1

Topic: Niky Cotelici - Cupa Romaniei de Kempo Traditional

Sursa: MCP Press Agency - Niky Cotelici
Astazi,  Centrul Sportiv Apollo a gazduit Cupa Romaniei de Kempo Traditional, organizat de Federatia Romana de Kempo. Presedintele federatiei,  Kaicho  Amatto Zaharia a fost prezent pe tot parcursul zilei, urmarind atent desfasurarea acestei mari competitii si incurajand sportivii.  Rand pe rand, luptatorii, baieti si fete si-au aratat talentul, pregatirea si dorinta de a fi cel mai bun dintre cei mai buni! Si au reusit.
Lovituri cu mâinile si cu picioarele, lovituri cu coatele si cu genunchii, secerari, aruncari si proiectari, lupta la sol cu lovituri, fixari si imobilizari, torsionari si strangulari, într-un singur cuvânt kempo, un sport cunoscut doar partial în România, dar cu performante foarte mari pe plan international.
Din punct de vedere competitional, aceasta disciplina se împarte în 12 probe de concurs, dintre care sase traditionale, de maiestrie sportiva, în care arbitrii puncteaza prin note - Kata, Kata Synchron, Kata cu Arme, Self-Defense, Self-Defense cu Arme si Gladiator - si tot atâtea de lupta - Semi-Kempo, Full-Kempo, Mix-Kempo Ukado, Knockdown, Kempo K1 si Kempo Grappling. Practic, orice sportiv se poate regasi într-una dintre aceste categorii, motiv pentru care si afluenta celor interesati la nivel national, dar si international, este foarte mare, la nivel mondial existând peste 15 milioane de practicanti ai acestui sport.
La nivel national, Federatia Româna de Kempo este forul national care coordoneaza si organizeaza activitatea acestui sport prin intermediul celor peste 50 de cluburi sportive afiliate, aceasta pepiniera reprezentând o extraordinara baza de selectie pentru formarea lotului national. La finalul anului trecut, lotul national de kempo, condus de  Kaicho Amatto Zaharia, a participat la Campionatele Mondiale de kempo individual din Antalya, în compania a peste 500 de sportivi seniori care au reprezentat nu mai putin de 36 de tari, unde a obtinut pentru a opta oara consecutiv primul loc pe natiuni, devansând Rusia si Turcia, clasate pe urmatoarele doua locuri ale podiumului.