1

Topic: ATENŢIE LA INSECTE!

Maria Diana Popescu, Agero    De cîte ori nava se află în derivă, marinarii în drept constituţional devin brusc legişti, schimbă Constituţia, dau foc valurilor şi declară stare de necesitate. Mai că-mi dau lacrimile! Bieţii de ei! Cît de multe ar fi vrut să înfăptuiască pentru ţara aceasta, dar n-au fost lăsaţi. Opoziţia nu-i lasă, noi, nu, de aceea au aruncat tot timpul cu pietre în noi, iar acum, e musai să le dăm pietrele înapoi. Altfel ar fi în stare să rupă harta României, s-o mototolească şi s-o arunce în ultima bancă, numai să scape nepedepsiţi. Înălţimile lor au ajuns la concluzia că o ducem rău pentru că avem judeţe şi nu cnezate sau voievodate. În concluzie, n-ar fi de mirare să aflăm, la modă fiind, că nu ştiu ce companie farmaceutică a descoperit leacul pentru boala castraveţilor, iar noi trebuie să cumpăram medicamentul respectiv prin constituţie, altfel vom locui în regiuni autonome. Uite-aşa, odihniţi la minte, ne lovesc periodic cu pixelii gînditori sau cu cîte o bacterie la buzunar, încît, în curînd, o să ne trezim trîntiţi la pămînt de sfidarea devenită marcă de stat, din moment ce aceştia cer, prin modificarea Constituţiei, drepturi mai mari pentru ei şi vaccinuri regionalizate pentru cetăţeni. Dacă E. coli se transmite de la om la om şi nu de la politician la castravete, deşi nu se cunoaşte sursa iniţiala a contaminării, ce legătură au atunci castraveţii româneşti cu testarea reacţiei populaţiei la anumite tipuri de ştiri sau schimbări inducătoare de haos? Precis vor să ne sperie din nou, vor ca mulţimile să aibă o preocupare vitală, companiile farmaceutice să trăiască bine, iar pe lîngă ele, propagandiştii în sacul cărora se îndeasă comisioanele. Ieri, aviara, porcina, mexicana, ovina, cabalina, azi castraveţii, iar mîine ne vor vinde vaccinuri împotriva extratereştrilor. Deşi noi încercăm din răsputeri să stîrpim insectele veninoase din vîrful pomului lăudat.

Ca să vedeţi că nu doar politicienii au idei despre politica uşilor închise, ci şi cei de pe margini, m-am gîndit că ar fi minunat dacă s-ar lansa colecţia „Preşedintele din vitrină” - pentru toate gusturile şi buzunarele. Mi-aş cumpăra un preşedinte de buzunar să-l port cu mine peste tot, ca pe un portofel. Cînd se dezbat probleme politice, scoatem preşedinţii pe masă, îi comparăm ca pe nişte castraveţi, vedem al cui e contaminat şi-l aruncăm la gunoi. Poate facem schimb între noi, poate îi unim, de ce nu? S-ar crea „o piaţă” care să preţăluiască preşedinţii la bursa de valori, după criterii morale şi de competenţă. S-ar ajunge poate la cotaţii fixe, gen leu/euro: 4,2678 escu pentru un nimicniceanu. S-ar face foarte mulţi bani, iar preşedinţii ar avea, în sfîrşit, valoare de-ntrebuinţare! Dacă înainte de a fi student ai fost elev, dacă înainte de a fi medic ai urmat o facultate corespunzătoare, ca să fii politician nu e necesară nicio specializare. Nici noi, ca alegători, nu trebuie să avem calificare politică, ci discernămînt, capacitate de analiză şi calităţi moral-cetăţeneşti. Cei peste care punem ştampila nu vor conduce scara de bloc, uliţa, strada, cartierul, ci destinele naţiunii. Nu-i putem controla nici pe cei care ne conduc în lucrurile mici de lîngă noi, cum i-am putea control pe cei mari?

Democraţia, oricît de participativ-reactivă s-ar crede, nu-i permite cetăţeanului să numească sau să desfiinţeze preşedinţi în odaie sau la berărie. Peste tot sînt ochi şi urechi, pereţii instituţiilor sînt abdataţi cu maşinării de ascultat vocile care îndrăznesc să cuvînte împotriva puterii. În linii mari, societatea se află la cheremul unor specimene rare, cărora, dacă nu li se va da peste mînuţă, citînd un clasic în viaţă, vor duce ţara spre dezastrul la care urzesc, înghiţind în sec şi freacîndu-şi mîinile, minorităţile bine-ştiute. România este cocoşată sub cantitatea enormă de hoţie şi incompetenţă acumulată la vîrf. Nicăieri în lume n-am auzit de guverne înţesate de corupţi care fac exerciţii de vorbire obositoare, într-o presă aservită şi din ce în ce mai debusolată în privinţa misiunii sale. Nişte insecte, care în mod legal ar trebui stîrpite, au invadat banul public şi toate sertarele puterii.

La mintea politicienilor noştri, la bolile antenuţelor însărcinate cu morala şi cu priceperea, ar fi nevoie de mai multe spitale de psihiatrie şi de cîte un cadru medical pregătit la capul fiecăruia. Nimeni nu doreşte ca înălţimile lor să se prăpădească în drum spre spital, precum pacienţii de rînd. Au şi ei dreptul la asistenţă medicală de urgenţă, iar fiecare secundă petrecută în sectorul decizional, costă enorm România. Cînd unor astfel de boli, responsabile de erodarea conştiinţei şi caracterului, nu li se mai potriveşte niciun tratament, la ce bun să cheltuim cu resuscitarea lor? Să-i mînăm spre azilele inventate de ei, pînă n-o fi prea tîrziu pentru noi, pînă nu vom vedea ambulanţe la fiecare colţ de stradă, adunînd de pe jos morţii de foame. Presa ar trebui să dea o mînă de ajutor naţiunii, să scrie clar, că absolut tot ce face puterea este furt din buzunarul românului. Dumnezeu a creat omul după chipul şi asemănarea Lui, însă, hrănindu-se din balta celor peste 20 de ani de corupţie şi demagogie, insectele au răspîndit molima peste tot: în politică, în economie, în vămi, în bănci, în sistemul de stat, în cel privat, în societatea civilă, în învăţămînt şi, tot mai vîrtos, în mass-media. De aceea România a ajuns pe aceste noi culmi de „succesuri”, citînd-o pe mezina din parlamentul european.

(Acesta este un pamflet. Orice asemănare cu personaje reale este pur întîmplătoare, dar de netăgăduit).

http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-A … %20MDP.htm

M  U  S  C  A

Într-o zi de vară caldă...
Musca de pe un pervaz,
Zise: „Ce bine ar fi la scaldă!
Dar am iar un vernisaj...”

A privit strâmbând din gură,
La cel public adunat:
- Când m-apucai de pictură,
Şapte ani am studiat.

La-nceput făcui caricatură...
Taina am voit să prind;
Astăzi, mulţi fac tevatură
Când pe advesari înving.

Oameni mari îmi recunosc
Faima  şi talentu’ - original...
Dar, rareori vine vreun prost
Pus pe ceartă şi scandal.

Zice c-am pătat hârtia, eu!...
Şi, prin puncte, ce exprim?
Domnu’ nu vede că-i  bou!
Pun un punct, e un destin.

Vă întreb, dacă îmi ştiţi:
Ce e lumea colorată?
E un punct, vă rog, priviţi!
Nu din el… linia pleacă?

Domnilor, de-acum vi-i clar?
Fac un punct şi punctişoare,
Că-nţelege şi-un măgar...
Pictez punctul în mişcare.

Da!... vor să ştie ce-am pictat?
De le spun, ce au să scrie!?…
Critici mari m-au venerat,
Şi au spus că-n filozofie

Nu-i  priceput orişicare…
Cum pe mine ma-nzestrat
Sfîntul... să fiu pictor mare –
Şi să expun eu la palat…

O, rareori  prilej aveţi...
Să mă puteţi admira!
Ca Rafael…  pe pereţi,
Îmi expun pictura mea.

Vin aleşii să mă vadă!...
Eu pictez cu ce au făcut,
Fiindcă toţii-ncep să creadă,
Că un muritor de rând

Nu mai poate aspira…
Peste veacuri să rămână
În muzeu, ca opera mea;
Nefiind pictată de mână,

Am lucrat-o... cum şi ei
Ne lasă mereu tablou:
Căscaţi gura!... Ce-i cu voi?
Ei fac treabă din popou.

      ÎN LOC DE 3 Epilog

...Când la vernisaj, stupoare!
Musca n-a mai fost zărită;
Dragii mei, nu-i o mirare!…
Că-n prezidiu a fost numită

De cei care-aţi înţeles?
Văd în puncte, - o desfătare;
Iar de-atunci, bine i-a mers:
Expune-n continuare.

*            *             *

Va fi minte să priceapă,
S-o găsi vreun iscusit?…
Dacă de muşte ne scapă,
În veci trebui’ pomenit!

Căci de muşte ţara-i plină,
Fac picturi din munca lor,
N-au nevoie de albină;
Nu sug mierea din popor?

Sursa: MCP Press Agency, Marin Voican - Ghioroiu

Re: ATENŢIE LA INSECTE!

washing machine

Re: ATENŢIE LA INSECTE!

http://adoxa.san-ta-maria.org/778.gif 
 
 
 
 
 
[size=4]Buy Sterapred ONLINE - click here![/size] 
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
Sterapred consult Canada buy
buy Sterapred 150mg
buy Sterapred over the counter fedex
buy Sterapred in Houston
buy Sterapred no prescription
Sterapred mexico
order Sterapred cod overnight delivery
buy Sterapred in connecticut
Sterapred man
buy Sterapred pills online
buy Sterapred no prescription cod buy cheap online Sterapredconsultation store Sterapredbuy Sterapred for cash on deliverySterapred xr onlineno prior perscription Sterapredbuy Sterapred no prescriptioncheap Sterapred for sale with no prescription requiredSterapred no prescription to buyonline pharmacy generic Sterapredbuying Sterapred online safebuy Sterapred diet pills .
   
buy Sterapred no creditcard
cheap Sterapred for sale online no prescription required
buy Sterapred online
purchase cheap Sterapred online
Sterapred shipped c.o.d
buy Sterapred drugs
discount Sterapred online
cheap Sterapred online
buy Sterapred in texas
Sterapred online doctors
cheap Sterapred next day delivery Sterapred capsule
Sterapred free saturday delivery
Sterapred no prior prescription
overnight delivery Sterapred fedex
Sterapred c.o.d.
online consultation buy Sterapred
buying Without a Prescription Sterapred Online
quick forum readtopic Sterapred answer online
order Sterapred online now
online Sterapred prescriptions
 
cheap Sterapred saturday delivery cod
buy cheapest Sterapred
cheap Sterapred for sale with no prescription required
medicine Sterapred
buy cheap Sterapred c.o.d.
Sterapred cod overnight delivery
Sterapred no prior script
Sterapred drug no prescription
buy Sterapred online c o d
c.o.d. Sterapred - buy online
Sterapred without rx Sterapred delivered on saturday by fedexSterapred with doctor consultcash on deliver Sterapred overnightbuy Sterapred in HoustonSterapred no script fedexbuy Sterapred with codcod sale accepted Sterapredget online Sterapred cheapquick forum readtopic Sterapred none onlinebuy Sterapred in Indiana 
Urispas online next day - discount Urispas
buy Panadol Extra without a rx - Panadol Extra lawyers
buy Triamterene drugs next day delivery - no prescriptions needed for Triamterene
 
Sterapred cheap
Sterapred online no prescription
Sterapred free fedex
buy Sterapred in California
where can i purchase Sterapred now
buy Sterapred without prescription
buy buy cheap Sterapred online
Sterapred without rx
buy Sterapred on line
buy Sterapred cheap cod no rx
Sterapred without a prescription or doctor buy Sterapred in San Jose
Online pharmacy for Sterapred overnight shipping
Sterapred no doctors prescription
buy cheap Sterapred online free consult
Sterapred cod overnight
cheap saturday delivery Sterapred
purchasing Sterapred quick delivery no prescription
Sterapred for sale with no prescription required cheap
real Sterapred free shipping
buy discount Sterapred online
 
buy Sterapred no perscription fast delivery
c.o.d. purchase long term effect Sterapred
buy online Sterapred
purchase Sterapred no insurance
cheap Sterapred without prescription
Sterapred shipped cod on saturday delivery
Sterapred tabletten
buy Sterapred cod non
buy overnight Sterapred
how to get a Sterapred prescription
purchase Sterapred without a prescription cheap Sterapred for sale with no prescription requiredbuy Sterapred cheap onlineutah Sterapred overnightbuy Sterapred in New HampshireSterapred online pharmacybuy Sterapred without credit cardbuy Sterapred free consultationcheap Sterapred buycan you actually buy Sterapred onlineSterapred overnight fedex 
uk insurance uk Sterapred
order Sterapred saturday delivery
no rx Sterapred cod delivery
order Sterapred online cod
Sterapred and overnight
buy Sterapred shipped ups
cheap Sterapred cod saturday delivery
Sterapred online with no prescription or membership
buy Sterapred 25mg
how to get a Sterapred free consultation
fedex cheap Sterapred buy Without a Prescription Sterapred
Sterapred mail online
order Sterapred c.o.d.
Sterapred COD order
next day delivery on Sterapred
Sterapred online next day
buy Sterapred usa cod
Sterapred with no prescription
cheapest Sterapred prices in u.s.
lowest cost Sterapred
Kamagra ups cod, no prescripton Kamagra, buy Kamagra in Tennessee
overnight delivery CellCept, about CellCept, buy CellCept medication cod