1

Topic: Comunicat / Biroul de Presa al Majestatii Sale Regelui Mihai

Palatul Elisabeta, 24 iulie 2011
Secretariatul Majestatii Sale Regelui


Biroul de Presa al Majestatii Sale Regelui Mihai este autorizat sa transmita urmatorul comunicat:Regele Mihai a trimis o scrisoare de compasiune Regelui Norvegiei


Ieri, 23 iulie 2011, Majestatea Sa Regele Mihai a trimis un mesaj de compasiune și sprijin Majestății Sale Regelui Harald a V-lea, în legătură cu atacurile teroriste din Norvegia. În scrisoare se arată:

"Am fost puternic șocați și profund întristați la vestea ororilor de neînchipuit care au avut loc în Norvegia. Tragedia este peste orice închipuiri!

Singura consolare în acest moment este că, așa cum ați menționat, întreaga voastră Națiune este unită. De-a lungul secolelor, norvegienii au făcut atât de mult pentru a apăra cu mândrie și demnitate libertățile și independența lor și sunt sigur că ei vor sta, umăr la umăr, și în această tragedie.

Am fost foarte mișcați de fotografiile cu lucrătorii din serviciul medical și din alte servicii de urgență care au lucrat neobosit pentru a salva vieți; ei erau de toate culorile și rasele, ceea ce reprezintă o clară respingere a mesajului de ură pe care ucigașii au vrut
să-l dea.

Gândurile noastre sunt cu voi în aceste grele momente de încercare.

Mihai R"Cu toata consideratia,
Radu Ghina
Consilier al Casei Majestatii Sale Regelui Mihai I
Tel: 0756.08.77.01