1

Topic: CONCERTUL EXTRAORDINAR AL ORCHESTREI „KAZAHSTAN TATTIMBET

CONCERT EXTRAORDINAR AL ORCHESTREI DE MUZICĂ POPULARĂ „KAZAHSTAN TATTIMBET”

https://www.facebook.com/permalink.php? … 7908435487

PE 31 IULIE LA SALA STUDIO A TEATRULUI NAȚIONAL I.L.CARAGIALE A AVUT LOC UN CONCERT EXTRAORDINAR AL ORCHESTREI DE MUZICĂ POPULARĂ „KAZAHSTAN TATTIMBET” CU OCAZIA ANIVERSĂRII A UNU DECENIU DE LA ÎNFIINȚAREA INSTITUTULUI

https://www.facebook.com/mcppress/video … 4734462396

https://www.facebook.com/mcppress/video … 8559161758

Institutul Cultural Turc „Yunus Emre“ / Yunus Emre Enstitüsü organizează la Bucureşti un concert susţinut de Orchestra de Muzică Populară „Kazahstan Tattimbet”, dedicat aniversării unui deceniu de la înfiinţare. Evenimentul este conceput alături de Organizaţia Internaţională a Culturii Turce (TÜRKSOY), cu sprijinul Ministerului Culturii şi Turismului din Turcia, Ambasadei Republicii Turcia în România, Ambasadei Republicii Azerbaidjan în România, Ambasadei Republicii Kazahstan în România şi Ambasadei Republicii Turkmenistan în România.
„Ciocârlia“, „Rapsodia I-a” de George Enescu și „Hora Stacatto” de Grigoraș Dinicu, surpriza oferită bucureștenilor de către orchestra de muzică populară Kazahstan Tattimbet.
Scurt istoric:
În anul 1988, în regiunea Karagandı, a luat fiinţă, sub îndrumarea dirijorului Düysen Ükibaia, Orchestra de Muzică Populară Kazahă formată din 25 de persoane. După doi ani a fost redenumită ca şi Tattimbet, după numele muzicianului de renume şi maestrului în şertpeküyün (stil muzical dombra).
Între anii 1991 – 1994 dirijorul orchestrei a fost K. Saycanov. Ulterior, câştigătorul premiului de stat, Şamgon Kacıgaliyev, a venit la conducerea acesteia şi, astfel, operele ”Abay” şi ”Kız Jibek” au fost interpretate pentru prima dată sub formă de concert, fiind acompaniate de Orchestra de Muzică Populară Kazahă. Colaborarea cu un maestru experimentat precum Prof. Kacıgaliyev a influenţat într-un mod pozitiv dezvoltarea orchestrei, dirijorul din acea perioadă, D. Ükibay, fiind premiat în anul 2001 la Prima Ediţie a Concursului Dirijorilor Republicii.
Muzicienii emeriţi din aceată orchestră au jucat un rol important în transfomarea organizaţiei în academie, care a organizat concerte în ţări precum S.U.A., Franţa, Elveţia, Suedia, Republica Cehă, Slovacia, Iran, Irak, Turcia, Rusia, Coreea de Sud.
Intrat în activitate în anul 2009, Institutul Yunus Emre deţine mai mult de 58 de centre culturale în străinătate şi promovează Turcia, limba, istoria, cultura şi arta turcă. Institutul efectuează studii pentru predarea limbii turce în centrele culturale din străinătate, desfăşoară activităţi culturale şi artistice şi oferă sprijin pentru cercetările ştiinţifice. În România Yunus Emre Enstitüsü a luat fiinţă în anul 2011 prin deschiderea celor două centre culturale din Bucureşti şi Constanţa.
Fotografii și videoclipuri, MIHAI GEORGEVICI,
directrul MCP PPRESS AGENCY
A consemnat:
Scriitor-compozitor MARIN VOICAN-GHIOROIU
Invitat de onoare din partea Ambasadei Azerbaidjanului
Din partea ”Ligii Culturale „FIII GORJULUI” a fost înmânat dirijorului ca semn de înaltă prețuire un Album Muzical „SUS ÎN DEAL, LA PEȘTIȘANI”

Iată finalul Concertului susținut de “Kazahstan Tattimbet” cu înmânarea cadourilor!

https://youtu.be/9w-4E6dQMGI

Albumul cu poze de la Concertul susținut de “Kazahstan Tattimbet”

https://www.facebook.com/pg/mcppress/ph … 4444075925