1

Topic: Despre “MASA CORPORALĂ PERSONALĂ” (MCP)

Dupa cum ştim, alimentaţia este răspunzătoare de mai mult de jumătate din toate bolile cronice. Majoritatea acestor boli sunt însă opţionale în sensul că depinde de fiecare persoană în ce fel se ajută pe sine însuşi prin stilul de nutriţie pe care îl adoptă. La întrebarea „Ce înseamnă o viaţă sănătoasă ”, am selectat câteva idei ale domnului dr. Virgiliu Stroescu, care a avut amabilitatea de a oferi telespectatorilor recomandările cele mai potrivite pentru a trăi o viaţă fără boli şi cu tinereţe mult mai îndelungată.

Din materialul video prezentat, reiese cât de importante sunt în zilele noastre beneficiile nutriţionale ale alimentaţiei vegetariene, care se bazează pe consumul de fructe, legume, leguminoase, zarzavaturi, seminţe şi nuci, cu / fără includerea produselor lactate şi ouă, fără a conţine produse din carne de orice natură.

Vegetarienii sunt persoane cu BMI (body mass index = indice de masă corporală, un indicator al greutăţii) mai scăzut decât non-vegetarienii şi cu un risc mai mic de deces prin ischemie cardiacă; au de asemenea niveluri scăzute de colesterol în sânge, o rată mai scăzută de hipertensiune, diabet de tip 2, cancer de colon sau de prostată.