1

Topic: Capitalism pe pâine cu exemple şi comentarii.

Capitalism pe pâine

…un blog fără jumătăţi de măsură - Războiul abia acum începe!


http://capitalismpepaine.wordpress.com/ … um-incepe/



România nu mai are de mult bani de pensii şi salarii. Adică e în faliment.

În 2008, PDL s-a bucurat că a câştigat alegerile: dar n-a fost în stare să-şi ducă guvernarea până la sfârșit. După numai 3 ani, a căzut. Era pentru prima oară în România, ca un partid pierde puterea înainte de alegeri: dar e abia începutul.

Următorul guvern va fi înlăturat mult mai repede. Iar următorul, şi mai repede. E efectul de avalanșă: România se prăbușește economic, iar prăbușirea economiei a adus întotdeauna haos şi violenţă socială.

Pentru că pacea şi democrația nu sunt gratis. Costă – şi costă mult!


Bani din afară, ioc!

9 martie 2012, Atena: primul stat european care admite incapacitatea de plată. Grecia le spune creditorilor: ați cumpărat obligațiunile noastre? Nasol! Nu putem să vă mai dăm decât 25% din valoarea lor. De dobânzi, nici vorbă! (vezi Cine i-a împrumutat pe greci, a rămas lefter!)

Băncile sunt uluite: ce?…noi credeam că guvernele își plătesc întotdeauna datoria! Mai ales o ţară membra UE?…păi, se poate? Uite că se poate, imbecililor!

9 martie 2012 a fost începutul sfârșitului pentru statele sociale şi pentru cheltuielile lor populiste demente. Din clipa aceea, robinetul cu bani a început să se închidă şi pentru Spania, şi pentru Italia, şi pentru Franța, şi pentru Portugalia, şi pentru mulți alții.

Printre faliții de pe lista neagră a băncilor – şi România.


Bani dinăuntru, ioc!

În acești 4 ani, au plecat din România peste 113.000 de companii: printre ele, Nokia (2200 de angajați concediați), Mechel (5000 de angajați). Alte sute de mii, pur şi simplu s-au închis. SIDEX a concediat 6500 de oameni. Numărul doi din grupul Renault, Carlos Tavareş, avertizează deschis România: dacă nu scădeți taxele, ne mutăm in Maroc. Niciodată în istorie, Renault nu a mai făcut o asemenea declarație!

I-a trezit această prăbușire economică, pe politrucii români? Nici vorbă! În 4 ani, s-au schimbat 3 guverne: Boc, Ungureanu, Ponta. S-au schimbat şi legile fiscale: atât de repede, că firmele nu-şi mai pot face planuri de afaceri.

Rezultatul e un dezastru: investițiile străine se prăbușesc. În 2008, au intrat în România peste 9 miliarde de euro. În 2012 (până in iulie) nu veniseră decât…621 de milioane de euro. În 5 ani, investițiile au scăzut de 8 ori.

Deci România a intrat şi pe lista neagră a oamenilor de afaceri.

“Câștigă țara mai puțin? Păi, să tocăm mai mult!”

Un singur lucru nu se schimbă în România: cheltuielile statului. Indiferent cine a fost la Palatul Victoria, PDL sau USL, indiferent de criză, cheltuielile au crescut. Deși economia e tot mai slabă, politrucii toacă banii în disperare: parcă simt ca se apropie sfârșitul.

Unde s-au dus banii? O parte, la politruci (şpăgi). Altă parte, la bugetari, pensionari, asistați social. Adică exact la românii care nu produc bani.


România, în pragul exploziei sociale.

Ce dovedesc graficele de mai sus? Un lucru simplu: falimentul României. Statul social, creat de Ion Iliescu în 1990, a fost chiar de la început mâncat de cancerul corupției şi al protecției sociale. Acum, a ajuns în faza terminală. Era inevitabil.

Cine va doborî statul? Păi nu capitaliștii, nu sectorul privat. Ci exact “clienții” socialiștilor: șomerii, bugetarii, pensionarii. Cerșetorii s-au obișnuit cu pomana. S-au obișnuit să li se spună că sunt cetățeni valoroși. Iar acum se trezesc că “valoarea” lor adevărată este zero.

Vă amintiți mitingurile de la Oltchim? Păi Oltchimul e în continuare în faliment, Victor Ponta n-a reușit să rezolve absolut nimic (şi nici nu va reuși). Şi aproape toate companiile de stat sunt în aceeași situație: şi CFR, şi TVR, şi TAROM, şi companiile miniere.

E plină ţara de Oltchim-uri! Sute de mii de oameni furioși, disperați, care vor bani de la guvern (ca așa au fost obișnuiți). Numai că banii s-au terminat.


Un guvern fără bani este un guvern mort.

PDL şi USL sunt așa de rupte de realitate (şi așa de hămesite după buget), că şi-au scos ochii să se cațere la putere. Dar cine va ajunge pe podium, va descoperi că acolo sus nu-l așteaptă nici o medalie: ci securea călăului.

Alegerile din 2012 nu sunt niște alegeri obișnuite: ci sunt o condamnare la moarte.

(prostul din popor care vă plăteşte...)

România mea n-are nici o datorie!



Capitalism pe pâine

…un blog fără jumătăţi de măsură - România mea n-are nici o datorie!

Victor Ponta a mințit un popor întreg, fără să clipească!

Când vrei să știi cât de bine trăiește un om, îl întrebi două lucruri: ce datorii are și cât câștigă.

La fel și cu țările: datoria totală și Produsul Intern Brut (PI:), îți arată cât de sănătoasă e țara respectivă.


Iar premierul Victor Ponta a mințit la amândouă. În stil pur comunist.

https://capitalismpepaine.wordpress.com/2013/01...-

"De acuma o să se vadă ce poate face USL-ul, dacă a ajuns la Putere”.

http://mcppress.ro/forum/viewtopic.php?pid=870...


Sursa: MCP Press Agency, Filonia Maxim

2

Re: Capitalism pe pâine cu exemple şi comentarii.

Răspunsul viitorului preşedinte al României la interviul cu MCP Press Agency

https://www.youtube.com/watch?v=vJnyWW3OCiU