1

Topic: Niky Cotelici Portret de campion Marius Copil

Sursa: Niky Cotelici MCP Press Agency

Portret de campion - Marius Copil

L-am cunoscut acum cateva luni pe Marius si daca nu as fi fost atentionata, nu l-as fi deosebit de ceilalti oameni. Nimic din atitudinea celei “a doua racheta” a Romaniei nu atrage ostentativ atentia. A, ba da, se face remarcat prin blandete, modestie,  politete si foarte mult bun-simt. Nu este o atitudine impusa, pentru ca de ceva timp, in fiecare zi petrec ore bune  in apropierea lui Marius. Nu am sesizat la el nici urma de fumuri sau aere de “ vedeta”, cu toate ca este considerat “baiat  de bani gata”. O privire hotarata si o atitudine ferma il caracterizeaza pe Marius.

Dar, cine este  Marius Copil?

Marius Copil este un jucător de tenis român, jucător în circuitul ATP Challenger Tour, și component al echipei României de Cupa Davis. Pe 19 august 2013, a atins cea mai bună clasare în circuitul masculin profesionist ATP și anume locul 124. 
Născut: 17 octombrie 1990 (vârsta 25), Arad
Înălțime: 1,93 m
Greutate: 86 kg
Trecere la profesioniști: 2008
Mână utilizată: dreptaci

La 24 de ani, arădeanul a devenit a doua rachetă a României, după retragerea lui Victor Hănescu și avansarea lui Adi Ungur.
“Este adevărat că tatăl tău a investit în tine, în total, circa 600.000 de euro?”
“Joc tenis de la 7 ani, însă suma mi se pare exagerată. Mai mult însă, vă poate spune însă el. Ce pot să zic eu este că, de doi ani, mă autofinanțez, nu mai iau bani de la părinți. Tot ceea ce câștig reinvestesc în mine. Sunt mai fericit așa. Sunt bani câștigați de mine, eu plătesc tot, eu răspund pe ce anume îi cheltuiesc. “ declara Marius, intr-un interviu.
Marius Copil (25 de ani) este perceput ca o speranţă a tenisului românesc, dar declară că viaţa de jucător profesionist are şi multe pericole. Arădeanul face dezvăluiri despre caracatiţa blaturilor din tenis, spunând pentru sportnews.ro că a fost ofertat cu 30.000 de euro pentru a trânti un set la turneul de la Miami (SUA).
Ofertat pe Facebook cu 30.000 de euro
“Jucătorii prinşi că truchează meciuri ar trebui suspendaţi pe viaţă! Cei care fac aşa ceva n-au respect pentru sport, sunt laşi. Am avut o ofertă, la turneul de la Miami, ca să trântesc un meci! Mi-a scris cineva pe Facebook că îmi dă 30.000 de euro, pentru a pierde un set. Mi-a spus că oferta rămâne valabilă pentru când doresc eu”, a spus Marius pentru sportnews.ro.
Am primit mesaje urâte: ameninţări cu moartea, înjurături
Marius Copil spune că a raportat incidentul organizaţiei care se ocupă cu eradicarea corupţiei din tenis, însă mesajele dubioase nu s-au oprit aici. Tenismenul aflat pe locul 172 ATP ar fi primit chiar şi ameninţări cu moartea de la diverşi indivizi: “Am raportat imediat la Tennis Integrity. Dacă nu raportezi şi se află că ai fost ofertat, ai probleme. Urăsc pariurile. Din cauza lor mi-am şters contul de Facebook, cele care există nu sunt ale mele. Mi l-am şters, fiindcă am primit mesaje urâte: înjurături, ameninţări cu moartea, că vin peste tine în cameră, că te omoară!”
Ii urez mult succes lui Marius si sunt mandra ca este un roman adevarat!

https://scontent.fomr1-1.fna.fbcdn.net/ … e=574DAA69