1

Topic: ÎN SFÂRŞIT, NEFUMĂTOR!

Metodă uşoară a lui Allen Carr

Traducere din engleză Oana Vlad

HUMANITAS


Atenţie!

Nu pune la îndoială niciodată decizia ta de a nu mai fuma. Ştii că e decizia corectă.
Dacă ai orice fel de dificultăţi apelează la cea mai apropiată dintre clinicile Allen Carr.
Ai lista lor în cele ce urmează.

Africa de Sud / Capetown
E-mail: [email protected]

Australia / Melbourne
E-mail: [email protected]

Austria / ŞEDINŢE DE CONSILIERE / TEL.GRATUIT
INFORMAŢII ŞI PROGRAMĂRI 0800RAUCHEN (08007282436)

transmiteţi aceste informaţii dacă ştiţi pe cineva care doreşte susţinere referitoare la remedii tabagism

Ca suport pe plan psihic este indicată citirea cărţii (este în attach-ment)
“În sfârşit, nefumător: metoda uşoară a lui Allen Carr”. Nu aveţi nimic de pierdut (luaţi-o ca pe ceva amuzant, chiar se poate citi fumând)

Remedii homeopate :

Tabacum

Plantago

Caladium

Remedii din plante :

Antitabac Plant

Ceai de ghimbir

Tinctura de pedicuta

Tabacum

Plantago

Caladium

Remediul homeopaticTabacum este indicat atât în simptomele din faza acută cât şi în faza cronică a intoxicaţiei tabagice. Are eficienţă şi în tratamentul manifestărilor cardiace ale aterosclerozei la fumători.
Remediul homeopatic Caladium este indicat la cei care au o dorinţă intensă de tutun.
Administrarea acestor remedii în diluţii joase,(7 CH sau 9 CH) de mai multe ori în cursul zilei, poate ajuta organismul întărindu-l pe plan fizic şi psihic. În acest fel sunt ameliorate simptomele intoxicaţiei cronice cu tutun şi se reduce dorinţa de ţigară. După administrarea de Caladium se schimbă gustul ţigării şi apare astfel un dezgust faţă de tutun.

Plantago poate fi utilizat pentru efectele neplăcute ale utilizării excesive de tutun (poate provoca dezgust faţă de tutun la consumatori ; în diluţie 7CH, 3 granule de câteva ori pe zi). Plantago este unul dintre componenţii preparatului Nicotan (Plantextrakt) utilizată pentru sprijinirea opririi fumatului la cei dependenţi de tutun.

Plantago-Este indicat şi în dureri dentare care apar după extracţii dentare, dureri agravate la atingerea locului dureros, la aer rece, noaptea, dar şi la extreme de frig sau căldură. Pot fi indicate şi în dureri dentare cauzate de abcese la debut sau inflamaţii ale gingiei. Un homeopat clasic, Hale, spune că dintre toate remediile homeopatice pentru dureri dentare, nici unul nu se poate compara cu Plantago. Se poate administra PlantagoCH30, 3 granule de 3-4-5 ori pe zi, în funcţie de intensitatea durerii.

„Antitabac Plant", produs de firma Plantextract Cluj. Formula combină două componente care provoacă dezgustul de tutun şi ajută la depăşirea fazei de dependenţă. Caladium seguinum tratează şi simtomatologia caracteristică abuzului de tutun:. Phytolacca provoacă dezgustul de tutun.

Se mai recomandă rădăcina de lemn dulce, care prin mestecare îi produce fumatorului un gust insuportabil în clipa în care ar încerca să mai tragă un fum.

Ceai de ghimbir

Prin stimularea metabolismului, această plantă ajută la eliminarea toxinelor, precum şi la intensificarea arderii grăsimilor. Poate fi folosit atât ca tratament alternativ cât şi complementar, având beneficii asupra organismului pe termen lung. Ceaiul de ghimbir este ideal ca suport pentru renunţarea la fumat.

Deşi e foarte folosit în alimentaţie, ghimbirul este considerat o plantă medicinală de prima mână, sute de studii medicale extrem de bine documentate fiindu-i consacrate în ultimii ani.

Chinezii consideră ghimbirul drept unul dintre cele cinci ingrediente principale în dietoterapie, alături de oţetul de orez, vinul de orez, sare şi miere. În medicină şi estetică, ghimbirul este folosit datorită acţiunilor sale stimulente, tonice şi energizante. Este util persoanelor cu circulaţie periferică deficitară. Ghimbirul este util şi persoanelor deprimate. Ghimbirul poate fi considerat remediul femeilor în medicina naturistă. Este binecunoscut pentru proprietăţile sale anticancer. Pentru medicina Avurvedica, ghimbirul este planta echilibrului.

Preparare :O linguriţă rasă din rădăcina proaspătă de ghimbir (ghimbirul se găseşte în multe supermarket-uri) la ½ l apă ; când apa clocoteşte se adaugă ghimbirul, dă un clocot, apoi se stinge focul, se lasă acoperit 10 min. apoi se poate consuma îndulcit cu miere sau neîndulcit (este mult mai bun). Se poate lua şi într-un termos, la serviciu.

Tinctura de Pedicuta (Lycopodium clavatum)

Acţiune: combate dependenţele (alcoolism, tabagism) şi înlătură efectele nocive ale consumului de droguri (alcool, tutun, cafea în exces, medicamente), ajută ficatul să se regenereze chiar în forme evolutive grave, ciroză hepatică, cancer hepatic, antitumorală, diuretică, depurativă, purgativă, colagogă, coleretica, stimulează evacuarea vezicii biliare, antireumatică, decontracturantă, la nivelul musculaturii striate.

Tinctura, se administrează câte o linguriţă de 3 ori pe zi diluată în puţină apă, în tabagism, alcoolism, creează intloleranţa organismului la aceste excitante (cura trebuie să dureze minim 3 luni), dermatoze, eczeme, psoriazis (se asociază cu trei-fraţi-pătaţi), ciroză hepatică, hepatită acută şi cronică, steatoză hepatică, congestii hepato-pancreatice postetanolice (se asociază cu armurariu), depresie, insomnie, isterie, litiază renală, constipaţie, pentru întărirea firelor de păr se poate adăuga o lingură de tinctură în apa cu care se clăteşte părul după spălare.

--
Mihaela Călinescu

tel: +40 722 290 875

email:[email protected]
[email protected]

http://ro.netlog.com/mihaigeorgevici/bl … 74356#blog

Sursa: MCP Press Agency, Irina Zaharia