1

Topic: „Dreptul la viață, libertate și dreptul la fericire” poate fi schimbat

„Dreptul la viață, libertate și dreptul la fericire” poate fi schimbat intr-o zi, 3 IULIE 2012Ce se întâmplă la ROMÂNI în ziua de 4 iulie 2012.EDITORIALUL EVZ: A 7-a Mineriadă.
Ziua în care a murit Statul

Citiţi mai mult: EDITORIALUL EVZ: A 7-a Mineriadă. Ziua în care a murit Statul - Opi... http://www.evz.ro/detalii/stiri/a-7-a-m … murit-s...
EVZ.ro
Autor:  Adrian Pătruşcă

Instituţiile statului cad ca popicele.

Valurile negre inundă oraşul. Mătură tot ce întâlnesc în cale. Calcă în picioare, stâlcesc. Statul nu mai există. Democraţia are capul spart şi ochii vineţi. Instituţiile sunt goale, funcţionarii au fugit. Legile sunt suspendate. Una singură guvernează: legea celui mai tare. Diktatul pumnului. Europa este paralizată. Nu înţelege nimic. Aşa a fost cu nişte lustri în urmă.Creierele stau ascunse. Masele trebuie lăsate să facă treburile murdare. Hienele şi hoitarii trebuie să cureţe câmpul de leşuri. Abia atunci vor veni ei trei. Craii. Se vor cocoţa în capul trebii, când vidul va fi desăvârşit.

Cârpa freacă podeaua istoriei. Tabula rasa. Cine să-şi mai amintească de plagiate? A existat vreodată promisiunea "Seguro que me retiro", în afara cine ştie cărei telenovele dulcege de la Euforia TV? Îl mai ţineţi minte pe Grăjdan? Ce e aia incompatibilitate? Care ANI? Cine să mai pomenească de ICR, de TVR, de Monitorul Oficial? Uitată este sinuciderea, uitat glonţul care a intrat prin Zambaccian, a găurit sternocleidomastoidianul şi a ieşit pe la Rahova. E-atât de aproape graţierea!... Instituţiile statului cad ca popicele. Majoritatea tac ca găina, paralizată când vede lucind lama cuţitului. Câte una, cum e Curtea Constituţională, mai încearcă vreun comunicat timid, ca un testament.

Pe Facebook e agitaţie. O revărsare de indignare şi umor. S-a umplut internetul de "Golani". Atmosferă de Piaţa Universităţii. Cea autentică, nu a Antenelor. USL lucrează la înăsprirea legii adunărilor publice. Puterea se teme de proteste şi vrea să le înăbuşe în faşă.

Peste ţară, pluteşte un miros dulceag de cadavru. România, turtită de caniculă şi lovitura de stat, a luat forma unei colive.

În răcoarea de la Kiseleff, Ion Iliescu zâmbeşte hâd. A câştigat încă o dată.
Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu a declarat, marti, ca face un apel catre romani sa vina, joi, la ora 18.00, la manifestatia din Piata Revolutiei, aratand ca el va fi prezent si ca aceasta nu este un miting pro-PDL, ci de sustinere a valorilor democratice.

"Pe cei care se simt reprezentati de Initiativa Civica de Centru-Dreapta si de echipa din care fac si eu parte ii chem sa ni se alature, joi, 5 iulie, la orele 18.00 la manifestatia din Piata Revolutiei. Nu va fi un miting pro-PDL, PDL a facut destule erori in perioada trecuta pentru care sunt convins ca plateste astazi, dar niciodata nu s-a gandit sa anihileze una dupa alta institutiile statului, asa cum face actuala putere", a precizat Mihai Razvan Ungureanu.

Potrivit fostului premier, salvarea statului de drept, a valorilor si a institutiilor democratice din Romania reprezinta o responsabilitate a tuturor cetatenilor.

"Ceea ce se intampla astazi reprezinta in mod clar o lovitura de stat mascata sub aparenta procedurilor democratice. Observam indarjirea cu care se insista asupra incalcarii Constitutiei, observam indarjirea cu care sunt incalcate si acaparate institutiile statului", a spus Mihai Razvan Ungureanu.

in opinia lui Ungureanu, ceea ce se intampla ii aduce aminte, ca istoric, de "momentele negre din perioada interbelica".

El a spus ca sunt momente in care simpla contemplare a realitatilor politice devine periculoasa si a apreciat ca, la 22 de ani de la cucerirea drepturilor democratice, "Romania nu isi permite luxul de a face pasi inapoi".

"Sunt convins ca in tara noastra, cei care gandesc la fel sunt destul de multi pentru a nu fi ignorati. Modul in care este incalcata democratia romaneasca este un motiv serios pentru revolta. Este important sa ne ridicam vocea, este important sa nu lasam ca politica antinationala sa triumfe!", a adaugat Mihai Razvan Ungureanu.

Vasile Blaga a fost dat jos de la sefia Senatului. Senatorii au decis marti, in sedinta extraordinara, revocarea lui Vasile Blaga din functia de presedinte al Senatului. Nici Roberta Anastase nu iese din vizorul USL. La ora 18.00, deputatii se intrunesc in sedinta pentru a discuta revocarea acesteia din functie.

PDL va organiza o manifestatie joi, la ora 18.00, in Piata Revolutiei, la care doreste sa participe cat mai multe organizatii nonguvernamentale si cetateni care doresc sa impiedice anexarea institutiilor statului de catre USL, a anuntat prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda.

Cezar Preda a precizat, dupa sedinta BPN al PDL, ca la manifestatia pe care partidul o va organiza in Piata Revolutiei se va semna o petitie "de salvare a statului de drept" si a institutiilor democratice.

Preda a aratat ca aceasta este prima actiune a noii conduceri a PDL, aratand ca PDL isi doreste ca la aceasta manifestare sa adere toti cetatenii romani care isi doresc ca statul de drept sa functioneze si care vor sa impiedice "anexarea institutiilor statului" de catre USL si Victor Ponta.
MRU cheama oamenii in strada: Ceea ce se intampla este o lovitura de stat mascata
"Ceea ce se intampla astazi reprezinta in mod clar o lovitura de stat mascata sub aparenta procedurilor democratice. Observam indarjirea cu care se insista asupra incalcarii Constitutiei, observam indarjirea cu care sunt incalcate si acaparate institutiile statului",

www.newz.ro/stire/139271/mru-cheama-oamenii-in-strada-ceea-ce-se-in...

Macovei propune ca UE sa suspende dreptul de vot al Romaniei in Consiliul European
Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat pentru NewsIn ca in momentul de fata romanii asista la "o lovitura de stat" si ca ar trebui invocat art. 7 din Tratat privind suspendarea temporara a drepturilor unui stat ca urmare a incalcarii valorilor democratiei.
"E o lovitura de stat, se incalca legea, institutiile democratice se desfiinteaza. inteleg ca se planifica noi ordonante de urgenta ca sa nu mai ajunga nimic la Curtea Constitutionala", a precizat Monica Macovei, adaugand ca ar trebui invocat articolul 7 din Tratatul UE.

Art. 7 din Tratat presupune inclusiv suspendarea dreptului de veto in Consiliu, dar Monica Macovei considera ca, in momentul de fata, este "mult mai importanta democratia din Romania", decat dreptul de veto. "Poate sa conduca USL, dar nu sa isi bata joc de democratie si sa schimbe conducerile tuturor institutiilor", a punctat europarlamentarul PDL.

http://www.newz.ro/stire/139265/macovei … pende-d...Ce se întâmplă la AMERICANI în ziua de 4 iulie 2012.La 4 iulie, Ziua Independenței SUA, in fiecare an se sarbatoreste formarea națiunii  și acesta este  ziua creării națiunii și a debutului unei largi tradiții democratice.
Să nu uitam ca formarea națiunii americane a fost importantă pentru întreaga lume.
În actul de fondare, Declarația de Independență, Thomas Jefferson, autorul documentului, scria că toți oamenii sunt creați egali și că sunt înzestrați de către creatorul lor cu anumite drepturi inalienabile.
Și printre aceste drepturi sunt: dreptul la viață, libertate și dreptul la fericire.
Noi, americanii, simțim că acesta a fost începutul unei misiuni pentru toate națiunile,  pentru drepturile omului, pentru democrație și demnitatea umană. Noi sperăm că țara noastră poate servi drept model a acelor valori pentru întreaga lume.
Declarația de Independență a Statelor Unite ale Americii

În legătură cu faimosul preambul al acesteia, ce include ideile și idealurile care au stat la baza Declarației, va prezint si o afirmație a ceea ce este cunoscut ca „dreptul la revoluție” :

« Noi considerăm aceste adevăruri evidente, că toți oamenii sunt egali, că ei sunt înzestrați de Creator cu anumite Drepturi inalienabile, că printre acestea sunt Viața, Libertatea și căutarea Fericirii.

Că, pentru a asigura aceste drepturi, Guverne sunt instituite printre oameni, izvorând puterile lor doar din consimțământul celor guvernați,

Că atunci când orice Formă de Guvernare devine distructivă acestor scopuri, este dreptul poporului de a o modifica sau elimina, și să instituie nouă Guvernare, stabilindu-i fundația pe astfel de principii și organizandu-i puterile în asemenea formă, încât să le pară lor cel mai probabil să producă Siguranță și Fericire. »

Declarația de independență a Statelor Unite ale Americii (în engleză, conform originalului, [The] Declaration of Independence) este un document prin care cele treisprezece colonii (în engleză, [the] Thirteen Colonies) ale Marii Britanii din America de Nord s-au declarat independente de Regatul Unit al Marii Britanii explicând totodată clar motivul pentru care au făcut-o.

Documentul a fost ratificat de Congresul Continental în ziua de 4 iulie 1776. Originalul semnat olograf de delegații Congress-ului se găsește expus permanent în clădirea Arhivelor Naționale (National Archives) din capitala Statelor Unite, Washington, D.C..


http://ro.wikipedia.org/wiki/Declara%C8 … 8%9B%C4...
Ambasadorul SUA, ingrijorat pentru
situatia din Romania

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, se declara "profund preocupat de orice incercare de amenintare a independentei institutiilor democratice", mentionand ca "manipularea sau amenintarile" la adresa institutiilor vor fi motiv de ingrijorare pentru Guvernul SUA.

"Sunt profund preocupat de orice incercare de amenintare a independentei institutiilor democratice din Romania. Manipularea sau amenintarile la adresa institutiilor dumneavoastra, in special a instantelor judecatoresti, nu vor reprezenta un motiv de ingrijorare doar pentru guvernul american, ci si pentru modul in care Romania este perceputa pe pietele financiare. in Statele Unite am trecut printr-o experienta nefericita cand presedintele Roosevelt a incercat sa modifice componenta Curtii Supreme de Justitie pentru a-si numi numai apropiatii sai, fiind nemultumit de unele decizii luate de Curtea Suprema", sustine Gitenstein, potrivit Mediafax.

El precizeaza ca astfel de acte au fost universal condamnate.

"Astfel de acte au fost universal condamnate. A fost o zi neagra intr-un mandat prezidential de altfel excelent si va fi o zi neagra in istoria Romaniei, daca se intampla acelasi lucru si aici", mai sustine Gitenstein.
http://www.newz.ro/stire/139264/ambasad … entru-s...


FELICITĂRI

Ambasadorului american Mark Gitenstein cu ocazia Zilei Naţionale a SUA

http://romaniadindiaspora.ning.com/prof … i-schimbat


Sursa: MCP Press Agency, Tudorel Dobre

2

Re: „Dreptul la viață, libertate și dreptul la fericire” poate fi schimbat

Răspunsul viitorului preşedinte al României la interviul cu MCP Press Agency

https://www.youtube.com/watch?v=vJnyWW3OCiU