1

Topic: Ştiaţi că vă puteţi prelungi viaţa cu circa 20 de ani?

La recentul Congres de Apiterapie din Bucureşti, tema privind “ENZIMELE VII” s-a bucurat de un mare interes. Enzimele reprezintă cheia pentru o absorbţie bună a hranei, fiind eliberate odată ce începem să mestecăm. În egală măsură, toate procesele noastre fizice depind de enzime. Deci, elementul cu adevărat remarcabil pe care îl conţin alimentele vii, în special cele neprelucrate, sunt enzimele.
Enzimele sunt implicate în orice funcţie biochimică şi fiziologică. Fiecare acţiune a noastră în calitate de fiinţe vii necesită enzime. Deci catalizatorul, enzimele în cazul oamenilor, reprezintă materialul biochimic ce determină reacţiile chimice necesare pentru ca viaţa să fie posibilă. Aşadar, fără enzime, am înceta să existăm.

Iar în cazul în care avem o activitate scăzută a enzimelor, putem să ne confruntăm cu nişte afecţiuni destul de severe.
Dr. Anthony Cichoke, în cartea sa "Enzimele şi terapia cu enzime", nu conteneşte să arate importanţa enzimelor pentru specia umană. Pentru ca organismul să funcţioneze în cea mai bună stare, să învingă bolile şi să refacă celulele afectate, este necesar ca enzimele să fie vii şi în cantitate mare. Enzimele ne refac organismul, îl apără şi il susţin.
Un caz destul de interesant este cel al unui medic din New York, dr. Nicholas Gonzales (...). Dr. Gonzales a prezentat multe studii de caz extrem de semnificative, în cadrul cărora, utilizând în principal doze crescute de enzime şi alimente bogate în enzime, au fost tratate cu succes cancerul şi alte boli grave. Forţa acţiunii enzimelor este esenţială pentru starea noastră de sănătate. La Clinica McKeith, efectuăm o serie de teste biochimice pentru a evalua activitatea enzimelor. Cele mai grave probleme pe care le-am întâlnit la pacienţii ce sufereau de o activitate scăzută a enzimelor au de-a face cu disfuncţii gastrointestinale: indigestie, malabsorbţie, arsuri stomacale, râgâit, gaze, balonare, crampe, constipaţie, sindromul colonului iritabil şi oboseala cronicaă. Când activitatea enzimelor este restabilită, aceste disfuncţii sunt aproape întotdeauna eradicate. http://www.sfatulmedicului.ro/Supliment … -uman_1225
Având în vedere că enzimele reprezintă cea mai scurtă cale spre sănătate si că ele sunt “substanţele magice” care pun în mişcare toate procesele biochimice care au loc într-un organism viu, conducerea trustului  de presă MCP Press Agency a decis să publice articolul: “ENZIMELE VII” din “Formula AS” - anul XXI, nr.992, octombrie 2011, din care reiese că “Ne scurtăm viaţa cu circa 20 de ani, atunci când consumăm preponderent hrană preparată termic”.
Din conţinutul acestui material, cetăţenii vor afla cât de importante sunt enzimele (“catalizatorii vieţii” sau “scânteia vieţii”) şi că este necesar să mâncăm cât mai multă hrană vie, să introducem, aşa cum ne scrie Florentin Popa (autorul articolului) şi ne învaţă  d-na dr.Mirela Stranţ (medic specialist, Medicină de Familie, cu competenţă în Apifitoterapie), mai multe alimente crude în regimul zilnic.

http://ro.netlog.com/mihaigeorgevici/bl … id=1370050

Sursa: MCP Press Agency, Mihai Georgevici