1

Topic: Fwd:Avram Iancu:"Un criminal, descreierat"

Membru PNL despre Avram Iancu: "Un criminal, descreierat"'. Despre românii care-l apără pe Iancu: "Mari dobitoci". Despre revoluționarii lui Avram Iancu: "Proștii ăia de țărani români"


Un membru al PNL Brașov, Mihai Codruț Nanu, a postat un mesaj pe facebook în care afirmă că Avram Iancu este „un criminal care a ucis civili la Vințu de Sus”. Mesajul său vine ca urmare a reacției virulente a opiniei publice la faptul că președintele Iohannis nu a promulgat legea prin care Avram Iancu era declarat erou național.

Aceștia sunt numiți „dobitoci” de către politicianul PNL. Mai mult, într-un alt comentariu, Mihai Codruț Nanu afirmă că Iancu era „descreieratul ăsta„, iar revoluționarii săi erau „proștii aia de țărani români”, titrează ActiveNews.

Declarațiile lui Mihai Codruț Nanu nu sunt surprinzătoare acesta având la coperta de facebook un steag al „Transilvaniei” independente, în care comentează în termeni negativi unirea de la 1918.
Blogul său este recomandat pe pagina oficială a PNL Brașov la categoria „bloguri liberale”.

mihai-nanu-injura-romanii

Afirmațiile lui Nanu despre Iancu sunt preluate din teoriile istoricului Marius Diaconescu, cel care făcut studii postuniversitare la Universitatea “Eötvös Loránd” din Budapesta, Facultatea de Ştiinţe Umaniste, Şcoala de Doctorat din cadrul Secţiei de Istorie, specializarea în cadrul Catedrei de Istorie Medievală şi Premodernă a Ungariei.

mihai-nanu-recomandat-pnl
mihai-codrut-nanu

Marius Diaconescu, absolvent de UBB şi conferenţiar la Universitatea Bucureşti, a fost contracarat atât de istoricul George Damian, cât și de profesorul Ioan Bolovan. Acesta din urmă îl acuză pe Marius Diaconescu de „grave lacune istorice şi istoriografice”! În general istoricii care au beneficiat de burse Soros au devenit, pe bani mulţi, denigratori ai valorilor şi istoriei naţionale.

Sursa: NapocaNews

  Dacă aşa scrie pe facebook înseamnă că este adevărat! (doar "aşa a fost ales salvatorul României", păi nu?)  Aviz, încă, credulilor!

  Cât despre artizanul "lucrului bine făcut", în această problemă (dar cine are mintea limpede vede şi alte asemenea "lucruri bine făcute"...) :
Motivul strategic pentru care Klaus Iohannis a respins legea pentru conferirea titlului de „Erou al Naţiunii Române” lui Avram Iancu - viitoarea înfrățire cu UDMR?

Președintele Iohannis a respins legea pentru conferirea titlului de „Erou al Naţiunii Române” lui Avram Iancu pentru a atrage UDMR în noua majoritate parlamentară. Este ipoteza emisă de deputatul Bogdan Diaconu, președintele Partidului România Unită.

”Același președinte care nu-i retrage decorația ”Steaua României” lui Laszlo Tokes consideră că nu este cazul ca Avram Iancu să primească titlul de Erou al Națiunii Române!

În felul acesta, președintele României continuă politica compromisurilor grave cu UDMR din interesul de a aduce PNL la guvernare, direcție consacrată o dată cu votul din Parlament pentru scăparea lui Laszlo Borbely de urmărirea penală la care PNL a contribuit din plin.”, adaugă Diaconu

”Pentru cei care au avut iluzii cu privire la politica lui Iohannis, acesta este momentul adevărului. Statul român le-a dat decorații lui Laszlo Tokes, Kelemen Hunor, Marko Bela, Peter Eckstein Kovacs, pentru meritele lor deosebite în slujba României, dar nu este în stare să-i acorde lui Avram Iancu titlul de Erou Național.

Până când statul român nu va învăța să-și respecte eroii, dar îi va premia, în schimb, pe cei care au interese străine României, nu ne putem aștepta să fim respectați. Președintele Iohannis a comis o eroare de neiertat pentru că a respins onorarea lui Avram Iancu în schimbul voturilor UDMR. Pe această cale, trădarea intereselor României va continua cu succes sub mandatul actualului președinte.”, încheie Bogdan Diaconu dezvăluirea motivului strategic pentru care Klaus Iohannis a respins legea lui Avram Iancu.

Sursa: http://www.stiripesurse.ro/motivul-stra … 50262.html

Stire de ultima ora. Conform siteului prezidential, Klaus Iohannis, susține inițiativa de cinstire a memoriei lui Avram Iancu prin conferirea titlului de erou național și consideră ideea ca fiind foarte bună. Pentru ca legea să poată fi însă promulgată este nevoie ca textul ei să respecte anumite cerințe și criterii de natură procedurală și de tehnică legislativă.

Domnul Președinte Klaus Iohannis are convingerea că, în urma trimiterii legii spre reexaminare Parlamentului, vor fi efectuate modificările necesare pentru îndeplinirea criteriilor de promulgare.

Citeste aici: http://www.presidency.ro/?_RID=det& … amp;_PRID=
Publicat de Daniel Roxin

http://danielroxin.blogspot.ro/2015/03/ … cu-un.html


P.S.

Ce-i trebuie „lege” unui EROU LEGENDAR ca  AVRAM IANCU?

Măscăricii nu mai știu ce să inventeze, iar netrebnicii îi aduc injurii pe nedrept, iar pe noi, români cinstiți, ne doare inima și sufletul că se dedau la așa acte de tâlhărie, nimeni alții decât niște politicieni de mucava precum Mihai Codruț Nanu. Crăișorul munților, Avram Iancu este în inima noastră și nu trebuie să i se „confere” titluri de către niște neica-nimeni, de cei care au ajuns la picioarele vestului și ling tălpile picioarelor la cei pe care nici nu ar trebui să-i bage în seamă, fiindcă România are ani de istorie, milenii și nu se compară cu OK-iștii și Euro-șuții care ne-au jecmănit și ne umilesc la tot pasul.

Slavă lui AVRAM IANCU!
Cu venerație,

Scriitor-compozitor Marin Voican-Ghioroiu,
Director MCP Press Agency