1

Topic: NOI SUNTEM....CINE SUNTEM NOI?

Zona geografică în care se află astăzi România, a fost în urmă cu peste 10.000 de ani, vatra lumii, locul unde a început cu adevărat civilizaţia umană. Acest adevăr este destul de greu de digerat pentru celelalte mari naţiuni, printre care şi cu aspiraţii inalte la titlul de popor ales.

În zona Olteniei se înregistrează cea mai veche locuire în bordeie din lume(18,000 ani inainte de Christos), cea mai veche activitate de minerit, cel mai vechi târnacop de miner descoperit vre-o dată, cea mai veche activitate metalurgică a aramei din lume (8,000 ani înainte de Christos), cea mai veche scriere din lume (tăbliţele de la Tărtăria, judeţul Alba 5-6.000 înainte de Christos). Tot aici s-a inventat arcul, au aparut primele furnale din Europa, şi tot de aici au plecat şi s-au format celelalte popoare indo-europene şi nu numai cum ar fi: iranienii, carienii, italicii, frygienii, sciţii, cimmerienii, triburile iberice, bascii, sarmaţii, elenii(ahei şi dorieni), fenicienii..etc.

Traco-dacii reprezintă cea mai veche şi mai înaltă cultură de pe Pământ, anterioară civilizaţiei Sumeriene, şi totodată cea mai numeroasă (180 - 200 de triburi). Ei puteau fi găsiţi în întreaga Europă (Balcani, Ucraina, Ungaria, Austria, germania, Cehoslovacia, Polonia, Italia, Franţa, Spania, Turcia europeana, Asia Mica, Africa..chiar şi Burii din Africa de Sud sunt tot un neam Dac, din care făcea parte însuşi Burebista.

Scrisul şi odată cu el istoria, au apărut mai întâi în spaţiul tracic şi abia mai târziu in spaţiul greco-roman, dus probabil acolo tot de triburile care au migrat de aici. Traco-dacii au avut cea mai veche agricultură din Europa, (neolitic) si printre cele mai vechi din lume. La vremea lor erau singurul popor din lume care foloseau cercul la dispozitivele de măsurare a timpului.

Începând cu anul 1995, dupa studii îndelungate, însă intenţionat ţinute la subsol, o serie de savanţi americani de prestigiu au ajuns la concluzia că Potopul descris în Biblie a avut loc pe malul vestic al Marii Negre, unde locuia o populaţie neaşteptat de dezvoltată, (oare cine:). De altfel Olimpul, legendarul munte din mitologia greacă (ULIMP- Lumină sau Splendoare, în limba traco-dacă), nu era altceva decât muntele Bucegi pe care nu întâmplător dăinuie al doilea Sfinx de pe Pământ. Istoricul Homer spunea că numai tracii ştiau să lupte călare şi cu arcul începând cu mileniul cinci înainte de Christos.

Traco-dacii se remarcau printr-o corectitudine desăvârşită, toate convenţiile fiind încheiate verbal şi apoi păstrate cu sfinţenie. Lipsa de acasă era semnalată printr-un băţ lăsat la poartă, fiind mai mult decât suficient.
Traco-dacii erau singura civilizaţie din lume care nu a folosit sclavagismul sub nici o formă a sa.

În jurul anului 1400 Î.C, se construieşte în Tracia nord-Dunăreană, cea dintâi şcoală cu local de sine stătător de pe Terra, numită Androniconul, unde preoţii Zamolxieni predau toate disciplinele universitare începând cu teologia (cultul Zeului Soare şi al celor 12 constelaţii).
Confom mărturiilor rămase posterităţii ale lui Platon şi Socrate, însuşi Pitagora şi-a completat studiile la şcoala Zamolxiană, şi tot ei afirmau că în acea vreme în Dacia existau cei mai de seamă medici ai timpului.
Istoricul Herodot, îi considera pe Cimerieni originari de pe versantul Nord-Estic al Carpaţilor,(Moldova de astăzi). Apoi o parte din ei s-au deplasat spre Sud, în Anatolia, unde au fost cunoscuţi ca Cimiry. Migraţi ulterior către Italia, Spania, Anglia şi Irlanda au fost cunoscuţi sub denumirea de celţi.

Zona Nord -Dunăreană (România de astăzi), a fost considerată din vechime drept un paradis terestru.Un teren bogat în aproape toate bogăţiile pământului, cu terenuri agricole(Grânarul Europei de mai târziu), păşuni întinse, toate formele de relief, un incredibil sistem hidrografic natural, o zona bine apărată contra majorităţii dezastrelor naturale...etc. Ca un miracol unic al istoriei, locuitorii acestei zone n-au putut fi alungaţi din vatra strămoşească şi nici deznaţionalizaţi.

Românii păstrează în continuare limba, portul, obiceiurile, tradiţiile strămoşilor de acum 7.000 de ani. Analizele minuţioase de sânge, demonstrează un alt miracol : în ciuda numeroaselor invazii, inclusiv mult distorsionata ocupaţie romană, ne-am păstrat puritatea genetică, specifică strămoşilor noştri.

România rămâne un miracol, căruia i s-a prevăzut un viitor mesianic. Profetul indian Sundhar Singh scria în 1922, că românii vor deveni un popor îndrăgit şi respectat de toate popoarele lumii.

Bibliografie:
- Augustin Deac - Istoria Adevărului Istoric
- P.L.Tonciulescu - Ramania, paradisul regăsit
- Nicolae Densuşianu - Dacia Preistorică , Vol.1, 2, 3, 4, 5
- Cornel Bârsan - Revanşa Daciei

http://ro.netlog.com/mihaigeorgevici/bl … id=1432391

Sursa: MCP Press Agency, Gabi Popa

2

Re: NOI SUNTEM....CINE SUNTEM NOI?

"Românii vor deveni un popor îndrăgit şi respectat de toate popoarele lumii"

{FUNBOX} VREAU SA TRAIESC IN DACIA !

Mesaj primit la redactia MCP Press Agency de la Cristi Stefanescu

În principiu, nu am ceva de împărțit cu diversele minorități etnice din România. Pe oamenii cu care am intrat în contact i-am judecat doar după faptele lor, i-am apreciat pentru știința lor de carte și pentru dorința de a fi utili comunității în care trăiesc. Când, aiurea, prin lume, am tras ponoasele vreunui conlocuitor mai nașparliu, am considerat că avem datoria să facem curățenie în propria noastră ogradă înainte de a ne burzului la occidentali. Recunosc, însă, că mă enervează, de fiecare dată, grimasa imbecilă a vameșilor străini care imediat după ce au citit în pașaportul meu „România”, m-au etichetat etnic și penal pentru veșnicie! De aceea m-am hotărât: la viitorul recensământ mă declar DAC…
Prin lege, fiecare cetățean al României se poate declara de ce etnie dorește, fără a fi obligat sa aducă dovezi materiale (ar fi și imposibil!). Iar a spune ca ești român nu are vreo semnificație aparte față de opțiunea DAC. Ba chiar îndrăznesc să spun că noțiunea de român este artificială: România, așa cum o știm, a apărut pe hartă doar acum 92 de ani. La scară istorică, țara asta nu a trecut de vârsta unui… sugar! Înainte au existat doar niște Principate Române, invenție a masonilor pașoptiști, și un Regat al României înființat pentru satisfacerea orgoliilor unei familii nobiliare germane.

DAC are cu totul altă greutate! Vorbim de un popor demn, neîmblânzit de hoardele ocupante – precum cele venite dinspre Roma imperială – și respectat de neamurile vecine. De ce trebuie, după aproape trei milenii, să acceptăm numele cuceritorului? De ce suntem mai demni ca români decât am fi ca daci? Și francii au fost cuceriți de romani, dar au rămas francezi, nu… „rofani”…

Dacă s-ar declara un număr suficient de oameni ca fiind daci, poate am obține schimbarea numelui acestei țări. Nu ar fi ceva ieșit din comun. În urmă cu doar câțiva ani, Birmania a revenit la numele ei istoric de Myanmar. Recuperarea Daciei ar fi gestul necesar pentru recuperarea identității noastre ca neam. Nu cred că sunt singurul care gândește așa. Dacă s-ar reuni energiile multor asociații care militează pentru renașterea spiritului dacic și pentru asumarea moștenirii spirituale milenare, poate că un asemenea demers ar căpăta consistență și șanse de a se materializa. Atunci nu ar mai existat confuzii etnico-minoritare.

La urma urmei, constat că fiecare nație luptă să i se recunoască numele inițial, istoric. De exemplu, în acest context, sunt de admirat romii și cei care luptă pentru recunoașterea numelui lor…


De ce ei pot și noi nu?

http://ro.netlog.com/mihaigeorgevici/bl … id=1434106

Sursa: MCP Press Agency, Mihai Georgevici