1

Topic: Niky Cotelici Start la maraton Gabriel Grigorie pentru o viata

Sursa Niky Cotelici MCP Press Agency

In exclusivitate pentru MCP Press Agency: Start pentru o viata!

Duminica, 10 aprilie 2016, la ora 8.30, Viena da startul la unul dintre cele mai mari marathoane din lume, Viena City Marathon. Aflat la cea de-a 33-a editie,  cu titlul  Gold Label Road Races, conform International Association of Athletics,  a adunat peste  42.207 de participanti din 129 de tari, fiind  organizat de Erste Bank Hervis si Wien Energie.
Acest   marathon  a starnit interes in randurile tineretului  din tara noastra, la start aliniindu-se peste 90 de romani. Printre alergatori, se afla si bucuresteanul Gabriel Grigorie, care va alerga la proba de 42 km.
Gabriel Grigorie are 32 de ani, este programator si de aproximativ 1 an si jumatate s-a implicat in acest proiect, pregatindu-se pentru marele start de la Viena.
Niky Cotelici: Gabriel, reprezinti Romania la acest marathon. Faci parte dintr-un club sau dintr-o asociatie sportiva?
Gabriel Grigorie: Marathonul de la Vienna face parte dintr -un proiect personal,  un traseu de 5 competitii nationale si internatinale care vor totaliza peste 100 km. La acest marathon si la urmatoarele voi alerga   in curse cu tricoul Salvati Copiii,  pentru  promovarea campaniei umanitare Salvati Copiii, in speranta strangerii de fonduri pentru dotarea maternitatilor cu echipamente performante, care vor ajuta copiii nascuti prematur sa traiasca.
Niky Cotelici: Gabriel, ce ne spui noua, celor  de acasa inainte de start?
Gabriel Grigorie:  Sunt emotiont dar mai motivat ca oricand sa imi ating targetul propus si anume strangerea de fonduri. De data  aceata cursa nu va mai fi pentru o medalie ci pentru o viata.

Sunt coplesita de sentimente de bucurie si recunostinta pentru acesti oameni minunati, care lupta pentru viata, pentru demnitate, pentru un scop nobil!
Felicitari, Gabriel,  mult succes si sa ne reprezinti cu cinste tricolorul!