Topic: Munca, Credinta, Painea
A muncii din suflet inseamna a darui celor din jur, celor din viitor tot ce ai mai bun ,..stiinta, pregatirea ta..un bagaj mai mult sau mai putin bogat. Vorba tatei sa dai zestrea ta unui popor caruia ii apartii si care iti apartine...
Dar oare in ziua de astazi mai putem spune ca tara in care ne-am nascut, tara in care am crescut, tara in care am invatat si am profesat ne mai apartine???
Oare in aceasta tara in care competenta nu a fost decat un cuvant frumos din dictionar merita sa mai lupti cu morile de vant?.. Cand asa zisi politiceni se lupta pentru putere si mint cu nerusinare dupa ce au vandut tot, dupa ce au transformat o tara producatoare intro piata de desfacere , mint cu nerusinare ca au AS-ul in maneca pentru a ne scoate la liman...
La care liman?? Limanul lor,..la fotoliile lor calde si de neclintit din arborii genealogici, politiceni din mos stramos care lupta doar pentru viata lor calda.
Si daca actualii cauta sa ne mentina pe linia de plutire sunt catalogati nesimtiti, criminali, dictatori...
Credinta? .Nu ne-a mai ramas decat sa credem intro Forta Supranaturala pe care in micimea nostra o numim DUMNEZEU, ALAH, Buda,..o forta salvatoare a omenirii pentru ca oamenii ajunsi in impas au uitat ca sunt oameni, au uitat ca sunt egali , au uitat ca in final cred in aceeasi Forta Supranaturala si doar denumirea diferita i-a derutat. Ca i-a derutat nu este o problema grava . Problema grava este ca se lupta oamenii intre ei si isi distrug viata, viata personala si a familiilor lor .
Oamenii nu mai au credinta de mult pentru ca idealurile le-au fost retezate pas cu pas de micimea politicenilor,..de lupta lor pentru scaun, pentru un salariu urias in timp ce electoratul a uitat sa mai creada in idealurile politicenilor, vazand ca salariul lor si pensia lor este de rasul plansul dupa o viata de munca si ei politicenii se lafaie in masini de lux si vile de protocol , uitand sa-si achite chiriile si cheltuielile de intretinere, dar nu uita sa-si arunce copii pe cele mai inalte posturi , cu cele mai mari salarii si ii mai fac si vedete peste noapte. Vedete ce bantuie pe toate televiziunile dar vedete care lasa de dorit in privinta exprimarii , in privinta unui nivel minim de cultura..
Cultura ? astazi doar despre cultura cerealelor, legumelor si fructelor mai vorbesc si dau sfaturi dar habar nu au ca nimic nu mai este produs in Romania. Nimeni nu stie ca tot ce a existat in banca de seminte din institutul de cercetari legume si fructe din Fundulea au fost distruse dupa asa zisa revolutie. Putini stiu ca astazi samanta este importata de imortatori ce habar nu au ce cumpara si pentru comisioane frumoase au primit samanta modificata 'genetic' . Si atunci cineva se trezeste si tipa Romania consuma cele mai multe produse modificate genetic...
Dar nimeni nu inceaca sa inteleaga ce inseamna modificarea genetica si considera hibrizarea ca fiind modificare genetica.. Dar hibrizii se obtin pe cale naturala, polenizare prin incrucisare a soiurilor diferite de plante. Incrucisari intre rase diferite de animale . Modificare genetica..cine nu a aflat sa vada filmul Clona ,..care explica inmultirea in vitro.
Iar preotii care se considera mai aproape de Dumnezeu de fapt sunt doar oameni intre oameni care au un rol bine stabilit in erarhie ca sa-i convinga pe cei multi ca doar rugandu-se , doar incarcandu-si memoria cu rugaciuni si Biblii confectionate la tona dupa anii '90 au credinta.
Painea? Vorba proverbului..' cine munca manca, cine nu munca nu manca'..proverb uitat de politiceni, de cei mai multi dintre ei si 'manca doar cei ce nu munca' ,..ca doar nu o sa consideram datul din gura in favoarea lor si a famililor lor ...'munca'
MUNCA, CREDINTA, PAINE...OARE??
Ca sa nu uitam ca nici nu mai sunt locuri de munca pentru nivelul de pregatire al celor mai multi ce au fost aruncati in strada din ignoranta celor cu scaune bine platite , dar saraci cu DUHUL...
Dar sa ne pregatim de sarbatorile de iarna,..De Craciun si sa iertam pe cei ce vor plati intro zi la JUDECATA DE APOI.