1

Topic: Dacă din PSD ar dispărea brusc penalii, partidul ar rămâne fără lider.

Problema PSD … nu există în partid „grei” care să aibă probleme cu legea mai mici decât penalul Ponta

În urmă cu un sfert de secol, când încă nu sau stins ecourile vestitei intervenții televizate a lui Ion Iliescu în care acesta spunea că „Dictatorul a întinat nobilele idealuri ale Comunismului” mai comitea o declaraţie în care spunea că democraţia românească este una originală.

Apoi, deşi promisese că fostul FSN nu va deveni partid politic apărea monstrul comunistoid care avea să devină actualul PSD.

Atât de originală era democraţia de care „Bunicuţa” pesedistă zicea încât partidul plămădit de dumnealui ajunge la vreun sfert de secol de la formare să trebuiască să renunţe la preşedintele în funcţie deoarece acesta, Victor Ponta, este inculpat într-un dosar care se subscrie noţiunii de corupţie.

Interesant este că sub „înţeleptul” prezidenţiat al lui Victor Ponta este extrem de greu să găseşti pe cineva care să nu aibă probleme cu legea, fie că vorbim de „grei” ai partidului de la centru, fie că vorbim de ştabii pesedişti din teritoriu. Astfel că nu prea se poate găsi cineva care să îl înlocuiască temporar pe actualul penal şef.

Ponta a desemnat-o pe Rovana Plumb, lucru confirmat de BPN. Evident faptul că BPN şi-a dat acordul nu are nici o relevanţă atâta vreme cât jumătate din membrii au probleme cu legea iar cealaltă jumătate e formată din idioţi incapabili să o facă.

Iată lista membrilor Biroului Permanent Naţional al PSD:

    VICTOR PONTA Preşedinte – Inculpat
    LIVIU DRAGNEA Preşedinte Executiv – Trimis în judecată pentru corupţie
    ION ILIESCU Preşedinte de onoare
    NICOLAE BĂNICIOIU Vicepreşedinte
    MARIAN VANGHELIE Vicepreşedinte
    TITUS CORLĂŢEAN Vicepreşedinte
    DAN NICA Vicepreşedinte – Dosarele Microsoft şi EADS
    EUGEN BEJINARIU Vicepreşedinte – Dosarele Microsoft şi EADS
    CONSTANTIN NIŢĂ Vicepreşedinte
    DAN ŞOVA Vicepreşedinte – Cercetat pentru corupţie
    ION CĂLINOIU Vicepreşedinte
    GHEORGHE NICHITA Vicepreşedinte – Cercetat pentru corupţie
    PAUL STĂNESCU Vicepreşedinte – Cercetat pentru corupţie
    ROBERT NEGOIŢĂ Vicepreşedinte
    MIRCEA COSMA Vicepreşedinte – Cercetat pentru corupţie
    IOAN RUS Vicepreşedinte
    MIRCEA DUŞA Vicepreşedinte
    MARIAN OPRIŞAN Vicepreşedinte – Trimis în judecată pentru corupţie
    ION MOCIOALCĂ Vicepreşedinte
    ECATERINA ANDRONESCU Vicepreşedinte – Cercetată pentru corupţie
    CORINA CREŢU Vicepreşedinte
    ROVANA PLUMB Vicepreşedinte, Preşedinte OFSD
    OLGUŢA VASILESCU Vicepreşedinte
    GABRIELA FIREA Vicepreşedinte
    ANDREI DOLINEASCHI Secretar General
    MIRCEA DRĂGHICI Trezorier – Cercetat pentru corupţie
    GHEORGHE BUNEA STANCU Preşedinte CFN -Trimis în judecată pentru corupţie
    ION POPA Preşedinte OPSD
    VALERIU ZGONEA Preşedinte Camera Deputaţilor
    ILIE SÂRBU Lider grup Senat – Cercetat pentru corupţie
    MARIAN NEACŞU Lider grup Camera Deputaţilor – Trimis în judecată pentru corupţie
    CĂTĂLIN IVAN
    MIHAI STURZU Preşedinte TSD

Cât despre idioţi, iată un bun exemplu:

Revenind la Rovana Plumb, familia ei fenta exact  legea care prevede plata timbrului de mediu, act normativ promovat chiar de Rovana Plumb în perioada în care era ministru al Mediului. Maşina, un Audi Q7, nu era înmatriculată în România ci în Bulgaria este folosită de fiul şi de soţul Rovanei Plumb.

Familia ministrului Muncii Rovana Plumb (PSD) deţine un autoturism de lux, Audi Q7, pe care însă nu l-a înmatriculat în România, ci în Bulgaria, fentând astfel legea care prevede plata timbrului de mediu, act normativ promovat chiar de Rovana Plumb în perioada în care era ministru al Mediului. Maşina înmatriculată în Bulgaria este folosită de fiul şi de soţul Rovanei Plumb.

Una dintre maşinile de lux ale familiei Rovanei Plumb, un Audi Q7, este înmatriculată în Bulgaria, la Ruse, pentru a evita plata timbrului de mediu, care s-ar ridica la aproximativ 3.000 de euro, conform imaginilor obţinute de România Liberă. Maşina este folosită de fiul şi de soţul ministrului Plumb, însă în anii 2012 şi 2013 maşina a figurat pe numele Rovanei Plumb, conform declaraţiilor sale de avere.

„Doamna Rovana Plumb nu deţine şi nu a deţinut în proprietate nici un autoturism marca Audi Q7, înmatriculat în Bulgaria. Nu a folosit şi nu va folosi, personal, un astfel de autoturism în activitatea domniei sale. Maşina menţionată în declaratiile sale de avere anterioare a fost înstrăinată către o terţă persoană, în anul 2013”, a comentat pentru România Liberă un consilier al Rovanei Plumb.

Nu deţine maşina respectivă…  I-auzi o fi stând săracul Audi Q7 la o şuetă cu maşina doamnei …
Audi Q 7 al familiei Rovanei Plumb cu număr bulgăresc parcat în faţa casei

Deşi în declaraţia de avere, maşina apare ca fiind înstrăinată unei alte persoane, şoferul familiei Plumb a confirmat că autoturismul este trecut pe o firmă din Bulgaria şi este folosit de fiul Rovanei Plumb, precum şi de soţul acesteia.

Înmatricularea maşinilor în Bulgaria era o metodă folosită de mulţi dintre şoferii români, pentru a evita plata timbrului de mediu, obligatoriu pentru toate maşinile, indiferent dacă au fost aduse din străinătate sau au fost cumpărate din România, dar au fost fabricate înainte de 2007 (an în care a fost introdusă pentru prima oară taxa de poluare).

Liviu Dragnea

Despre Liviu Dragnea ce poţi să zici?

Pretenţia lui de a-l înlocui pe Ponta este de-a dreptul penibilă. El este condamnat penal definitiv. Faptul că are o sentinţă cu suspendare nu înseamnă că nu a fost condamnat.

„Sunt deja hotărât, dar anunț când hotărăsc eu. Eu sunt hotărât” – a declarat Dragnea.

Un alt pretendent la prezidenţiatul interimar din PSD este Valeriu Zgonea, şeful Camerei Deputaţilor.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, exprimă, într-un interviu, necesitatea reformării Partidului Social-Democrat, cerând organizarea unui congres extraordinar pentru desemnarea unui nou lider al formaţiunii, în contextul crizei generate de inculparea premierului Victor Ponta.

Valeriu Zgonea

„Suntem într-o situaţie de criză…, cu preşedintele partidului pus sub acuzare şi cu vicepreşedintele condamnat” pentru corupţie, afirmă Valeriu Zgonea, într-un interviu acordat agenţiei Associated Press.

„Sistemul din România aminteşte de mentalitatea comunistoidă, lucru care ne afectează credibilitatea. Trebuie să schimbăm mentalitatea…, acest lucru ne este cerut de noua generaţie. Din păcate, partidele din opoziţie sunt şi mai puţin reformate”, afirmă Zgonea.

Partidul Social-Democrat are nevoie de „reforme profunde” şi de un congres extraordinar pentru alegerea unui nou preşedinte.

Plumb, zice despre declaraţiile lui Zgonea: „Să nu ne creăm singuri mai multe crize decât e cazul”.

Preşedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, a declarat, joi, întrebată despre declaraţiile lui Valeriu Zgonea din interviul acordat AP, că social-democraţii trebuie să aibă grijă să nu-şi creeze singuri „mai multe crize decât e cazul” şi să găsească soluţii ca împreună să poată merge mai departe.

„Desigur că asupra PSD există presiuni şi cred că nu trebuie să nu spunem acest lucru. În ceea ce priveşte Congresul, aşa cum am spus de fiecare dată, data Congresului va fi stabilită de către Comitetul Executiv, iar în rest cred că trebuie să avem grijă să nu ne creăm singuri mai multe crize decât e cazul şi să găsim soluţii ca împreună să putem să mergem mai departe”, a spus Plumb, întrebată despre declaraţiile lui Valeriu Zgonea în presa străină.

Rovana Plumb a fost de asemenea întrebată dacă, în opinia sa, Valeriu Zgonea îşi doreşte să fie lider al PSD. „Domnul Zgonea este un lider al PSD, este preşedintele Camerei Deputaţilor”, a răspuns ea.

„Eu cred că nu trebuie să ne facem mai mult în interiorul partidului, singuri, să generăm crize, decât este cazul”, a mai spus ea, cu privire la afirmaţiile lui Zgonea, precizând că nu a apucat până la acel moment să vorbească cu acesta.

„Este vorba de presiunea pe care o fac cei din opoziţie de a părăsi guvernarea şi vreau să vă spun că acest lucru nu se va întâmpla. Guvernul Ponta va merge mai departe cu Victor Ponta premier în cadrul coaliţiei la guvernare alături de aliaţii noştri UNPR şi ALDE şi, bineînţeles, presiunile permanente pe care le auzim prin vocea liderilor din opoziţie”, a mai spus Rovana Plumb.

P.S.

În ce parte a lumii, un premier INCULPAT, pune condiţii pentru a demisiona, chiar preşedintelui (conducătorului de stat)? Aflaţi ţara.

https://romanicablues.wordpress.com/201 … ara-lideri

https://romanicablues.wordpress.com/201 … ment-37771

2

Re: Dacă din PSD ar dispărea brusc penalii, partidul ar rămâne fără lider.

E adevărat, că politicienii sunt o apă şi-un pământ…

http://stiri-ultima-ora.ro/e-adevarat-c … -un-pamant