Topic: Romani sunteti furati de compania de telefonie Orange!
Romani! Compania de telefonie Orange va fura fara sa aveti habar cum. Voi detalia aici doar doua din excrocheriile care compania de telefonie Orange le aplica clientilor pentru a-i jumuli de bani, si care le-am patit si eu, fiind abonatul lor. Prima excrocherie este bine sa o stie toti abonatii Orange si sa-si ia masurile care le prezint in continuare.
Excrocheria 1:
Trebuie sa mentionez ca la abonament aveam activat WAP Unlimited de 500M trafic. Stiind ca n-am consumat din trafic decat in jur de 20M, deci mai aveam in jur de 480M, am scos cartela din telefonul meu un LG GT505 si am pus-o intr-un iPhone cu care am descarcat 20.75M. Surpriza neplacuta pe care am avut-o peste 24 ore cand s-a actualizat Cronosul se poate vedea in imagine.
Dupa cum se vede, excrocii de la Orange nu au scazut cei aproape 21M descarcati din cei 480M care mai erau liberi, ci au avut tupeul sa ma taxeze suplimentar cu suma de 23 euro cu TVA adica 100 lei.
Bineinteles ca cei de la Orange s-au spalat pe maini si au incercat ei sa-mi explice ca s-a format nu stiu ce conexiune si ca trebuie sa le platesc banii. Am incercat sa le explic ca eu sunt Gheorghe de la tara, ca nu-s asa destept ca ei si nu ma intereseaza conexiunile lor gresite, am platit pentru abonament WAP de 500mega de 3,5 euro si atat vreau sa platesc, nu mai mult pentru ca n-am depasit traficul. Tocmai din acest motiv am facut abonament de 500Mega tocmai ca sa nu depasesc traficul si sa nu fiu taxat suplimentar. Au incercat sa dea vina pe mine ca de ce am schimbat telefonul. In zadar am incercat sa le spun ca eu nu sunt electronist, ca nu ma pricep la conexiuni gprs, edge sau mai stiu eu ce cucurigu alte conexiuni o mai fi existand, ca mi se pare normal ca daca eu am un abonament de 3.5 euro de 500mega trafic si pun cartela in orice telefon sa nu fiu taxat suplimentar ci sa platesc doar abonamentul. Puteam sa am o caramida de telefon de acum 15 ani, sau puteam sa am un telefon ultimul tip, daca eu am facut un contract cu ei pentru wap de 3.5 euro si 500Mega trafic, mi se pare normal ca daca pun cartela in orice telefon sa platesc exact cat am contractul daca n-am depasit traficul.
Pana la urma a trebuit sa le platesc banii si am inteles si explicatia tehnica pentru care s-a intamplat acest lucru. Vinovat de aceste costuri suplimentare este nu stiu ce conexiune GPRS care este de fapt calul troian pe care compania Orange o lasa activata la toti abonatii sai. Repet LA TOTI ABONATII. Pentru ca excrocii de la Orange sa fie absolviti in fata legii, au bagat si in contract aceasta optiune care chipurile este gratuita iar romanul cand aude de gratuit nu-l mai intereseaza alte detalii si uita sa mai intrebe ce e cu GPRS-ul asta, iar consilierii de la Orange bineinteles ca nu sunt prosti sa-ti explice ce inseamna.
Sfaturile mele pentru ca nimeni sa nu mai pateasca ce am patit eu si sa nu fie tarifat suplimentar cu 0.90 euro/1Mb sunt urmatoarele:
nu va abonati niciodata la Orange
daca sunteti abonati la Orange, anulati contractul si mergeti la alte companii de telefonie
daca nu vreti sa renuntati la Orange, atunci faceti o cerere in dublu exemplar in care sa cereti expres eliminarea tuturor conexiunilor care pot produce tarife suplimentare fata de abonamentul care il aveti. Inregistrati cererea la orice reprezentant Orange si solicitati un numar de inregistrare pe exemplarul care ramane la dvs. In situatia cand va treziti cu sume suplimentare fara sa depasiti cota abonamentului, in baza acestei cereri puteti sa anuntati protectia consumatorului sau sa-i dati in judecata
Excrocheria 2:
Intr-o zi a trebuit sa trimit doua mesaje si m-am trezit ca m-a taxat suplimentar pentru mesajele trimise. Mentionez ca abonamentul meu este Delfin 6. Intru frumos pe net si vad oferta Orange la abonamentele Delfin care o prezint mai jos.
Dupa cum se vede toate ofertele au SMS-uri nelimitate in retea.
Eu avand Delfin 6, dupa cum vedeti in oferta nu exista decat pentru 5, 7 si 9 euro. Pentru mine a devenit o dilema de ce toate abonamentele Delfin de 5, 7 si 9 euro au SMS-uri nelimitate in retea iar al meu Delfin 6 NU. Neafland raspunsul pentru dilema mea am sunat la relatii cu clientii sa primesc raspunsul. Bineinteles ca un domn amabil m-a lamurit ca pot sa am si SMS-uri nelimitate in retea daca mai dau un euro in plus pentru Delfin 7 iar eu i-am spus ca nu mi se pare normal ca Delfin 5 si Delfin 7 sa aiba SMS-uri nelimitate in retea iar Delfin 6 nu. La fel de amabil i-am mai raspuns ca o sa trec in alta retea ca m-am saturat de ei.
Voi ce spuneti? E corect?
http://bestbigdeal.com/index.php/romani-suntet...
NOTA!
Astfel de articole cu "faradelegi", pot fi postate pentru a fi mediatizate si la forum, rubrica: MEREU CONTAMINAM POPORUL!
pe site-ul MCP Press Agency (WWW.mcppress.ro)
http://ro.netlog.com/mihaigeorgevici/bl … id=1545546
Sursa: MCP Press Agency, Marian Taubinger