1

Topic: Odata cu noua guvernare au inceput protestele si suferintele cetatenil

In opinia fostului premier Mihai Razvan Ungureanului Ungureanu, ceea ce se intampla in Romania demonstreaza ca "ordinea constitutionala este suspendata", iar obligatia tuturor cetatenilor este recuperarea drepturilor si a libertatilor garantate de legea fundamentala a oricarui stat democratic, Constitutia.

El crede ca au fost atacate in ultimile zile toate institutiile fundamentale ale statului - Parlament, Curtea Constitutionala, Avocatul Poporului, Presedintie.

"Ne confruntam cu o situatie in care o organizatie politica nu mai respecta nicio lege, nicio regula, in ciuda declaratiilor si a iesirilor publice ale reprezentantilor ei. Nu mai este respectata nicio norma, nu mai este respectata nicio cutuma. Nu se spune ca 'aceasta este lupta politica, asa este jocul politic'. Jocul lor politic poate ca este asa, dar nu au dreptul sa se joace cu tara noastra si cu viata noatra ca sa-si protejeze privilegiile, averile, ca sa scape de condamnari si ca sa nenoroceasca destinul familiilor noastre", a adaugat Mihai Razvan Ungureanu.

stire si pe m.newz.ro

Gunther Krichbaum, presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene al Parlamentului german si membru al Partidului Crestin-Democrat (CDU) al cancelarului Angela Merkel - familie politica in care se afla si PDL -, a criticat marti seara dur evenimentele petrecute in cursul zilei in Parlamentul Romaniei, noteaza Hotnews.ro.

"Depaseste, sub aspect negativ, tot ce s-a intamplat pana acum in Ungaria", a declarat Krichbaum agentiei de presa dpa. In Romania, "statul a cazut prada unui partid" - fapt care trebuie de-acum dezbatut la nivel european, a subliniat fostul raportul al Bundestag-ului pentru Romania.

Reactia lui Gunther Krichbaum urmeaza reactiilor venite marti de la ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein si comisarul european pentru Justitie.

Aceasa stire a fost preluata de pe Realitatea.

Presedintele Universitatii din Catania, Italia, Antonino Recca, a precizat, la solicitarea ziarului "Adevarul", ca Victor Ponta nu a fost niciodata masterand la Universitatea pe care o conduce. UPDATE: Ponta posteaza pe Facebook dovada ca a absolvit un curs la aceasta universitate.

"Pot sa va confirm ca Victor Ponta nu a fost niciodata masterand la Universitatea noastra", este raspunsul trimis de Antonino Recca, presedintele Universitatii din Catania, Italia, la solicitarea ziarului "Adevarul".

Mai mult, Victor Ponta nu a fost niciodata student al acestei Universitatii din Catania, potrivit unui alt mail, atasat la raspunsul presedintelui Recca.

Cu toate acestea, in CV-ul lui Victor Ponta apare ca a terminat, in perioada martie- iunie 2000, un master in Drept Penal International la Universitatea din Catania.

Ulterior insa, CV-ul lui Ponta a fost modificat, iar informatiile privind master-ul au disparut.

http://www.newz.ro/stire/139329/ponta-s … presedi...


Prestigioasa publicatie britanica publica un comentariu critic la adresa situatiei din Romania.
PONTA si-a FALSIFICAT CV-ul. Presedintele Universitatii din Catania: Ponta NU a facut master aici

http://www.newz.ro/stire/139329/ponta-s … presedi...


"Potrivit sustinatorilor din propriu partid, premierul Victor Ponta este intr-o companie selecta. Ministerul de Interne, Ioan Rus, a pretins ca de la "Platon si Aristotel incoace, toti care au scris un doctorat in filozofie, stiinte sociale, a plagiat". Dincolo de amuzamentul pe care declaratia domnului Rus ar putea-o starni, e in acelasi indicatia ca in ciuda incercarile puternice de a trece sub tacere scandalul plagiatului, premierul Victor Ponta s-ar putea indrepta spre acelasi cimitir politic in care se mai afla cadavrele ministrului Apararii german Theodor zu Gutternberg si al presedintelui Ungariei, Pal Schmitt", se arata in comentariul de pe blogul The Economist.

Romania, amenintata cu suspendarea din UE


Liderul eurodeputatilor crestin-democrati germani va initia procedura de suspendare a Romaniei din Consiliul European pentru lipsa standardelor minime functionarii statului de drept.

Continuarea planului USL, cu pasii ce urmau dupa demiterea lui Vasile Blaga si Roberta Anastase, si interventiile asupra Curtii Constitutionale ar fi insemnat un semnal extrem de grav pentru Bruxelles. Serviciile comisarului european pe Justitie erau deja pregatite ca, in cazul in care aceste modificari ar fi fost operate, sa ceara de urgenta verificarea textelor legislative si compatibilitatea lor cu dreptul european. in cazul in care regulile europene ar fi fost incalcate, fiind vorba despre independenta justitiei, Comisia cere, de regula, declansarea procedurii de infringement accelerat. Acest lucru inseamna ca statul membru respectiv are timp maximum doua luni sa faca modificarile necesare pentru a fi in acord cu legile europene.

In caz contrar va fi dat in judecata la Curtea Europeana de Justitie. Instanta europeana poate stabili amenzi uriase pentru statele membre si le obliga sa se conformeze regulilor UE. Salvarea Romaniei este, deocamdata, economia stabila. Derapajele democratice din Ungaria, combinate cu masuri insuficiente pentru a indeplini tintele bugetare stabilite de Bruxelles, au dus la masuri fara precedent pentru Budapesta. Comisia a anuntat ca, din cauza deficitului excesiv, nu va mai primi fondurile europene pe 2013. Romania nu este din acest punct de vedere in aceasta situatie, insa risca suspendarea fondurilor anul acesta, pe cinci programe operationale care inseamna practic peste 90% din finantarea nerambursabila ce ii este destinata, din cauza neregulilor in sistemul de achizitii publice si de management.

http://www.newz.ro/stire/139349/romania … darea-d...

http://romaniadindiaspora.ning.com/prof … uferintele

Sursa: MCP Press Agency, Marian Taubinger