Topic: Niky Cotelici - Interviu cu sportivul Raducan Gheorghita Sorin – Prese
Sursa: MCP Press Agency
Reporter: Niky Cotelici
Interviu cu sportivul Raducan Gheorghita Sorin – Presedinte Academia Nationala Bodyguard Buzau
1. Am inteles ca inainte de a fi antrenor la Clubul Sportiv Crang Buzau, ati fost un luptator cunoscut
in lumea sportului. Ce sport ati practicat si care au fost performantele dvs sportive?
Numele meu este Raducan Gheorghita, nascut la data de 10.02.1971 in orasul Buzau. Inca din copilarie mi-a placut sportul de contact si la varsta de 13 ani am fost cooptat in echipa de lupte greco romane, in urma preselectiei organizata de catre profesorul antrenor Vasilescu Iulian A.S.A Buzau. La doar un an de pregatire am reusit sa castig, in 1984 medalia de bronz, fapt ce m-a determinat sa muncesc mai mult si sa cuceresc medalii mult mai importante:
- 1985 am reusit sa cuceresc medalia de argint si sa fiu cooptat in lotul national de copii si juniori.
- 1986 am cucerit primul titlu de campion national cadeti 73kg,
- 1987 campion national cadeti 76kg+medalii internationale, Bulgaria locul 3, Grecia locul 2,
- 1988 campion national juniori 82kg+medalii internationale, Bulgaria locul 2, Polonia locul 3,
- 1989 campion national junior 82kg, vicecampion national de seniori 82 kg si campion international al Romaniei 82kg
-1990 campion national tineret 82kg, locul 3 la campionatul national de seniori, locul 3 Polonia
-1990 am activat la Steaua Bucuresti si obtinut medalia de argint la campionatul mondial rezervat armatelor 82 kg
- 1991 campion national tineret 82 kg, 1991 campion international al Romaniei seniori 82 kg -1991 locul 9 la campionatul mondial din Cehoslovacia –
- 1992 am fost cooptat la Dinamo Bucuresti
-1993 campion national individual seniori 82 kg +campioni cu echipa in superliga. In urma unui accident suferit la genunchi ,am fost nevoit sa ma retrag din activitatea sportive, la echipa care m-a consacrat, A.S.A BUZAU, unde am si fost angajat la Politia Militara.
- 1997 am devenit Maestru Emerit Al Sportului
- 24.10.2002 am absolvit Scoala Nationala de Antrenori
- 2006, nu m-am putut abtine si am participat la campionatele nationale de seniori unde am obtinut medalia de bronz la categoria +100kg, fiind si ultima din activitatea mea sportiva.
- 2011 Am terminat Facultatea De Educatie Fizica si Sport si am obtinut Licenta de Educatie Fizica in sport.
2. De cat timp conduceti Clubul Sportiv Crang si cati copii antrenati ?
La inceputul anului 2017 am reusit sa deschid o sala de sport dedicata luptelor greco romane, kempo si kick box din fonduri proprii, unde am avut un numar impresionant de copii (mai mult nevoiasi ) si din cauza lipsei de bani au fost nevoiti sa renunte. Am stat de vorba cu parintii lor, mi-au explicat problema si am hotarat sa le asigur transportul cu masina personala atat cat pot, dus-intors. La toate concursurile de kick box, se percepe taxa individuala de participare, drept pentru care multi dintre sportivi nu participa la toate competitiile .
3. Ati participat la multe competitii? Sportivii dvs au avut rezultate deosebite?
Sunt bucuros ca, intr-un timp asa de scurt am reusit sa particip cu copiii la diferite evenimente, concursuri nationale, intercupe si chiar la cupa mondiala (judgemend day).
La sfarsitul anului 2018 si am reusit sa aducem rezultate deosibe clubului, Campionatul National Freestyle k1 light 24-03-2018 a) freestile k1 light; cinci locuri intai si 5 locuri doi b)freestyle kick ;un loc intai cupa mondiala judgement day 29-11-2018:
a) freestile k1 light; doua locuri intai, cinci locuri 2 si un loc trei b)freestyle kick ; doua locuri intai, trei locuri doi si doua locuri trei c)muay boran ; un loc unu,un loc doi si un loc 3
Am reusit sa castigam Cupa Romaniei de freestyle kick 2018 la forma de lupta k1 light 2019.
Am inceput anul bine, am castigat Cupa Romaniei pentru a doua oara, iar o luna mai tarziu, la Campionatele Nationale am castigat patru titluri de campion nationali, opt de locul 2 si 3 de locul trei.
4. Ce planuri de viitor aveti, acum ca sunteti Presedintele Academiei Nationale Bodyguard? Intentionati sa selectati o echipa, pe care sa o antrenati in vederea formarii garzilor de corp?
Cu siguranta voi forma o echipa de bodyguarzi din acesti copii pe care ii pregatesc, sunt antrenati bine, stiu ca si ei isi doresc si am incredere ca impreuna vom forma o echipa buna si competitive.
Multumesc, va doresc mult succes in activitatea dvs de Presedinte al ANB si antrenor al CS Crang Buzau!