directă sau prin contracte aproape cinci milioane lei (peste 1,1 milioane de euro) pentru convorbiri la mobil, televiziune prin cablu, alte servicii ale demnitarilor, bidoane cu apă, fursecuri, aranjamente florale, toată recuzita de protocol umflată în părţile esenţiale, bilete de avion pe ruta Bucureşti - Bruxelles - Bucureşti, Bucureşti - Luxemburg şi Bucureşti - Geneva - Bucureşti, ultima destinaţie pentru depunerea dedicaţiilor financiare în căsuţe secrete. Porcii noştri, vitele noastre, găinile noastre, care au hrănit dintotdeauna poporul, nu mai sînt bune. Fermierii, şi ei obligaţi, trebuie să păstreze liniştea în vecinătatea fermelor, în locul lor de odihnă, să nu îi ţină în întuneric, sau în curent, să le asigure luminozitate opt ore pe zi, potrivit unui proiect de ordin al A.N.S.V.S.A, care reglementează microclimatul pentru porcinele din exploataţiile comerciale, în funcţie de vîrsta porcului şi de anotimp. Oare n-ar trebui să le punem pernă sub cap, să le dăm apă cu paharul şi hrană din farfurie? Asemenea condiţii ar trebui legiferate urgent de către guvern, în spitalele pentru oameni, nu doar pentru găini şi porci. Bunicii noştri creşteau porcii în cocini. Şi ce gust avea carnea de porc!, nu ca aceasta din ferme, cu gust de iască. Aşa-zisele norme, de fapt binecunoscute manevre politice, vor închide fermele autohtone, pentru că au primit comisioane să importe carne de porc din altă parte.
U.E. nu are în sertar legi pentru oamenii simpli, care încă mai trăiesc ca în evul mediu, în colibe, pe cîmpuri, fără lumină electrică, în mizerie şi foame. însă prestidigitează cu ordonanţe avantajoase pentru marii producători, sponsori ai partidelor şi campaniilor electorale. Aşadar, păstraţi liniştea lîngă ţarcul porcilor, adică adio manifestaţiilor zgomotoase în faţa Parlamentului! Legile sînt făcute să apere animalele. Pe noi ne-au făcut praf la capitolul protecţie socială, sănătate şi învăţămînt. Purceluşii integraţi în uniune nu vor sta nici în frig, nici în căldură excesivă, cocina va fi antifonată, vor asculta muzică ambientală, împotriva stresului. Cînd se fac reparaţii la acoperiş, e obligatoriu să ducem porcii la film, la terasă, la bazin cu masaj, asta în cazul în care echipa de reparaţii nu ştie să bată cuiele în şoaptă. Adaug şi eu un paragraf legii, prin care fermierii trebuie să lege porcul la ochi înainte de sacrificare, excepţie făcînd cazul în care porcul refuză, desigur, în scris.
Dacă românul nu poate să mai are, să mai semene, să mai culeagă, să mai crească animale nestresate, de ce să nu iasă la rampă directiva cu ouăle din import sau cu moştenitorii celebri, care pretind că au deţinut 140 de mii de hectare de păduri pe Valea Prahovei, în Bucovina, Banat şi Oltenia, 12 palate şi castele, peste o sută de vile, case urbane şi cabane de vînătoare, 16 mii de hectare de terenuri agricole prin ţară, împreună cu maşinile şi utilajele necesare întreţinerii fermelor - toate acestea, susţin ei, le-au fost lăsate prin testament. Mă întreb de unde aveau părinţii, bunicii o asemenea avere, cînd au venit în ţară cu două valize. Probabil cînd le-au deschis au apărut Peleşul, Scroviştea, pădurile şi toate domeniile înşirate mai sus. Asta zic şi eu magie, dacă nu mă credeţi, întrebaţi-i pe istoricii patrioţi. Constituţia unei republici nu poate garanta averile lor, provenite exclusiv de la poporul român. Ar fi o contradicţie şi o încălcare. La naşterea republicii, în mod legal, această avere revenea naţiunii. Regimul capitalist al cărui unic scop, din 1989 încoace, a fost şi este jefuirea proprietăţii statului şi a întregului popor, nu va mai dura mult. Ne-am săturat de moştenitori inventaţi peste noapte de avocaţi bine plătiţi.
http://ro.netlog.com/mihaigeorgevici/bl … id=1439129
Sursa: MCP Press Agency, Irina Zaharia